5 μαχητές του UFC που κατέληξαν στη φυλακή

Κάποιες φορές είναι οι εμφανίσεις εκτός κλουβιού που κάνουν την διαφορά.

Η αλήθεια είναι πως για να μπεις στο κλουβί του UFC και να κοπανηθείς αλύπητα, είναι δύσκολο να μην ενδώσεις στο ζώο που κρύβεις μέσα σου. Έχουμε δει τα καμώματα αθλητών εκτός ρινγκ όπως του Conor McGregor και του Ilia Topuria. Έχουμε όμως και πράους ανθρώπους έξω από το ρινγκ, όπως τον μέγιστο Anderson Silva.

Σε κάθε περίπτωση, τους παρακάτω δεν τους λες πράους. Ό,τι έκαναν (ή και δεν έκαναν), επισκιάστηκε με το ότι αποτέλεσαν απειλή για την ίδια την κοινωνία. Ρίξαμε μία ματιά σε 5 αθλητές που μπήκαν για τα καλά στην Ψυρρού και που, εδώ που τα λέμε, δεν τους αξίζει να βρίσκονται και αλλού.

 

Jon Jones

Υπήρξε μία εποχή που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Jones ένα από τα πιο αξιόλογα ονόματα που πέρασαν από το UFC – ειδικά με τη ζημιά που μπορούσε να κάνει με τις κλωτσιές του. Όμως είμαστε βέβαιοι πως ούτε ο ίδιος δεν κατάφερε να καταλάβει πως τα έκανε τόσο μαντάρα. Ο Jones είχε ήδη πρόβλημα αλκοολισμού όταν αγωνιζόταν στο UFC και δυστυχώς έφερε το πρόβλημα αυτό και κατά την ώρα της οδήγησης. Την πρώτη φορά τράκαρε το αυτοκίνητό του πάνω σε μια πινακίδα στη Νέα Υόρκη. Την δεύτερη φορά, έπεσε πάνω σε μία έγκυο γυναίκα τραυματίζοντάς την στο χέρι. Την εγκατέλειψε στο δρόμο, αλλά τον κάρφωσαν περαστικοί και οι κάμερες ασφαλείας. Ήταν βέβαιο πως θα έμπαινε μέσα στα 18 μήνες, οι οποίοι τελικά έγιναν αναστολή. Και από εκεί που θα περίμενε κανείς να έχει μάθει το μάθημα του, οι αστυνομικοί όμως τον έπιασαν πάλι μεθυσμένο να οδηγεί, με ένα Kalashnikov στο διπλανό κάθισμα. Μιλάμε για βλακεία στο τετράγωνο.

 

 

Jason Miller

Δύο πράγματα θυμόμαστε από τον Miller. Το παρατσούκλι που του είχαν δώσει, Mayhem, και ο τρόπος που φιγουράριζε το χρυσό του δόντι στις κάμερες. Ζόρικος ο Miller. 23 νίκες, 10 ήττες και μπόλικες καταδίκες για να μεγαλώσει ο φάκελός του στην αστυνομία. Ο Miller το τίμησε το Mayhem όσο δεν πήγαινε. Έχει κατηγορηθεί για βανδαλισμό, για κλοπή, για αρπαγή αυτοκινήτου στο δρόμο (grand theft auto φάση) και όλα αυτά του έδωσαν ένα σύνολο 364 ημερών στη φυλακή. Επίσης έχει βγάλει όπλο σε αστυνομικούς μετά από καταγγελία που του έκανε πρώην σύντροφος για ξυλοδαρμό, ενώ προηγουμένως είχε κατηγορηθεί για καταδίωξη. Δεν τον λες και καλόπαιδο.

 

 

Dmitry Sosnovskiy

Ο άλλοτε αήττητος πρωταθλητής βαρέων βαρών του ΜΜΑ βρέθηκε πριν ενάμιση χρόνο κατηγορούμενος για απαγωγή και κατέληξε στη φυλακή για 8,5 χρόνια. Μαζί με τέσσερις συνεργούς του απήγαγαν ένα Ρώσο επιχειρηματία, ζητώντας του 300.000 ρούβλια ώστε να μην τον δολοφονήσουν. Αυτή η απαγωγή δεν πήγε καθόλου καλά. Ο επιχειρηματίας όχι μόνο αρνήθηκε να τους δώσει λεφτά, αλλά κατάφερε να διαφύγει όταν οι δράστες έφυγαν από το δωμάτιο που κρατούταν και έφτασε μέχρι το αστυνομικό τμήμα ειδοποιώντας τις αρχές. Ακόμα και οι The Κόπανοι του Γιώργου Κωνσταντίνου θα τα είχαν καταφέρει καλύτερα.

 

 

Lee Murray

Οι περισσότεροι ενδεχομένως να μην τον θυμούνται μιας και δεν έκανε τόσο σπουδαίες εμφανίσεις. Στις 8 νίκες, 2 ήττες και μία ισοπαλία, το highlight της καριέρας του ήταν ένα arm triangle στον Jorge Rivera. Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο μέσα στο κλουβί, προσπάθησε να το καταφέρει μέσα στο ρινγκ. Ο Murray ήταν εμπλεκόμενο στη ληστεία της Securitas το 2006 στο Kent στην Αγγλία. Στην αρχή κατάφερε να διαφύγει μαζί με άλλους έχοντας πάρει 53 εκατομμύρια λίρες, αλλά η σύλληψή τους δεν άργησε να έρθει. Ο Murray κατέληξε στη φυλακή αρχικά για 10 χρόνια και στη συνέχεια η ποινή του επεκτάθηκε στα 25.

 

 

Joe Son

Ίσως ό,τι χειρότερο έχει περπατήσει μέσα στο UFC. Στο δυναμικό του έχει μόλις 4 ήττες χωρίς καμία νίκη, αλλά δεν είναι αυτοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στη φυλακή. Oι σινεφίλ θα τον θυμούνται ως κομπάρσο σε ταινίες των 90s με highlight της καριέρας του ένα ρόλο στο Austin Powers. Μετά από κατηγορίες για βιασμό και βασανιστήρια σε θύματα, ο Son οδηγήθηκε στη φυλακή όπου λίγες μέρες μετά σκότωσε τον συγκρατούμενό του μέσα στο κελί. Αυτή τη στιγμή έχε καταδικαστεί σε ισόβια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved