Η επιλογή του Terrence Clarke στο NBA Draft 2021 μας θύμισε ότι υπάρχει ανθρωπιά στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Για τους Αμερικανούς η νύχτα του NBA Draft είναι μια τελετή που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του κόσμου. Σαν ένα Super Bowl με πολλούς νικητές, μια βραδιά φτιαγμένη να επιβραβεύει τα μελλοντικά λαβράκια για τις επιδόσεις τους, στέλνοντάς τους συστημένους σε ομάδες που έχουν ανάγκη για ενίσχυση.

Μεγάλοι τυχεροί της τελετής οι Detroit Pistons, με την επιλογή του Cade Cunningham στο νο.1, αλλά και οι Houston Rockets που στο νο.2 πήραν τον Jaylen Green που για όλους συγκεντρώνει τις πιθανότητες για κορυφαία καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

 

Την κορυφαία επιλογή την έκανε το ΝΒΑ

Με την επιλογή του Corey Kispert από τους Washington Wizards στο νο.15, άπαντες ετοιμάστηκαν για τη δεύτερη επιλογή των Rockets, ωστόσο ο κομισάριος Adam Silver πήρε πάνω του την επόμενη επιλογή.

«Πριν συνεχίσουμε θέλω να σταθώ στον Terrence Clarke» ήταν οι λέξεις του Silver και ένα χειροκρότημα συγκίνησης κάλυψε όλη την αίθουσα της Τελετής. Ο Terrence Clarke επρόκειτο να είναι μέσα στη φετινή κληρωτίδα, ωστόσο την «μαύρη» Πέμπτη της 22ας Απριλίου, το αυτοκίνητο του 19χρονου πρώην παίκτη του Kentucky συνετρίβη στο Los Angeles και ο νεαρός «πέταξε» οριστικά για τα παρκέ του παραδείσου.

Η κίνηση του Silver έφερε την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού στο πλάι του και τα δάκρυα σκέπασαν ολόκληρη την αίθουσα του Barclays Center.

 

 

«Να ξέρετε ότι ο Terrence από εδώ και στο εξής θα είναι πάντα στην οικογένεια του ΝΒΑ» είπε ο Silver στη μητέρα και την αδερφή του νεαρού μπασκετομπολίστα, σε μια κίνηση που έκανε πολλούς ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Πολλοί θα πουν ότι είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων και μάρκετινγκ, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, σε μια εποχή που ο «Θεός» είναι το χρήμα, μια υπενθύμιση ότι εκτός από επαγγελματίες είμαστε και άνθρωποι, μόνο καλό μπορεί να κάνει στον αθλητισμό και στην ψυχή μας γενικότερα.

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved