Assosiated Press Tyson Fury είσαι όντως ο κορυφαίος της εποχής σου;

Μετά τη δεύτερη νίκη του εναντίον του Wilder μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς;

Το τελευταίο καμπανάκι έχει χτυπήσει στο ρινγκ του Las Vegas, ο Tyson Fury φοράει το καπελάκι του, με τις ζώνες του πρωταθλητή να προσδίδουν λάμψη στους ώμους του και αρχίζει το τραγούδι, την ίδια ώρα που ο Deontay Wilder αποχωρεί για μία ακόμα φορά με το κεφάλι σκυμμένο.

Το Fury vs Wilder III έχει πλέον τελειώσει και ο «Gypsy King» είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής μιας τριλογίας την οποία έκανε ο ίδιος κτήμα του, στην οποία «έβρεξε» ασταμάτητα μπουνιές στον δύστυχο αντίπαλό του, έπεσε στο ρινγκ για ξεκούραση και στο τέλος χαμογέλασε τελευταίος για δεύτερη σερί φορά.

 

 

Μία ισοπαλία και δύο νίκες λοιπόν για τον άνθρωπο που πήρε το όνομά του από τον Mike Tyson, έναν τύπο πραγματική διασκέδαση να τον παρακολουθείς, ακόμα και αν δεν έχεις γαλουχηθεί από την πολυπλοκότητα και την ξεχωριστή γοητεία της πυγμαχίας.

Θυμηθείτε τι έγινε στην προηγούμενη μάχη τους.

 

 

Ποιος μπορεί να τον σταματήσει;

Όταν αυτοανακηρύσσεσαι κορυφαίος πολλές φορές προκαλείς τη μοίρα σου, στην περίπτωση όμως του ιδιαίτερου Gypsy King, αυτές οι δηλώσεις δεν κρύβουν τη μεγάλη αλήθεια.

«Μπορώ να κερδίσω οποιονδήποτε αντίπαλο της κατηγορίας μου, το κάνω όλη μου τη ζωή» δήλωσε ο WBC champion ο οποίος είδε το περασμένο καλοκαίρι να του χαλάνε τα σχέδια για έναν αγώνα απέναντι στο Βρετανό αντίζηλό του, Anthony Joshua καθώς ένας ειδικός όρος στη συμφωνία του με τον Wilder του επέβαλε να ξαναγωνιστούν. Τελικώς η σειρά αγώνων με τον Wilder ολοκληρώθηκε, ο τρίτος αγώνας πιστοποίησε ότι ο Βρετανός απλά δεν παίζεται αυτή την στιγμή, έστω και αν στον τέταρτο γύρο ο 35χρονος Αμερικανός τον έριξε δύο φορές στο ρινγκ.

 

 

«Το ότι έπεσα στο έδαφος δεν ήταν κάτι που με άγχωσε, όταν κολυμπάς αναγκαστικά θα βραχείς. Αν παίζεις με τη φωτιά κάποια στιγμή θα έχεις κάποιο έγκαυμα» είπε ο μεγάλος νικητής ο οποίος μέχρι τον ενδέκατο γύρο ζάλισε αρκετά τον αντίπαλό του, μέχρι να τον βγάλει νοκ άουτ σε έναν αγώνα που θα συζητιέται για καιρό. Στο τέλος κατέληξε:

«Είχα τρεις αγώνες με τον πυγμάχο που διαθέτει την ισχυρότερη γροθιά στην ιστορία και με πέτυχε 2 φορές στον τέταρτο γύρο. Προφανώς και έπεσα κάτω, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι τελείωσε. Απλώς είπα “Καλό χτύπημα, αλλά θα επιστρέψω σε λίγο”. Και το έκανα»

 

Τι απομένει πλέον για τον Fury;

Κοιτάζοντας το πυγμαχικό τοπίο, μέχρι πριν λίγες μέρες άπαντες έβλεπαν το ματς με τον Wilder ως ένα καλό ζέσταμα για την τιτανομαχία με τον Anthony Joshua, ωστόσο η ήττα του δεύτερου από τον Oleksaandr Usyk τον περασμένο μήνα, αλλάζει τα πλάνα.  Δεν είναι μόνο ότι έχασε τον τίτλο του από τον Ουκρανό, αλλά το ότι επί 12 γύρους ο άλλοτε cruiserweight εξέθεσε σε τεράστιο βαθμό τον Joshua γεγονός που κάνει μια πιθανή μάχη Fury-Joshua λιγότερο επιθυμητή.

 

 

Βέβαια ο Fury που δεν κρατάει λόγια, είχε κάτι να πει και για αυτή την ήττα:

«Ο Joshua έπαιξε με κάποιον που θα τον κέρδιζε στα σημεία εφόσον άντεχε μέχρι το τέλος. Με ενδιαφέρει να αγωνίζομαι απέναντι σε τύπους που μπορούν να σε τελειώσουν ανά πάσα στιγμή, με οποιοδήποτε χέρι. Είναι μεγάλη απογοήτευση το ότι έχασε ο Joshua αλλά πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια στον αντίπαλό του. Έπαιξε τα χαρτιά του περίφημα» ήταν το σχόλιο του Gypsy King που ενδεχομένως να σκεφτεί σοβαρά το αν θα διασταυρώσει τα ξίφη του σύντομα με τον Joshua.

Κοιτάζοντας με μια πιο αντικειμενική ματιά, κανείς δεν δείχνει ικανός αυτή τη στιγμή να τον σταματήσει εκτός και αν ξεπεταχτεί κάποιο καινούργιο ταλέντο στον ορίζοντα. Από την άποψη των ονομάτων ωστόσο είναι δεδομένο ότι ένα Fury vs Joshua αποτελεί ένα ισχυρό Pay Per View όσο και αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ.

 

 

Ο Fury αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι κυριαρχεί ωστόσο αποτελεί ισχυρό κίνητρο να εγκαταλείψει την πυγμαχία αήττητος με μία νίκη εναντίον του Joshua.  Όταν μάλιστα υποστηρίζεις ότι «είμαι καλύτερος και από τους  John L Sullivan, Jack Dempsey, Mike Tyson, Lennox Lewis, Muhammad Ali, George Foreman, Ken Norton, Joe Frazier, τους αδερφούς Klitschko, ακόμα και από τους σημερινούς Anthony Joshua και Oleksandr Usyk» είναι δεδομένο ότι πρέπει να το υποστηρίξεις και στο ρινγκ.

Αλλά Gypsy King είναι αυτός, πάντα ξέρει τι λέει. Τουλάχιστον  κράτησε την υπόσχεσή του απέναντι στον φίλο του Undertaker του WWE που τον παρακάλεσε διαδικτυακά να επικρατήσει του Wilder. Και εκείνος το έκανε εμφατικά.

 

Tyson Fury Exchanges Messages with Undertaker


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved