Ποδοσφαιρικά αντικείμενα που θα πλήρωνες όσο – όσο για να αποκτήσεις
Μόνο για μερακλήδες, μόνο για συλλέκτες που δεν ιδρώνουν καν στο αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων αποχαιρετιστήριο χαρτομάντηλο του Μέσι.
Το μουσκεμένο από τα τίμια δάκρυα (ή και μύξες) χαρτομάντιλο που χρησιμοποίησε ο Λιονέλ Μέσι, στον αποχαιρετισμό του προς τους φίλους της ομάδας, αυτό που του έδωσε η σύζυγός του Αντονέλα πριν καν ξεκινήσει να μιλάει, κάποιος πονηρός το βούτηξε πάνω στην αναμπουμπούλα. Κι αντί να το βάλει σε ένα εικονοστάσι και να το προσκυνάει πρωί – μεσημέρι – βράδυ, αποφάσισε να το βγάλει στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης ένα εκατομμύριο δολάρια. «Πονηρός ο βλάχος», αφού άλλο πράγμα η συγκίνηση και η λατρεία και άλλο πράγμα η κονόμα. Και σε αντίθεση με τους προηγούμενους προέδρους της ομάδας, που φέσωσαν τη Μπάρτσα περίπου 1,3 δισ. ο συγκεκριμένος οπαδός είναι και επιχειρηματικό μυαλό. Αν το είχαν σκεφτεί λίγο καλύτερα, με μερικές εκατοντάδες χαρτομάντιλα ποτισμένα με τα δάκρυα, τις μύξες ή τον ίδρωτα του Λιονέλ Μέσι, θα μπορούσαν να διαγράψουν το χρέος της ομάδας. Για υπολογίστε πόσο κάνει 1300 χαρτομάντιλα επί 1 εκατομμύριο ευρώ...
 
 
 
 
Αλλά η Ιερά αυτή Σινδόνη της Καταλωνίας δεν θα έπρεπε να είναι το μόνο περιζήτητο αντικείμενο που θα σπάσει τα δημοπρατικά κοντέρ. Διότι υπάρχουν εξίσου ή και ακόμα πιο πολύτιμα αντικείμενα, που όλοι οι ρέκτες του ποδοσφαίρου θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους και θα πλήρωναν όσο – όσο: 
 

Το ιπτάμενο παπούτσι του Σερ Άλεξ στη μάπα του Μπέκαμ

Ήταν το σωτήριον έτος 2003, μήνας Φεβρουάριος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις είχε φάει δυο μπαλάκια από την Άρσεναλ και ο Σερ Άλεξ δεν ήταν καθόλου καλά. Ήταν επίσης η εποχή όπου ο Ντέιβιντ Μπέκαμ την είχε δει σταρ του σινεμά και μεγάλη φίρμα και pop icon και κλαρινογαμπρός, πράγματα που έκαναν τον Σερ Άλεξ να νιώθει εντελώς χάλια. Ο Σερ Άλεξ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του (sic) προς τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή (sic) κλωτσώντας ένα παπούτσι προς το μέρος του, το οποίο ευτυχώς δεν βρήκε τον Μπέκαμ ούτε στο «Δόξα Πατρί», ούτε στο μάτι, αλλά λίγο κάτι απ’ αυτό. Οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τη σύρραξη, όταν ο Μπέκαμ πήγε να μουντάρει τον προπονητή και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. 
 
 
 
 
Προτεινόμενη τιμή εκκίνησης: 500.000 λίρες (αν βρούμε και το άλλο παπούτσι, διπλασιάζεται). 
 

Τα ηττημένα σκουλαρίκια του Κριστιάνο το 2004

Τον κάναμε να κλάψει με κλάμα γοερό, μέσα στο σπίτι του/ μέσα στο σπιτάκι του. Κλαίγανε τα μάτια του, τα μαλλιά του, τα αυτιά του, ακόμα και τα σκουλαρίκια του. Εμείς γελάγαμε, αυτός πλάνταζε. Εμείς πανηγυρίζαμε, αυτός «έσπαγε στα δυο». Εμείς χορεύαμε, αυτός έψαχνε τρύπα να κρυφτεί. Βέβαια, ήταν πιθανότατα η τελευταία στενοχώρια που πήρε στη ζωή του, αφού από τότε μέχρι σήμερα έχει βγάλει δισεκατομμύρια, έχει κάνει τα παιδάκια του, έχει πάρει 5 Τσάμπιονς Λιγκ, δεκάδες ακόμα κούπες, Euro με την Πορτογαλία, έχει κυκλοφορήσει μερικές από τις ωραιότερες κυρίες του κόσμου και μερικά από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου, σε αντίθεση με εμάς (το ελληνικό ποδόσφαιρο), που από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γελάσει το χειλάκι μας. Αλλά ποιος τα θυμάται τώρα αυτά...  
 
Προτεινόμενη τιμή εκκίνησης: 300.000 ευρώ το αριστερό που βλέπουμε στη φωτό, 600.000 αν υπάρχει και το δεξί. 

Το μηχανάκι που κρεμάστηκε στην Τούμπα

Φεβρουάριος 2018. Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα. Φίλος του ΠΑΟΚ, προφανώς, έφτασε αργοπορημένος στο γήπεδο και εκεί κατάλαβε ότι ξέχασε το κρυπτονάιτ σπίτι. «Και τώρα τι κάνουμε; Να το αφήσω ξεκλείδωτο να μου το ψειρίσει κανείς»; Το ελληνικό δαιμόνιο φυσικά έδωσε τη λύση και το μηχανάκι όχι μόνο πέρασε κανονικά από τον έλεγχο εισιτηρίων (;) και το τουρνικέ (;;), αλλά κρεμάστηκε – περίπου σαν πανό – και απόλαυσε το ματς, μαζί με όλο τον κόσμο. Και ο άνθρωπός μας δεν είχε λόγο να ανησυχεί αν θα βρει το μηχανάκι του ή όχι. Έτσι έγιναν κύριε Πρόεδρε τα πράγματα. 
 
 
 
Προτεινόμενη τιμή εκκίνησης: 150.000 – δώρο το διαρκείας (αν είχε συναγερμό και κρυπτονάιτ, η τιμή θα ήταν μεγαλύτερη). 
 
 

Το κοντομάνικο του Αλέφαντου

Ήταν ένα, πλύνε – βάλε; Ήταν πολλά, όλα στην ίδια απόχρωση του κόκκινου, για να υπάρχει πάντα ένα φρέσκο; Ήταν διαφορετικά μπλουζάκια με διαφορετικά χρώματα, τα οποία όμως τα έβαζε ο θρυλικός Νίκος Αλέφαντος στην ίδια πλύση με υψηλή θερμοκρασία και έβγαιναν ένα σώμα – μια ψυχή; Ό,τι απ’ αυτά και να συνέβαινε, τον αξέχαστο «Αλέφα» τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και με σήμα – κατατεθέν αυτό το μπλουζάκι. Χειμώνα – καλοκαίρι. Άντε στα πολλά κρύα να φόραγε ένα ελαφρύ μπουφάν – ήξερες όμως ότι από μέσα βρισκόταν ΑΥΤΟ το κοντομάνικο, έτοιμο να ξεπεταχτεί χαλαρά στην πρώτη ευκαιρία. 
 
 
 
Προτεινόμενη τιμή εκκίνησης: 100.000 ευρώ – αθάνατο. 
 
 

Τα ακονισμένα εξάταπα του Βάιου Καραγιάννη

Όταν το Χόλιγουντ θα κάνει κάποια στιγμή μια ταινία με θέμα τη ζωή του Βάιου Καραγιάννη, σίγουρα ο σεναριογράφος δεν θα έχει στο μυαλό του τις λέξεις «ευγενής», «ντελικάτος», «δανδής», «τζέντλμαν», και «τεχνίτης». Αντίθετα είναι πολύ πιθανόν να δούμε λέξεις όπως «καρωτίδα», «δρεπάνι», «θεριζοαλωνιστική μηχανή», «ρήξη χιαστού» και «ο επιθετικός εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις». Το μόνο σίγουρο, είναι πως το εξώφυλλο της ταινίας οπωσδήποτε πρέπει να κοσμεί μια φωτογραφία, που κανονικά θα έπρεπε να έχει τη λεζάντα «Όταν Έκλαψε ο Ρομάριο». 
 
 
 
 
Προτεινόμενη τιμή εκκίνησης: 600.000. Έλα κοντά, μη φοβάσαι, να σε μυρίσει θέλει. 
 
 

Ο «θησαυρός» του Γιοακίμ Λεβ

Ο – πρώην πλέον – προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, είναι ένας άντρας με πάθος. Που ζει τα παιχνίδια έντονα. Που τα δίνει όλα. Που δεν λογαριάζει αν τον βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι στην τηλεόραση, ούτε αν τρώνε εκείνη την ώρα. Ο τηλεοπτικός φακός τον έχει τσακώσει να κάνει «ανασκαφές» στα ρουθούνια του. Να παίρνει μπρούσκο από την ιδρωμένη του μασχάλη. Κάτι να ψάχνει με επιμέλεια εκεί που κανονικά γίνεται μόνο η κολονοσκόπηση. Να βυθίζει το χέρι του βαθιά μέσα στα παντελόνια του μέχρι τα καλαμπαλίκια  και στη συνέχεια, με ταχύτητα κόμπρας, να το φέρνει μέχρι τη μύτη του. Γενικά, έχει κάνει ό,τι πιο σιχαμένο μπορεί να φανταστεί κανείς on camera – ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να κάνει off camera, στα αποδυτήρια για παράδειγμα, πάνω από τη στοίβα με τα άπλυτα ρούχα των παικτών... Αλήθεια, πόσα θα έδινες για ένα γερμανικό, άρα τέλειο, σχεδόν Άρειο κακάδι από τη μύτη του Γιοακίμ Λεβ;
 
 
 
 
Προτεινόμενη τιμή εκκίνησης: 50.000 ευρώ. Αν όμως φτιάξει μια «κακαδιά» (όπως περίπου φτιάχνεται η κακαβιά...) η τιμή εκτοξεύεται.  
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved