Assosiated Press Ποδοσφαιρικός ρομαντισμός θα πει Luka Modrić

«Πρόεδρε δεν θέλω παραπάνω λεφτά, άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο». Γίνεται να μην υποκλινόμαστε;

Σε μια περίοδο που οι μάνατζερ, οι διαφημίσεις και το transfer market παίζουν περισσότερη μπάλα και από τους ίδιους τους παίκτες, το ποδόσφαιρο βιώνει μια πλούσια μεν, αλλά σκοτεινή παράλληλα εποχή. Η κατάσταση με την εμπορική εκμετάλλευση έχει επηρεάσει για τα καλά το προϊόν, κυρίως διότι πλέον ο ρομαντισμός των προηγούμενων ετών έχει τελειώσει, έχοντας κρυφτεί πλέον πίσω από φαρδιές-πλατιές τζίφρες στα πλουσιοπάροχα συμβόλαια.   

Σε μια εποχή που αν δεν «ξεζουμίσεις» οικονομικά την ομάδα σου δεν ανανεώνεις συμβόλαιο και αποχωρείς για άλλη ομάδα της Ευρώπης, όπου αν δεν κάτσει εκεί, μετακομίζεις σε Κίνες, Αμερικές και Σαουδικές Αραβίες, λίγοι είναι εκείνοι που σου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν για τη φανέλα. Για το ποδόσφαιρο το ίδιο. Για αυτό λοιπόν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Luka Modrić.

 

 

Δεν χρειάζεται να πει κάτι κανείς για την ποδοσφαιρική του αξία. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιεροσυλία άλλωστε. Χαρακτηρισμοί όπως ηγέτης, στρατηγός, αρχηγός μοιάζουν ενδεχομένως ελάχιστοι μπροστά στο μεγαλείο του. Είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει δει η Ρεάλ Μαδρίτης στη μετά-Zidane εποχή εντός αγωνιστικού χώρου, τόσο από άποψης προσφοράς όσο και για την ακόρεστη δίψα του να συνεχίζει τη σπουδαία παράδοση των «μερέγχες» στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά και τις δόσεις ποιότητας στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι στα 36 του θα «μιλούσε» με την ίδια άνεση στη στρογγυλή «θεά», το ότι όμως τρέχει σαν 25άρης και προσφέρει στο άθλημα σαν να είναι στην άνοιξη της καριέρας του μάλλον λέει πολλά για τον ίδιο και τη θέλησή του να κάνει ακόμα αυτό που του αρέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε τύποι σαν τον Modrić που ανήκουν σε μια άλλη, αυθεντική εποχή δεν κάνουν εκπτώσεις ή φροντίζουν να πιάνουν θέση σε ένα ρόστερ απλώς για να υπάρχουν και να εμπνέουν απλά, αλλά κάνουν αυτό που θέλουν όσο «βασιλικά» το έκαναν σε όλη τους την καριέρα.

Ό,τι μας έδειξε δηλαδή στον τελικό του ισπανικού Super Cup κόντρα στην Athletic Bilbao:

 

 

Η απόδειξη;

Κάθε πρόεδρος θα ήθελε να ανανεώσει τον Modrić, πόσο μάλλον ο Florentino Pérez που μοιράζει συνεχώς το πουγκί με τα λεφτά, ειδικά στα πρώτα του «βιολιά», ακόμα και αν για κάποιους έχει μπει πλέον σε απαγορευτική ποδοσφαιρική ηλικία. Και εδώ που λέμε, ο Κροάτης θα το δικαιούταν απόλυτα με βάση τα όσα κάνει στα γήπεδα. Για τον Modrić όμως, κάτι άλλο έχει σημασία. Η διάθεση της ομάδας να τον ανανεώσει.

«Ευχαριστώ πρόεδρε. Δεν θέλω παραπάνω χρήματα. Απλά θέλω να παραμείνω στην ομάδα για ακόμη μία σεζόν». Πόσο πιο λιανά να το εκφράσει ο άνθρωπος ότι θέλει να συνεχίσει αυτό που κάνει καλύτερα από τους περισσότερους στη θέση, κυρίως όμως ότι έχει την ίδια όρεξη και πειθαρχία για να τα καταφέρει.

Γιατί όλα καλά είναι στη θεωρία, αλλά λίγοι μπορούν να τηρούν τις υποσχέσεις τους όπως ο Κροάτης σταρ.

LUKA MODRIC HIGHLIGHTS


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved