Οι New York Knicks είναι οι πολυτιμότεροι του ΝΒΑ για το 2021-2022

Τα πρωτοφανή ρεκόρ σε έσοδα και χορηγείες, ενδεχομένως να βγάλουν τα «σπασμένα» του 2020 για όλο το πρωτάθλημα.

Μπορεί τα αδέρφια Αντετοκούνμπο να πανηγύρισαν για τα δαχτυλίδια του ΝΒΑ, αλλά η λίστα που παρουσιάζει τις πολυτιμότερες ομάδες δείχνει, αν μη τι άλλο, πως ο ανταγωνισμός είναι προ των πυλών και θα είναι σκληρός.

Όπως κάθε χρονιά, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό των αποτιμήσεων των ομάδων του ΝΒΑ, προήλθαν κυρίως από τις ίδιες τις ομάδες, τις διάφορες εταιρίες στοιχημάτων που εξειδικεύονται στο αμερικανικό πρωτάθλημα, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης.  Οπωσδήποτε η περσινή χρονιά ήταν πρωτοφανής με τα γήπεδα να αδειάζουν λόγω της πανδημίας, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα έσοδα από τι νέες χορηγίες να γεμίσουν τον κουμπαρά των διοικήσεων.

 

 

Για την ακρίβεια σημειώθηκε ποσό ρεκόρ στα 1,46 δισεκατομμύρια δολάρια με τις φανέλες να έχουν τον πρώτο ρόλο και από ότι φαίνεται είναι αρκετό για να ανεβάσει την αξία της εκάστοτε ομάδες. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αυτά των Philadelphia 76ers και των Lakers που έκλεισαν συμφωνίες των 10 και των 20 εκατομμυρίων αντίστοιχα. Ρεκόρ έκαναν και οι Brooklyn Nets, που η συμφωνία τους για τα 30 εκατομμύρια δολάρια ήταν αρκετή για να αυξήσει την αξία της ομάδας σε πρωτοφανή επίπεδα – όπως αναφέρει το Forbes η αξία αυξήθηκε κατά 21%.

Είναι όμως η πρώτη φορά που χάρη στους Knicks, στους Warriors και στους Lakers, μπορούμε να καταγράψουμε απολαβές που ξεπερνούν τα 5 δις δολάρια έκαστος λόγω των τηλεοπτικών συμβολαίων, των εισιτηρίων και των διαφημίσεων.

Στο παρακάτω άλμπουμ μπορείτε να δείτε και τους πιο ακριβοπληρωμένους μπασκετμπολίστες του 2021, σύμφωνα με το Forbes: 

 

 

Οι Knicks είναι νούμερο ένα στη φετινή λίστα έχοντας έσοδα που αγγίζουν τα 5,8 δις δολάρια, με τους Warriors να ακολουθούν με 5,6 δις δολάρια. Οπότε μιλάμε για πρωτοφανή ετήσια μεταβολή για τους Knicks που, ακόμη και αν χάνουν στο κομμάτι αυτό από τους Warriors, έχουν να μετρούν 71 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά έσοδα.

Μέχρι στιγμής και με πληροφορίες που δημοσιεύει το Forbes, η λίστα των πολυτιμότερων ομάδων του ΝΒΑ -για την πρώτη πιο πολύτιμη δεκάδα της διοργάνωσης- έχει ως εξής:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved