Assosiated Press Formula 1: H νέα εποχή γράφει «Scuderia» και μας αρέσει

Δεν είδαμε κάτι που δεν περιμέναμε στο Grand Prix του Μπαχρέιν, αλλά σίγουρα ήταν ευχάριστο.

Εδώ και χρόνια συζητιόταν ότι η ώρα του Charles Leclerc πλησιάζει με την άφιξη των νέων κανονισμών στη Formula 1 και η απόδειξη ήταν το πρώτο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν. Εκεί που η Ferrari δείχνει πως από εδώ και στο εξής έρχεται με φόρα μετά από πολλά χρόνια στα πιτ και ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα είδε τα μονοθέσια των Leclerc και Sainz να κάνουν το 1-2 βάζοντας από την αρχή υπογραφή της στη νέα σεζόν.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ την πρώτη δεκάδα στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν:

 

 

Δεν έχει σημασία αν είσαι Ferrari

Το θέμα είναι ότι επιτέλους βλέπουμε το τοπίο να αλλάζει και αυτό και μόνο κάνει καλό στο σασπένς και κυρίως στο μάτι μας. Το γεγονός άλλωστε ότι καμία εκ των δύο Red Bull Racing δεν βρέθηκε στους βαθμούς εξαιτίας εγκατάλειψης των Max Verstappen και Sergio Perez μάλλον ήταν κάτι που χαροποίησε τους λάτρεις της αγωνίας (και του Hamilton), κυρίως διότι δίνει ένα γερό πάτημα στη Scuderia να βαδίσει με αξιώσεις στο μέλλον και το επόμενο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας (25-27/3).

Δεν έχει σημασία αν είσαι με τη Ferrari ή όχι, το θέμα είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί από την αρχή έναν μεγάλο ντόρο, μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που συνηθίσαμε πέρσι, δημιουργώντας ένα συναίσθημα ότι η κατάσταση στις πίστες θα είναι εντελώς διαφορετική και αρεστή στα μάτια μας. Η ασταμάτητη μάχη Leclerc-Verstappen άλλωστε ήταν ένα εξαιρετικό highlight για τον πρώτο αγώνα της σεζόν, απόρροια της δυνατότητας προσπεράσεων που προσφέρουν απλόχερα οι νέοι κανονισμοί.   

Για να κάνουμε όμως μια σημαντική παρατήρηση, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς είναι μια απόδειξη ότι ο κινητήρας της Ferrari βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πέραν του 1-2 των Leclerc-Sainz, είδε τις Haas (Magnussen στην 5η θέση) και Alfa Romeo (Valteri Bottas 6ος και ο πρωτοεμφανιζόμενος Zhou Guanyu 10ος) που έχουν κινητήρα Ferrari να βρίσκονται όλες στην τελική 10άδα, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι.

 

 

Διότι καλώς ή κακώς αλλιώς είναι να ξεκινάει με νίκη η ήδη δοκιμασμένη και σε εξαιρετική κατάσταση ομάδα της Red Bull Racing, αλλιώς να ανεβαίνει στο βάθρο η χιλιοδοκιμασμένη Ferrari που μπορεί να ευνοείται από τους νέους κανονισμούς, αναζητεί όμως τη σταθερότητα. Εν ολίγοις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, ωστόσο προσφέρει ένα διαφορετικό συναίσθημα για τη φετινή κατάσταση στη Formula 1. 

 

Για το τέλος…

Το ότι η Mercedes ψάχνει τα πατήματά της έκανε τους φαν της να αισθάνονται περίεργα, ειδικά από τη στιγμή που αδημονούν για ρεβάνς του Hamilton κόντρα στον Verstappen για την περσινή αδικία και το χαμένο πρωτάθλημα. Το γεγονός ωστόσο ότι ο Βρετανός ανέβηκε στο βάθρο έστω και λόγω των αναγκαστικών εγκαταλείψεων των «εχθρών» της Red Bull Racing, σκόρπισε ένα μικρό χαμόγελο σε όσους αγαπούν το άθλημα.

Ο Hamilton είναι ο βασικός λόγος που το άθλημα έμεινε ψηλά εδώ και τόσα χρόνια, είναι ένας ζωντανός-θρύλος της Formula 1 και ακόμα και αν δεν είναι το φαβορί, κάθε εμφάνισή του στο βάθρο είναι μια απόδειξη ότι δεν είναι εδώ για να περνάει την ώρα του αλλά γιατί πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει. Και το να μην είναι φαβορί ο Hamilton μόνο καλό μπορεί να κάνει στο σασπένς της βαθμολογίας.

 

 

Όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν έχει σημασία να παίρνεις την πρώτη θέση αλλά να είσαι σταθερά στις ψηλές θέσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν. Η φετινή κούρσα είναι απλώς στην αρχή, αλλά αυτό που είδαμε μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι το 2022 θα είναι εξαιρετικό για την Formula 1.

Σε μια βδομάδα στη Σαουδική Αραβία θα ξέρουμε περισσότερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved