Το ματωμένο Μουντιάλ υπερηφανεύεται για το πρώτο του γήπεδο

Γίνονται πραγματάκια στο Κατάρ (αφού πρώτα πεθάνουν μερικές χιλιάδες εργάτες). 

Για την τραγική κατάσταση στο Κατάρ και τις ελεεινές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι εργάτες που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το όραμα για το Μουντιάλ του 2022 (στην πλειοψηφία τους Ινδοί μετανάστες), προφανώς θα έχεις ακούσει. 

Αν όχι, απλά θα σου υπενθυμίσουμε ότι η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC) είχε αναφέρει σε έκθεσή της το 2014 πως μέχρι την έναρξη της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης θα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου (κρατήσου) 4.000 άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης κι εκμετάλλευσης. Μόλις χθες μάλιστα, στην λίστα της ντροπής προστέθηκαν άλλοι 3 εργάτες μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοτάξιο.

Με αυτά τα ψιλούλια να φιγουράρουν πίσω από την μόστρα του τελικού σκοπού, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να διοργανωθεί ένα τουρνουά που θα δείχνει ότι όλα στη χώρα των πετροδόλαρων είναι εκθαμβωτικά και λειτουργούν άψογα, βγήκε σήμερα η είδηση για την ετοιμότητα του Khalifa International Stadium, του πρώτου ολοκληρωμένου σταδίου (από τα 8 συνολικά) που θα φιλοξενήσει αγώνες. 

Η συνολική χωρητικότητά του ανέρχεται στις 40.000 θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως το γήπεδο προϋπήρχε από το 1976, ωστόσο ένα συνολικό λίφτινγκ αξίας 82 εκατομμυρίων -μαζί με τη θυσία εκατοντάδων εργαζομένων- το έφερε στην κατάσταση που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν... 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved