Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σήμερα δίδαξε: Τα όνειρα γίνονται τελικά πραγματικότητα αν το πιστεύεις πραγματικά.

Όταν 24 ώρες πριν σκεφτόμασταν ότι απέμεναν μόλις 48 λεπτά για την κατάκτηση του τίτλου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κανείς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει το πόσο πρωτόγνωρο θα ήταν το συναίσθημα άμα τελικά συνέβαινε. Οι λέξεις γράφονται με ανατριχίλα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές. Οι Milwaukee Bucks είναι και επίσημα πρωταθλητές του ΝΒΑ μετά το 105-98 επί των Suns. Είναι στην κορυφή του κόσμου. Είναι η φετινή ομάδα που διέλυσε κάθε λογική και ακόμα και αν κανείς δεν την λόγιζε ως φαβορί έκανε τη μία ανατροπή μετά την άλλη.

Δεν ξέρω ποιος εμπνεύστηκε το περιβόητο «Bucks in 6» αλλά θα πρέπει να του ανάψουν ένα τεράστιο κερί μετά από αυτό το έπος το οποίο είδαμε επί 6 παιχνίδια. Σε αυτόν και τον απόλυτο «βασιλιά», Giannis

 

 

Τι και αν τον αμφισβήτησαν, τι και αν κάποιοι θα συνεχίσουν να το κάνουν ο Γιάνναρος πραγματοποίησε το ένα έπος μετά το άλλο στην Post Season και κρατούσε το κορυφαίο για το τέλος. Οι 50 πόντοι του (και όχι μόνο) στο Game 6 παίζοντας επιθετικά και για τους Middleton-Holiday είναι η απόλυτη απόδειξη του ότι δίκαια το πρόσωπό του βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε θέματος στο Milwaukee.

 

 

Άξιζε τελικά το ξενύχτι;

Και με το παραπάνω. Και το αποψινό και όλα τα άλλα. Από τα πρώτα παιχνίδια της σειράς των NBA Playoffs κόντρα στο Miami, στην επική σειρά με τους Nets, στο ενοχλητικό εμπόδιο των Atlanta Hawks έως και την κορύφωση του ονείρου με τους Suns. Οι Bucks δεν ήταν μια περίπτωση Los Angeles Lakers ή Golden State Warriors που ένιωθες ότι κατακτούσαν το τρόπαιο και μόνο με τη συμμετοχή τους στους Τελικούς, αλλά μια ομάδα που φρόντιζε συνεχώς να «γκρεμίζει» κάθε στερεότυπο και λογική, ειδικά όταν τα πράγματα έδειχναν να στραβώνουν πραγματικά. Εκεί που τους θεωρούσες τελειωμένους, άναβε το λαμπάκι και σαν «ελάφια» δεν σου άφηναν επιλογή.

 

 

Όσον αφορά τον Giannis, πέρα από την τρομακτική στατιστική του σε καθέναν από τους αγώνες που έδωσε και το δικαιότατο βραβείο του MVP που κατέκτησε στα Playoff, έδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ένας σταρ διαφορετικής κοπής από τους άλλους. Δεν κυνηγάει τη λάμψη, αλλά την ταπεινότητα και στις δηλώσεις του στο τέλος φρόντισε να δείξει πόσο μεγάλη σημασία είχε για τον ίδιο η κατάκτηση του τίτλου με τους Bucks συγκεκριμένα.

Όταν άπειροι αστέρες ζητούν διαρκώς ανταλλαγή βλέποντας πως στις ομάδες τους υπάρχει αγωνιστικό ταβάνι, ο Giannis υπέγραψε συμβόλαιο-ζωής διατηρώντας την πίστη του στο project. «Έχει μεγάλη σημασία για μένα το ότι το κατέκτησα εδώ» είπε ο κυρίαρχος του Game 6 και ολόκληρου του ΝΒΑ.

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον που λένε. Το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων των Bucks όταν το 2013 επένδυαν στον αδύνατο τότε και δίχως παραστάσεις από υψηλό επίπεδο νεαρό παίκτη του Φιλαθλητικού έγινε πραγματικότητα μετά από μια περίπου οκταετία. Επόμενο στοίχημα;

«Θέλω να το ξανακάνω» όπως είπε ο Giannis. Μακάρι. Mετά από όσα έκανες φέτος ειδικά το πιστεύουμε και με το παραπάνω ότι μπορείς.

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved