Assosiated Press Chris Paul τι έκανες πάλι;

Ο CP3 πήγε στην Νέα Ορλεάνη και διέταξε την μπάλα να πηγαίνει στο πλεκτό.

Η ζώνη του λυκόφωτος είναι μια συνηθισμένη έννοια στην μπασκετική αργκό και -για όσους δεν γνωρίζουν- αφορά όλους εκείνους τους παίκτες που βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι και ακόμα και αν πέσουν 5 χέρια πάνω τους η κατάληξη της μπάλας είναι προδιαγεγραμμένη να αναπαυθεί στο πλεκτό.

Θα βάλουν 4-5 σουτ τραβηγμένα από τα μαλλιά και δεν θα λογαριάσουν καμία άμυνα, όσο καλή και αν είναι αυτή. Kobe Bryant, Steph Curry και πολλοί ακόμα έχουν πείσει τον κόσμο ότι η σχέση τους με την άχαστη διάσταση είναι πολλές φορές σαν εκείνη του ανθρώπου με το ποδήλατο. Δηλαδή δεν ξεχνιέται.

 

 

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα έχουν αστοχήσει σε ορισμένα σουτ πριν αρχίσει το μαγεμένο σερί τους. Αυτό όμως που έκανε ο Chris Paul τα ξημερώματα Παρασκευής στον αγώνα Pelicans-Suns ήταν κάτι πολύ ανώτερο και από τη ζώνη του λυκόφωτος. 

Είναι ο άνθρωπος που θα ξεχωρίζει πάντα ανάμεσα στα θηρία.

Οι Phoenix Suns τελείωσαν τη φετινή σεζόν στην κορυφή ολόκληρου του ΝΒΑ με ρεκόρ 64-18 και έδειχναν έτοιμοι για τη μεγάλη ρεβάνς με τους Milwaukee Bucks στους Τελικούς, παρόλα αυτά οι New Orleans Pelicans απέδειξαν ότι υπάρχει κρυπτονίτης για την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Regular Season. H σειρά ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα με 4-2, ωστόσο οι «ήλιοι» έφτυσαν πραγματικά αίμα απέναντί τους, δείχνοντας μάλιστα πως διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

 

Ας είναι καλά ο Chris Paul 

«Είναι σκέτο φλογοβόλο» αναφώνησε ο τρελαμένος εκφωνητής Kevin Harlan και πραγματικά άδικο δεν είχε. Η στατιστική του έγραψε:

 

 

Ο 37χρονος Paul βλέποντας άλλο ένα αδιέξοδο, τον Jose Alvarado να του σπάει τα νεύρα και τους συμπαίκτες του να κομπλάρουν, απλά πήρε την μπάλα, μπήκε ανάμεσα στα θηρία και την «διέταξε» να μπαίνει στο πλεκτό. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκατέσσερις προσπάθειες και καμία αστοχία σε όλο το παιχνίδι, πολλές εκ των οποίων στην τέταρτη και κρίσιμη περίοδο. 

Μπορεί τα χρόνια να περνάνε αλλά ο Chris Paul δείχνει ότι το έχει ακόμα και μάλιστα πολύ καλύτερα από πολλούς νεότερους της λίγκας. Είναι η δίψα του για ένα πρωτάθλημα η οποία θα τον βάλει στο πάνθεον με τους κορυφαίους και αυτό τον κάνει πιο συμπαθή, ακόμα και αν προβάλει ως ο απόλυτος αντίπαλος του Giannis στο δρόμο για άλλο ένα πρωτάθλημα. Όχι βέβαια ότι δεν θα μπει στο Hall of Fame -το είπε και ο Alvarado στο τέλος- ωστόσο ποιος δεν θέλει να έχει ένα πρωτάθλημα στη συλλογή του;

Με εμφανίσεις σαν τη χτεσινή χτίζεται αυτοπεποίθηση και επανέρχεται η ενέργεια, ακόμα και σε ομάδες που δείχνουν να έχουν μείνει από οξυγόνο. Για να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε στους επόμενους γύρους των NBA Playoffs από τους Suns του «flamethrower» Chris Paul.

 

Chris Paul vs Pelicans 33 points


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved