Άσε τους Perkins, Dinwiddie και haters να κράζουν. Όλοι ξέρουν πλέον ποιος πραγματικά είσαι. 

Ποιος να το έλεγε ότι θα φτάναμε Ιούλιο μήνα και τους Τελικούς του ΝΒΑ, όπου αντί να παρακολουθούμε θηρία τύπου Lakers, Celtics, Nets ή Golden State Warriors να «σφάζονται» για το δαχτυλίδι, στη θέση τους βρίσκονται οι Bucks του δικού μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Suns των Chris Paul και Devin Booker. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να απέχουν μόλις μία νίκη από την απόλυτη καταξίωση στη φετινή σεζόν. Η κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ είναι κοντά, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι απέναντι σε αυτούς τους Suns η υπόθεση είναι μισοτελειωμένη, κυρίως όμως εξαιτίας των «αυτοκτονικών» τάσεων που έχουν δείξει ότι έχουν ο Giannis και οι συμπαίκτες του.

 

 

Σε κουβέντα με φίλους έπεσε η ατάκα ότι «οι Suns έχουν πιο βαριά φανέλα από εκείνη των Bucks», κάτι εντελώς άστοχο αν σκεφτούμε πως το Phoenix έχει πάει στην ιστορία του μόνο μια φορά σε Τελικούς (το 1993 με τον Charles Barkley) ενώ είχε να πάει στα Playoff από την εποχή που έπαιζε ακόμα ο Steve Nash. Πάνω από 10 χρόνια δηλαδή.

Στον αντίποδα πάντως ούτε οι Bucks μπορείς να πεις ότι έχουν καταφέρει κάτι αξιόλογο από το μακρινό 1971 και την κατάκτηση του τροπαίου λόγω του τότε Lew Alcindor και μετέπειτα Kareem Abdul Jabbar. Μερικές εκλάμψεις μόνο κυρίως λόγω της παρουσίας παικτών όπως ο Ray Allen και ο Glenn Robinson, άντε αργότερα και ο Michael Redd. Αλλά όλα αυτά είναι ένα τίποτα σε σχέση με όσα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο Giannis, ο Middleton, o Lopez και από φέτος ο Holiday. Ακόμα και έτσι όμως η φανέλα δεν ζυγίζει (ακόμα) πολλά για να γείρει την πλάστιγγα από μόνη προς το Milwaukee.

 

 

Στην ουσία απόψε θα κερδίσει ο πιο συγκεντρωμένος, ο πιο απαλλαγμένος από το άγχος, ενδέχεται και ο πιο τυχερός. Ή αλλιώς οι μεγάλες προσωπικότητες. Μία τέτοια ανήκει στην άλλη πλευρά, δηλαδή των Suns (Chris Paul) ωστόσο στη σειρά των NBA Playoffs, τόσο ο Giannis όσο και οι Holiday-Middleton δείχνουν ότι διαθέτουν πλέον το mentality για να στείλουν τους εκατομμύρια φιλάθλους των Milwaukee Bucks στα ουράνια. Το ίδιο και μας που απόψε θα ξενυχτήσουμε για να τους δούμε να τα καταφέρνουν.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (4 π.μ.) λοιπόν οι Tελικοί έχουν match point και η πίεση είναι μεγάλη προς τη μεριά των Milwaukee. Μία νίκη μπροστά στο κοινό τους θα είναι το καλύτερο φινάλε σε μια ονειρική πορεία η οποία μέσα από τη  αμφισβήτηση κατέληξη ένα βήμα πριν την καταξίωση, ωστόσο μια ήττα ενδέχεται να προκαλέσει απογοήτευση και το μομέντουμ πίσω στο Phoenix για το Game 7.

 

 

Ποτέ δεν είναι ωραίο το συναίσθημα όταν φτάνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό, κάτι που βιώσαμε απόλυτα με τον Τελικό του Roland Garros, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε στα σημεία τον τίτλο από τον σπουδαίο Djokovic. Ό,τι και να γίνει απόψε ωστόσο, η άποψή μας για τον Giannis δεν θα αλλάξει καθόλου, ασχέτως του πόσο τον προκαλούν νυν και πρώην ΝΒΑερς τύπου Kendrick Perkins και Spencer Dinwiddie με τις δηλώσεις τους ότι δεν αξίζει να είναι MVP.  

Τουλάχιστον ο Stephen A. και ο Max Kellerman είναι με τον Greek Freak:

 

 

Σε ένα σύνολο με τρωτά σημεία και δυσλειτουργίες, ειδικά απέναντι σε ομάδες φαβορί (τύπου Nets) ο Greek Freak ήταν εκεί για να δώσει την απαραίτητη έμπνευση για το παραπάνω βήμα. Εκείνος βγήκε μπροστά στο Game 7 στο Brooklyn κρατώντας την ομάδα σε όλο το ματς, εκείνος έσφιξε τα δόντια και με τραυματισμένο γόνατο δίνει έναν παραπάνω λόγο στους συμπαίκτες του να παίζουν σαν αφιονισμένοι και σε εμάς να ξενυχτούμε για να τον παρακολουθήσουμε.

Και MVP να μην αναδειχθεί ποτέ κανείς δεν θα το θυμάται, παρά μόνο ότι οι Bucks έφτασαν στον τίτλο. Το μόνο που έχει σημασία για τον ίδιο. 

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved