associated press Bucks-Celtics: Οι (ημι)τελικοί όπως θέλαμε να είναι

«Ωμό» ξύλό, πάθος, ένταση και σασπένς. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Ίσως είναι κάτι πολύ ανώτερο από αυτό που μπορούσαμε να περιμένουμε. Η σειρά Celtics-Bucks δεν είναι για καρδιακούς, ούτε για τύπους που βολεύονται με τη λέξη φαβορί, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει αυτή η λέξη. «Κέλτες» και «ελάφια» έχουν μπει στο παρκέ εδώ και τέσσερις αναμετρήσεις προσφέρουν κάτι παραπάνω από αυτό που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε σε σημείο που στενοχωριόμαστε που κάποιος εκ των δύο δεν θα φτάσει μέχρι τέλους. Αναμφίβολα μια συμπάθεια παραπάνω την έχουμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, ωστόσο τους Celtics του Ime Udoka δεν μπορείς να μην τους θαυμάζεις.

Έτσι όπως ξεπάστρεψαν τους Nets του Durant γίνεται να μην τους υπολογίζεις;

Η πιο ήσυχη στιγμή των αγώνων είναι το τζάμπολ, ύστερα αρχίζει το πραγματικό μπάσκετ όπως θέλουμε να το βλέπουμε. Με τρέλα για τη χαμένη μπάλα, τρίποντο-μαχαιριά και άμεση απάντηση από την άλλη πλευρά, poster dunks εκατέρωθεν, ματιές μίσους μεταξύ αντιπάλων, ατελείωτο πάθος και την ανατροπή να περιμένει στη γωνία.

 

Η σειρά στο 2-2 και τα πάντα παίζονται

Μετά και την τελευταία αναμέτρηση στο Μιλγουόκι και την ανατροπή των Celtics (116-108) μοιάζει πλέον με ουτοπία να ψάχνουμε για φαβορί. Τα match ups αποδεικνύουν ότι υπάρχει απόλυτη ισορροπία στη σειρά ειδικά από τη στιγμή που ο Kris Middleton παραμένει στα πιτς για τους Bucks. Ο Jason Tatum έχει ξεσαλώσει, ο Jaylen Brown σιγοντάρει από το πλάι ενώ ο Al Horford πέρα από το ξύλο στον Giannis θυμίζει τον παίκτη που θέριζε κάτω από τα καλάθια στις εποχές των Hawks.

 

 

Πλέον η σειρά επιστρέφει στη Βοστόνη και οι δυο ομάδες υπολείπονται 2 μόλις νίκες από τους Τελικούς της Ανατολής, ωστόσο κανείς δεν βλέπει πλεονέκτημα στην έδρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος πίστευε ότι οι Bucks θα περνούσαν «αέρα» έχουν πάει επικό κουβά, οι Celtics μοιάζουν έτοιμοι για μία ακόμα «έκπληξη» μετά τη σκούπα στους Nets και από τη στιγμή που η διαιτησία επιτρέπει την άμυνα στα όρια του φάουλ (και παραπάνω) όλα δείχνουν ότι η σειρά έχει ακόμα πολύ ψωμί για τον τελικό νικητή.

 

 

Δεν έχει σημασία αν θα τελειώσει σε 2 ή σε 3 ματς (ελπίζουμε το δεύτερο) η ουσία είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν δώσει τεράστια αξία στο ξενύχτι μας. Ραντεβού την Πέμπτη 12/5 (2:00 π.μ.) στο TD Garden της Βοστόνης.

Άλλο ένα επεισόδιο στην πιο «αιματηρή» σειρά των φετινών ΝΒΑ Playoffs.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved