ΝΒΑ: Ξενύχτι για τον Αντετοκούνμπο ή για τον Chris Paul;

Ο Giannis θα έχει τη στήριξη όλης της Ελλάδας, ή ο θαυματουργός CP3 έχει ακόμα θέση στην καρδιά μας;

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η αυλαία ανοίγει για τελευταία φορά τη φετινή σεζόν, οι τελικοί του ΝΒΑ ξεκινούν (4 π.μ. Τετάρτης) και καλύτερο ζευγάρι δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε. Όχι από άποψη αγορών καθώς προορισμοί όπως το Milwaukee ή το Phoenix δεν έχουν τη «λάμψη» του Σαν Φρανσκίσκο (Golden State Warriors), της Καλιφόρνια (Los Angeles Lakers και Clippers, του Σικάγο (Bulls), της Βοστόνης (Celtics) ή της Νέας Υόρκης (Knicks), κυρίως όμως για λόγους ανταγωνισμού.

 

 

Bucks και Suns ξεκινούν απόψε την πρώτη μάχη της τελευταίας στροφής πριν την καταξίωση και κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για φαβορί, κάτι που έχουμε να δούμε από την τελευταία μάχη Lakers και Celtics το 2010.

Στην Ελλάδα βέβαια υπάρχει η ατραξιόν που ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο (και ο Θανάσης φυσικά) ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει να βλαστημάει την τύχη του που παραμένει στα πιτς και σαν θηρίο στο κλουβί περιμένει το ΟΚ των γιατρών για να οδηγήσει τους Bucks εκεί που ονειρεύεται ο ίδιος αλλά και όλοι οι φίλοι της ομάδας από την μέρα που συνέπεσαν οι δρόμοι τους.

Ταυτόχρονα όμως η σειρά των τελικών δεν είναι απλά η τελευταία στάση πριν το πεπρωμένο του Giannis, αλλά ταυτόχρονα η πρώτη (και μάλλον τελευταία) «βολή» του μυθικού Chris Paul, να πετύχει αυτό που η μοίρα τόσα χρόνια έβρισκε διαρκώς ένα λόγο να του στερεί με κάθε ευκαιρία. Την κατάκτηση ενός τίτλου.

 

 

Ο CP3 είναι λατρεία

Αν στους Suns βρισκόταν μονάχα ο Booker και ο Ayton, δύσκολα θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Από τη στιγμή όμως που στην εξίσωση βρίσκεται ο Paul και μάλιστα ως πρωταγωνιστής, υπάρχει μεγάλος λόγος διχασμού ως προς την προτίμησή μας για τον τελικό νικητή.

Ο Paul ανήκει στην ξεχωριστή κατηγορία παικτών που ανέκαθεν θεωρούνταν παικταράδες, όποια φανέλα και αν φόρεσε, ηγήθηκε-αναβάθμισε-ενέπνευσε ολόκληρα ρόστερ, έστω και αν οι πιθανότητες δεν ήταν πολλές φορές με το μέρος του (βλ. την πορεία της περσινής Oklahoma και τη φετινή στους Suns). Αυτό που του λείπει ξεκάθαρα για να μπει στην ίδια πρόταση με τους σπουδαιότερους point guards όλων των εποχών, είναι να αγγίξει την  απόλυτη καταξίωση. Την κατάκτηση του δαχτυλιδιού.

 

 

Στα 37 του τον παρακολουθείς και τον θαυμάζεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που είναι μια σταλιά σε σχέση με τα θηρία που τον κοντράρουν καθημερινά. Τον CP3 έχεις κάθε λόγο να τον στηρίξεις σε αυτή τη σειρά τελικών κυρίως όμως για όλα αυτά που μας δίδαξε τόσα χρόνια, για την τρομερή φετινή σεζόν του, για το γεγονός ότι επιμένει να σέβεται και να αγαπάει αυτό που κάνει από το 2004 όταν και πρωτοεμφανίστηκε στο ΝΒΑ. Να παίζει μπάσκετ, να βελτιώνει τους γύρω του (π.χ. ο Ayton είναι άλλος παίκτης μαζί του) και να αποτελεί έμπνευση για κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να πετύχει το ακατόρθωτο. Όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά γενικότερα στη ζωή.

 

 

Απέναντί του όμως είναι ο Giannis…

… και μήπως είναι περιττό να σου δώσουμε λόγους να τον στηρίξεις; Ασχέτως με το ότι είναι Έλληνας, αυτό που κάποτε λέγαμε ότι οι Bucks κάποια στιγμή μπορεί να φτάσουν στον τίτλο αλλά βαθιά μέσα μας δεν το πολυπιστεύαμε, αυτή τη στιγμή είναι πιο κοντά από ποτέ με τον Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στο επίκεντρο και να ετοιμάζεται να αγγίξει το πεπρωμένο του.

Ο Giannis όπως είπε ο συμπαίκτης του Pat Connaughton «δεν είναι απλώς ένας καλός παίκτης αλλά ένας σπουδαίος χαρακτήρας», κάτι που έρχεται σε μεγάλη κόντρα με τα στερεότυπα του ΝΒΑ. Δεν είναι ότι χρειάζεται να είσαι «κωλοπεδαράς» για να επιβιώσεις στον Μαγικό Κόσμο του μπάσκετ, αλλά μια ματιά στους μεγαλύτερους ηγέτες των τελευταίων ετών να ρίξεις (π.χ. Kobe Bryant, Michael Jordan, LeBron James, Allen Iverson μέχρι και Chris Paul), συνειδητοποιείς ότι είναι το άκρως αντίθετο με το χαμογελαστό παιδί από τα Σεπόλια.

 

 

Και όμως, κάθε χρόνο που περνάει ο «Greek Freak» αποδεικνύει σε όλο τον κόσμο πως οι Bucks κάτι παραπάνω είχαν δει στο ντραφτ του 2013 πέρα από έναν παίκτη με τρομακτική σωματική διάπλαση και ικανότητες στο ένας εναντίον ενός. Στο πρόσωπό του έχτισαν το νέο τους προφίλ, στην αθωότητα του χαμόγελού του στηρίχθηκαν για να ανέβουν με γοργά βήματα προς την κορυφή, τον βοήθησαν, τον «έπλασαν» και αυτή τη στιγμή είναι η προσωπικότητα που τους έχει φέρει εδώ που βρίσκονται. Ένα βήμα πριν τη δόξα.

 

 

Τελικά με ποιον;

Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το αν ο Αντετοκούνμπο θα συμμετάσχει κανονικά στον πρώτο τελικό του «Talking Stick Resort Arena» ή σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται μετά τον ύπουλο τραυματισμό στο γόνατο, παραμένουμε σε αναμένα κάρβουνα για το πρώτο τζάμπολ της σειράς των Τελικών.

Bucks και Suns ετοιμάζονται για την πρώτη κονταρομαχία και οι δύο ηγέτες γνωρίζουν καλά πως είναι η απόλυτη ευκαιρία για να γράψουν ιστορία πρωτίστως για τις ομάδες τους, μακροπρόθεσμα όμως για την υστεροφημία τους. Η κόντρα τους απόψε θυμίζει την αντίστοιχη στα φετινά Όσκαρ μεταξύ Sir Anthony Hopkins και Chadwick Boseman. Ένα «ντέρμπι» δηλαδή που θα νιώθαμε περήφανοι για τον τελικό νικητή, αλλά θα ήμασταν εξίσου στενοχωρημένοι για τον ηττημένο. 

Και φετινή τελική σειρά δεν αποτελεί εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved