Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή, ακόμα και αν είσαι ο κορυφαίος. Αυτό που έδειξε δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον Joe Biden.

Είναι πραγματικά υπέροχο το γεγονός ότι με τόσα που έχουν καταφέρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του εδώ και τόσα χρόνια ακόμα δεν παίρνουν ψηλά τον αμανέ. Και όχι δεν εξυπακούεται κάτι τέτοιο, ειδικά για όποιον έχει μεγαλώσει με τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν σε μικρή ηλικία.

Όταν μια ζωή ολόκληρη πασχίζεις να επιζήσεις, ξαφνικά σου ανοίγεται μια πόρτα όπου στο άλλο άκρο έχει μια ζωή μέσα στη χλίδα και προβολή περισσότερη ίσως και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν είναι δα τόσο δύσκολο να ξεχάσεις από πού ξεκίνησες. Αντ’ αυτού όμως η οικογένεια Αντετοκούνμπο μας δίνει συνεχώς αφορμές να τη χειροκροτάμε για τις αξίες και το σεβασμό ο οποίος πηγάζει σε κάθε της κίνηση. Απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως απέναντι στους ίδιους της τους εαυτούς.

 

Από τα Σεπόλια στο Λευκό Οίκο

Μέχρι και το 2016 συνηθιζόταν κάθε νικήτρια ομάδα του ΝΒΑ, να μεταβαίνει την επόμενη σεζόν στο Λευκό Οίκο, κάτι που πραγματοποιήθηκε ξανά φέτος. Και σε ποιον έλαχε ο κλήρος να γνωρίζει τον Joe Biden; Στο Γιάννη και την παρέα του από το Milwaukee.  

Μάλιστα ο ηγέτης των Bucks ήταν αρκετά ενθουσιασμένος που θα συνέβαινε αυτό, που ανέβαζε βίντεο όπου κάνει πρόβα με τα λόγια του απέναντι στον Πλανητάρχη.

Το σύνθημα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες είναι «Από τα Σεπόλια στο Λευκό Οίκο», κάτι άλλωστε φρόντισαν να πουν οι ίδιοι οι Antetokounbros στον Joe Biden, όταν κατά τη μίνι γνωριμία που είχαν στο Oval Office, του είπαν πόσο μεγάλη τιμή ήταν για εκείνους που από μια μικρή περιοχή της Αθήνας βρίσκονται πλέον μαζί του, ενώ για το τέλος του πρόσφεραν ένα ζευγάρι παπούτσια μπάσκετ (ανάθεμα αν του κάνουν), αντιμετωπίζοντάς τον με απόλυτο σεβασμό, δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Κάτι αντίστοιχο βέβαια ειπώθηκε από τα χείλη του Giannis κατά το λόγο του, αφού βέβαια ο Biden είχε προλάβει να αποθεώσει την οικογένειά του λέγοντας:

«Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων» σκορπώντας χαμόγελα.

 

 

Χωρίς ταπεινότητα δεν κερδίζεις τίποτα

Ίσως αυτό είναι το καθημερινό μάθημα που μας διδάσκουν αυτά τα παιδιά κάθε φορά που τους βλέπουμε στο γήπεδο. Δεν φέρονται σαν να έχουν κατακτήσει τον κόσμο, αλλά σαν να έχουν ηθική υποχρέωση να συνεχίζουν να βελτιώνονται.

Όταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έλεγε «θέλω να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου», μάλλον μας έλεγε αυτό που κάθε μέλος της οικογένειας Αντετοκούνμπο κάνει καθημερινά και εμφυσά σε όποιους ανθρώπους περιβάλλεται. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο ίδιος μας εαυτός, όχι ο LeBron, ο κόσμος που δυσανασχετεί στην ήττα, ή ο Harden. Όχι ο αντίπαλος, αλλά η δυσκολία μας να ξεπεράσουμε τα όριά μας.

 

 

«Για όλους εκεί έξω, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, χωρίς να τα παρατάς, με το να παλεύεις να είσαι καλός και να έχεις όνειρα, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα όλη μου τη ζωή και τώρα είμαι στον Λευκό Οίκο. Χωρίς την σκληρή δουλειά τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό», ήταν τα λόγια που επιστέγασαν ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα για την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Μέχρι το επόμενο…

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved