Το θέαμα στο χτεσινό Slam Dunk Contest ήρθε να μας θυμίσει πως όταν έχεις δει το τέλειο, τίποτα δεν σου κάνει πλέον εντύπωση.

Ακούγεται αχάριστο έως και φθονερό να μιλάμε υποτιμητικά για αθλητές που εξοπλίζονται με την καλή τους διάθεση και τα αθλητικά τους προσόντα προκειμένου να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο τη δεύτερη νύχτα του All Star Weekend. Γιατί μέσα σε όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Διαγωνισμός Καρφωμάτων του ΝΒΑ είναι ακριβώς αυτό. Θέαμα.

Ένα contest που φτιάχτηκε για να δημιουργεί μύθους και μοναδικές εικόνες, με απώτερο σκοπό να βγάζει από μέσα σου ένα μακρόσυρτο «οοοο» ύστερα από ένα εκκωφαντικό κάρφωμα ή όπως λέει και ο speaker Kenny Smith, «something I’ve never seen before».

 

 

Ο χτεσινός διαγωνισμός και η νίκη του Obi Toppin ήταν η επιβεβαίωση ότι εδώ και λίγα χρόνια, μάλλον τα έχουμε δει όλα. Ο φόργουορντ των Knicks ετοίμασε σπουδαίο μενού καρφωμάτων, ωστόσο από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του δεν μπόρεσαν να φανούν αντάξιοί του, μοιραία το Slam Dunk Contest του 2022 (στο βίντεο της αρχής) περνάει στην ιστορία ως άλλος ένας αδιάφορος διαγωνισμός.

Περισσότερο ενδεχομένως και από τον περσινό που κανένας δεν θυμάται τι έγινε ή αν έγινε.

 

 

Μετά το Lavine - Gordon ποιος;

Πριν από πολλά χρόνια ήταν τα Dominique-Jordan, μετά το Richardson-Mason και ύστερα το Robinson-Howard, τα duels με τα εκκωφαντικά καρφώματα που έγραψαν ιστορία. Εκεί που το ένα 50άρι (το perfect score) διαδεχόταν το άλλο 50άρι σε σημείο που δεν ήξερες πραγματικά ποιος θα φύγει νικητής από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κάποια στιγμή οι διαγωνισμοί έκαναν «κοιλιά», πάντα όμως ένιωθες πως είχες ένα λόγο να τους παρακολουθήσεις.

Και το 2016 ήρθαν οι Zach Lavine και Aaron Gordon για να νικήσουν τη βαρύτητα, να «πετάξουν» για ώρα κάνοντας ακροβατικά και κερδίσουν δικαιωματικά τον τίτλο της απόλυτης μονομαχίας όλων των εποχών σε διαγωνισμούς καρφωμάτων. Ένας πίνακας ζωγραφικής, μια «ομορφιά» που δύσκολα μπορεί κανείς να αγγίξει.

 

 

Ο φετινός διαγωνισμός δεν περνάει σε θέαμα ούτε τα Skills Challenge -διαγωνισμός που προηγείται των τριπόντων- και σίγουρα σε σχέση με το Slam Dunk Contest του 2016 κοιτάζει και ντρέπεται για τα καρφώματα και το σασπένς που δεν μπόρεσε να δώσει. Ίσως σε ένα δύο χρόνια μπορεί να επανέλθει ξανά ο Aaron Gordon προκειμένου να πάρει αυτό που τόσο άδικα του έχουν στερήσει δύο φορές στην κριτική επιτροπή (ειδικά το 2019), προσφέροντάς μας ένα θέαμα από αυτά που συνηθίσαμε να λατρεύουμε κάθε Κυριακή χαράματα στο τριήμερο του NBA All Star Weekend. 

Ας ελπίσουμε απόψε να μας αποζημιώσει ο Giannis στον αγώνα Team LeBron- Team Durant για το θέαμα που δεν είδαμε χτες.

Υ.Γ. Μας αρέσει πάντα όταν ένας σέντερ όπως ο Karl-Anthony Towns κατακτάει το διαγωνισμό τριπόντων, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει σουτέρ όπως ο Trae Young ή ο Luke Kennard.

 

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved