Assosiated Press Γιατί είσαι Μανε-κένε

Ο λιτός σουπερστάρ από τη Σενεγάλη που κάνει τον κόσμο να δείχνει ελάχιστος μπροστά του.

Λιτός και απέρριτος σε κάθε του κίνηση. Δεν είναι μονάχα τα πεπραγμένα του μέσα στο γήπεδο όπου παίζει για τη φανέλα και όχι για τον ίδιο (τυχερές οι Λίβερπουλ και η Εθνική Σενεγάλης), ούτε το ότι δεν αλλάζει κινητό επειδή έχει σπασμένη οθόνη ή επειδή πλήρωσε εισιτήρια για 50 άτομα προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη Σενεγάλη στο Κόπα Άφρικα. O Σάντιο Μανέ μας δίνει συνεχώς αφορμές να τον παραδεχόμαστε για την νοοτροπία και την αντιμετώπιση που έχει για τον κόσμο σε βαθμό που μοιάζει ώρες-ώρες σαν ένα μεγάλο παράδοξο σε ένα σύστημα γεμάτο χαμένες αξίες, παρηκμασμένες ιδέες και ανυποληψία.

 

 

Την ώρα που άπειροι ποδοσφαιριστές και celebrities του αθλητικού χώρου που υπήρξαν φτωχοί και είδαν τον πλούτο να εμφανίζεται μπροστά τους έτρεξαν να το δείξουν, παίρνοντας 5 αμάξια, διαμάντια και ό,τι άλλο ακριβό μπορεί να επιθυμούσε η καρδιά τους, ο Μανέ σαν ένας άλλος Keanu Reeves της Premier League, απλώς θέλει μεγάλο μέρος των χρημάτων του να βοηθούν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 

 

«Προτιμώ οι δικοί μου άνθρωποι να κερδίσουν λίγα από αυτά που μου έχει δώσει η ζωή» έχει δηλώσει στο παρελθόν και η κάθε του δημόσια εμφάνιση ή τα πεπραγμένα του το επιβεβαιώνουν. Όπως μέσα σε ένα «βούρκο» μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα τα «διαμάντια», έτσι και ο Μανέ (μαζί με τις φωτεινές εξαιρέσεις) μας δίνει ολοένα και περισσότερο μια εντύπωση του πόσο πολύ μικρός είναι ο κόσμος μπροστά σε θαυματουργές καρδιές, δίνοντάς μας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι ακόμα και σε αυτή την ανταγωνιστική εποχή, πίσω από τις «μούρες» και τις «βεντέτες» υπάρχουν και πραγματικά αγγελικά πρόσωπα που θέλουν να βλέπουν τον κόσμο πολύ ωραιότερο από ότι είναι.

Έχοντας δώσει ρεσιτάλ στο φετινό Κόπα Άφρικα, η Σενεγάλη του Μανέ επικράτησε στον ημιτελικό της Μπουρκίνα Φάσο και ο τελικός της διοργάνωσης θα είναι «κόκκινη υπόθεση» ελέω Λίβερπουλ.

 

 

Το Αίγυπτος-Σενεγάλη την Κυριακή (6/2) περισσότερο είναι Σαλάχ-Μανέ και όλος ο κόσμος αδημονεί για αύτη την τιτανομαχία. Από την άλλη ο Μανέ θα φροντίσει ώστε όλο και περισσότεροι συμπατριώτες του να είναι εκεί με δικά του έξοδα, όχι όμως γιατί θέλει να τον ευχαριστούν αλλά για να τους δώσει έστω και λίγη παραπάνω χαρά από αυτή που μπορούσαν να φανταστούν.

Ο κόσμος έχει πολλές ατέλειες, ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Σάντιο Μανέ που θέλουν να τον διορθώσουν. Ή έστω να τον κάνουν καλύτερο από ότι είναι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved