Assosiated Press Σέρχιο Αγουέρο: Τα δάκρυα στεγνώνουν, η καρδιά όμως ποτέ

Ακόμα προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε το τεράστιο κενό που αφήνει ο Σέρχιο Κουν Αγουέρο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το περασμένο καλοκαίρι όλοι πιστέψαμε προς στιγμήν ότι η Μπαρτσελόνα θα είχε στην επίθεσή της, τόσο τον Λιονέλ Μέσι όσο και τον νεοφερμένο Σέρχιο Αγουέρο που ερχόταν στη Βαρκελώνη ως το πυρηνικό όπλο που θα ξετινάξει τα αντίπαλα δίχτυα. Τελικώς οι δυο φίλοι και συμπαίκτες στην Εθνική Αργεντινής δεν έμελλε να συνεργαστούν ποτέ σε συλλογικό επίπεδο, με τον πρώτο να αποχωρεί τελικά για το Παρίσι και την Παρί όπου ακόμα ψάχνεται και τον δεύτερο να παίζει μονάχα 5 φορές με τα «μπλαουγκράνα».

Και αν είχαμε κάποια ελπίδα για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, η 15η Δεκεβρίου του 2021 έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των περισσότερων. Ο Σέρχιο Αγουέρο σε μια γεμάτη δάκρυα συνέντευξη τύπου έβαλε τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρα του, βλέποντας την καρδιά του να μη συμφωνεί με το υπόλοιπο σώμα και τη δίψα του για ποδόσφαιρο. Τα δάκρυά του για το ξαφνικό «αντίο» δεν έκρυψαν καμία αλήθεια πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν έχει σημασία αν ήσουν φαν της Εθνικής Αργεντινής, της Μάντσεστερ Σίτι, της Μπαρτσελόνα ή της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Κουν Αγουέρο ήταν ένας από τους κύριους λόγους που όταν βλέπαμε ποδόσφαιρο, θυμόμασταν τις εποχές που δεν έμοιαζε τόσο περίπλοκο όσο έχει καταντήσει πλέον. Ήταν ένας γνήσιος γκολτζής που δεν έβγαινε μέσα από τη λογική του συστήματος, ένας «ενοχλητικός» τύπος μέσα στην περιοχή που τρύπωνε μέσα στις αντίπαλες άμυνες και μια του κίνηση μπορούσε να το καρφώσει ακόμα και από την πιο απίστευτη γωνία.

Παρότι Παναθηναϊκός, ακόμα θυμάμαι το γκολ που μας είχε βάλει στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης της Ατλέτικο. Ποιος άλλος μπορούσε να βάλει τέτοιο γκολ από εκείνο το σημείο;

 

 

Το γκολ με την ΚΠΡ έγινε κλισέ

Γίνεται να μιλάμε για Κουν Αγουέρο και να μην αναφερόμαστε στο ιστορικό εκείνο ματς με την ΚΠΡ που έδωσε το πρωτάθλημα στους «πολίτες»; Είναι εκείνη η αγωνιστική ημέρα στο φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει τον τίτλο βλέποντας την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς να προηγείται με 2-0 της Σίτι που με νίκη κατακτούσε το πρωτάθλημα.

Τελικά έρχονται τα πάνω κάτω και στις καθυστερήσεις το σκορ είναι στο 2-2. Εκεί λοιπόν αναλαμβάνει ο Αγουέρο και γράφεται ιστορία.

To «Αγουεροοοοοοοοοοοο» του speaker ακόμα ακούγεται στα αφτιά μας.

 

 

Τα λόγια είναι περιττά, τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν συνεχώς όπως τα δάκρυα στη βροχή και ο Σέρχιο Αγουέρο που μας θύμιζε πραγματικά το πόσο απλό είναι για κάποιους να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα αποχαιρέτησε και επίσημα την ενεργό δράση μετά τη διάγνωση των γιατρών μόλις στα 33 του χρόνια.

Ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν ότι βάδιζε προς το τέλος της καριέρας του, η ουσία είναι ότι στους θρύλους του ποδοσφαίρου αξίζει να αποχωρούν με τους δικούς τους όρους, εκεί που μεγαλούργησαν. Στο γήπεδο. Πανηγυρίζοντας μία νίκη της ομάδας τους, ματώνοντας τη φανέλα που επέλεξαν να φοράνε, ακόμα και αν πλέον δεν ήταν στη φόρμα του παρελθόντος. Διότι αυτός ήταν πραγματικά ο Σέρχιο Κουν Αγουέρο.

Ένας θρύλος της ασπρόμαυρης θεάς, που τα highlights του θα θυμίζουν σε όλους μας πόσο ωραίο είναι το ποδόσφαιρο όταν το αντιμετωπίζεις ρομαντικά και με σεβασμό.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved