Κανένας αναπτήρας δεν έκαψε χθες τον Andy Robertson

Η απάντηση του Σκωτσέζου διεθνή στο χθεσινό αγώνα με την Benfica, είναι η μόνη απάντηση στις προκλήσεις και στο μίσος που δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

Γνωρίζουμε όλοι μας καλά πως όταν πρόκειται για πέταγμα αντικειμένων μέσα στα γήπεδα, οι οπαδοί έχουν υπάρξει κάτι παραπάνω από ευρηματικοί. Από κροτίδες μέχρι γουρουνοκεφαλές, ο κόσμος έβρισκε πάντα τον τρόπο να δείχνει την δυσαρέσκειά του. Από την άλλη ωστόσο, όπως έχει και ο μεγάλος Bobby Moore, το θέμα δεν είναι τι κάνει ο κόσμος μέσα στα γήπεδα, αλλά πως αντιμετωπίζεις εσύ το γεγονός ως ποδοσφαιριστής – και πόσο μάλλον όταν είσαι ο στόχος.

Στην περίπτωση του αγώνα της Liverpool με την Benfica, ο Robertson αποτέλεσε κόκκινο πανί στο χθεσινό ματς του Champions League, όταν λίγο πριν την εκτέλεση του κόρνερ ο κόσμος έκρινε «αναγκαίο» να του πετάξει αναπτήρες. Όλο αυτό το σκηνικό θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με τις δηλώσεις του Σκωτσέζου διεθνή, αλλά αντί να βγάλει μίσος και κακία, αρκέστηκε να σχολιάσει πως ίσως αυτή η κίνηση τους βοηθήσει να…σταματήσουν το κάπνισμα.

 

 

Βέβαια καλό είναι να θυμόμαστε ότι πέρα από τους οπαδούς της Benfica, ο κόσμος της Αγγλίας δεν έχει φερθεί ιδιαίτερα καλά στον Robertson. Από τις πρώτες εμφανίσεις που έκανε με την φανέλα της Liverpool, τον έχουν αποκαλέσει από «βλάχο» μέχρι «κατεκτημένο», ενώ και ο ίδιος δείχνει πολλές φορές να είναι ιδιαίτερα θερμόαιμος στις κόντρες του μέσα στο γήπεδο. Ευτυχώς αυτή η φορά, δεν ήταν από εκείνες που χτίζουν το μίσος μέσα στα ποδόσφαιρο.

Για την ακρίβεια, ονειρευόμαστε ένα τέτοιο τοπίο. Όπου διεθνείς ποδοσφαιριστές, αναγνωρισμένοι παίκτες και επαγγελματίες, παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, γνωρίζουν ότι πρέπει να συμπεριφερθούν κόσμια και να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά με προκλήσεις, είτε αυτές βασίζονται σε αναπτήρες είτε σε άλλα αντικείμενα που έχουν πέσει κατά καιρούς. Εκτός από ανωτερότητα, εκφράζουν τόσο τον ίδιο τον σύλλογο στον οποίο ανήκουν, όσο και στους οπαδούς του συλλόγου αυτού.

 

 

Και οι Σκωτσέζοι ξέρουν καλά. Και από νεύρα και από ανωτερότητα. Στο τέλος της ημέρας είναι ποιο από τα δύο προτιμάς. Η χθεσινή επιλογή του Andy Robertson είναι η μόνη και σωστή επιλογή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved