Assosiated Press Gennady Golovkin: Ο δρόμος προς την εξιλέωση

Το τελευταίο μονοπάτι στην καριέρα του Καζάκου έχει μονάχα μια κατάλληξη: Canelo Alvarez.

Τελικώς η τριλογία φοριέται πολύ στον κινηματογράφο, πόσο μάλλον σε ένα άθλημα γεμάτο ένταση και φανατικό κοινό όπως η πυγμαχία κυρίως διότι διαθέτει την ξεχωριστή μαγεία να «χτίζει» μύθους, να τους γιγαντώνει και τελικώς να τους κορυφώνει. Το «Canelo vs GGG III» δεν είναι πλέον όνειρο θερινής νυχτός αλλά μια εποποΐα που περιμέναμε καιρό και είναι πολύ κοντά στην πραγματοποίησή του. Πώς θα γίνει αυτό; Φτάνει μόνο οι δύο πυγμάχοι να επικρατήσουν στον επόμενο αγώνα τους και να μην έχουν τραυματισμούς. Για όποιον όμως έχει έξτρα αγάπη για τον βασιλιά των πολεμικών τεχνών, το συγκεκριμένο ματς δεν θα είναι απλώς η ολοκλήρωση μιας τριλογίας αγώνων, αλλά ένα ακόμα σπουδαίο κεφάλαιο στο βιβλίο με τις κορυφαίες κόντρες του αθλήματος, παρέα με εκείνες των:

 

 

Για τον 40χρονο -από τις 8 Απριλίου 2022- Gennady Golovkin έχει μια παραπάνω βαρύτητα κυρίως διότι είναι η τελευταία ευκαιρία να εξιλεωθεί, όσο και αν υποστηρίζει ότι δεν έχει επηρεάσει την καριέρα του. Το τρίτο ματς απέναντι στον Canelo Alvarez είναι η απόλυτη ευκαιρία του να διορθώσει την ανορθογραφία των δύο πρώτων μαχών, έστω και αν αν πλέον οι πιθανότητες δεν είναι πλέον με το μέρος του.

 

Για την ιστορία

Ο Canelo Alvarez στα 32 του χρόνια είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος πυγμάχος της κατηγορίας middleweight και εκείνος που κάθε αντίπαλος ονειρεύεται να κερδίσει αλλά δύσκολα θα το καταφέρει. Μία ήττα έχει στην καριέρα του όλη και όλη από τον Floyd Mayweather αλλά αυτή συνέβη σε ηλικία 23 ετών με πολλούς να κατηγορούν τον «Money» ότι τον απέφευγε σε μελλοντικούς αγώνες φοβούμενος τη διακοπή του αήττητου σερί του. Ο Μεξικανός στη συνέχεια κατέρριψε κάθε λογική και σημαντικό εμπόδιο, φτάνοντας στο σημείο της απόλυτης καταξίωσης. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του. Και αυτός ήταν ο Triple G (Gennadiy Gennadyevich Golovkin) αρχικά το 2017 και στη συνέχεια στη ρεβάνς του 2018.

Το κατάφερε; Στα χαρτιά σίγουρα. Μετά από 2 αναμετρήσεις το κοντέρ γράφει μία ισοπαλία και μία νίκη στα σημεία για τον Canelo, ωστόσο όπως είδαν οι περισσότεροι, μάλλον οι κριτές άλλα έβλεπαν και άλλα αποφάσισαν. Μία νίκη του Golovkin μετατράπηκε σε ισοπαλία και μια ισοπαλία-έπος μετουσιώθηκε σε ήττα και ταυτόχρονο γκρέμισμα του Καζάκου υπεραθλητή από την κορυφή. Έπειτα τα πάντα άλλαξαν και για τους δύο.

 

 

Ο Canelo συνέχισε να κερδίζει τίτλους, να επεκτείνει το σερί και να εξελίσσει τον παιχνίδι του, ο Golovkin από την άλλη είδε το αήττητο σερί να του να διακόπτεται και ταυτόχρονα να χάνει την αύρα του αήττητου, του τρομερού, του «Iron Fist» που όλοι έτρεμαν.

 

Πάμε για το μεγάλο φινάλε;

Τρισήμιση χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία τους μονομαχία και τα πάντα δείχνουν διαφορετικά. Ο Triple G δεν είναι στο prime του και αυτό είναι δεδομένο ότι πλέον δεν τον καθιστά φαβορί. Όχι μόνο κόντρα στον Alvarez, αλλα και κόντρα σε εκείνον που θα κρίνει το βαθμό ετοιμότητάς του. Στις 9 Απριλίου θα αναμετρηθεί στην Ιαπωνία κόντρα στον Ryota Murata όπου και θα κληθεί να αποδείξει ότι ακόμα και στα 40 του έχει ακόμα τη σπίθα που τον χαρακτήριζε τόσα χρόνια. Εάν βγει σώος και αήττητος από τη μάχη της Saitama Super Arena, τότε τον επόμενο χρόνο θα έχουμε την τριλογία που όλοι περιμένουμε.

 

 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Golovkin δήλωσε πως στους δυο αγώνες με τον Canelo αισθάνθηκε ότι κέρδισε, οπότε δεν έχει στο μυαλό του την ήττα. Μπορεί κανείς όμως να πιστέψει κάτι τέτοιο;

«Το κίνητρο του πλέον είναι να αντιμετωπίσει τον Canelo» δήλωσε ο πρώην προπονητής του, Abel Sanchez και πλέον όλοι περιμένουμε το ξεκίνημα για τον τελευταίο χορό της καριέρας του. Ένας πληγωμένος εγωισμός, ιδιαίτερα έτσι όπως συνέβη στον Triple G είναι ισχυρό όπλο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ειδικά για αυτόν τον τύπο με τις πιο δολοφονικές γροθιές στην ιστορία της κατηγορίας.

Σίγουρα ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Golovkin αλλά αυτό είναι κάτι που περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το 2017 μιλούσαμε για τον κορυφαίο αγώνα όλων των εποχών, ενδεχομένως σύντομα να ξέρουμε αν θα έχουμε την ολοκλήρωση της σύγχρονης, επικής τριλογίας ανάμεσα στις τέσσερις γωνίες.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved