Giannis, η στιγμή έφτασε

Οι Τελικοί της Ανατολής αρχίζουν απόψε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται για άλλη μία «πτήση».

Ο κόσμος θεωρεί ότι τα δύσκολα για τους Milwaukee Bucks και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τέλειωσαν στον ημιτελικό με τους Nets, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να θεωρήσει ότι μια πιθανή αποτυχία εναντίον της Atlanta θα είναι και τεράστια έκπληξη. Στα χαρτιά οι Bucks είναι ό,τι ήταν ακριβώς και οι Lakers πέρσι στους τελικούς κόντρα στο Miami. Το ακλόνητο φαβορί. Ακόμα και έτσι όμως αυτοί οι πυραυλοκίνητοι Hawks έχουν ξεπαστρέψει όποιον έχουν βρει μπροστά τους φέτος, έχουν βρει φίλους και υποστηρικτές από εκεί που κανείς δεν τους υπολόγιζε και με οδηγό έναν φαντεζί «αλήτη» ονόματι Trae Young, τους «sniper» guards Huerter - Bogdanovic και το δίδυμο Capela-Collins που «σπάει» κόκκαλα με το δυναμισμό του θέλουν να κάνουν άλλη μία υπέρβαση.

 

 

Αν δεν υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον ίσως και να είχαμε μεγαλύτερη συμπάθεια προς τον «El Cid» τον Τελικών της Ανατολής, παρόλα αυτά δεν αποτελεί μυστικό ότι ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει την αρμάδα των Antetokounbros και αισθάνεται πως πλέον έχει φτάσει η μεγάλη στιγμή της υπέρβασης. Αυτή που θα οδηγήσει μία μικρή αγορά όπως το Milwaukee στη διάκριση μετά από πολλά χρόνια, αυτή που είχε πετύχει κάποτε ο Kareem Abdul-Jabbar, αλλά δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν ούτε ο Glen Robinson, ούτε και ο Michael Redd αργότερα.

 

 

Το παραμύθι συνεχίζει να γράφεται

Με τον κόσμο να παρακολουθεί ίσως το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν από άποψη σασπένς, Milwaukee και Nets τα έπαιξαν όλα για όλα και στο Game 7 γίναμε θεατές αυτών που αποκαλούμε «άγρια ομορφιά του μπάσκετ» ή σημασία στη λεπτομέρεια. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα εκατοστά γραμμής που πατούσε ο ασταμάτητος Durant, ήταν ικανά να αλλάξουν την ιστορία, ωστόσο με τα «αν» δεν γράφεται κανένα έπος. Και η συγκεκριμένη εποποιΐα έχει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να φλερτάρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά με το πεπρωμένο του. Αυτό για το οποίο πριν από μία περίπου επταετία ξεκίνησε να βαδίζει εντελώς αθόρυβα και σήμερα κοντεύει περισσότερο από ποτέ να αγγίξει.  

 

 

Οι Bucks δεν έχουν κάποια superteam, ούτε διαθέτουν εντυπωσιακή Big Three όπως αυτή των Harden-Durant-Irving, ενώ στα πρώτα χρόνια του Giannis τίποτα δεν προμήνυε ότι τα λαμπρά χρόνια πλησιάζουν στο Milwaukee. Πρόκειται όμως για μια ιστορία που λατρεύουν οι Αμερικανοί, αλλά πάνω από όλα γουστάρουμε να βλέπουμε εμείς στην Ελλάδα.

Είναι η ώρα που συμπατριώτες και φίλοι, φαν του μπάσκετ και όχι μόνο, περιμένουμε τόσα χρόνια: Να κατακτήσει την κορυφή όχι απλά σαν MVP της Regular Season, αλλά σαν άρχοντας του φετινού δαχτυλιδιού. Το πρώτο βήμα ξεκινάει απόψε στο Fiserv Forum του Milwaukee και οι απαιτήσεις που τον βαραίνουν είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

 

 

Ο Giannis έχτισε γοργά και σιωπηλά τον «μύθο» του προς την κορυφή, το ίδιο θα κάνει και τώρα που είναι κοντά στο φινάλε. Οι Hawks σαν «γεράκια» που είναι ακονίζουν τα νύχια τους, αλλά ξέρουν καλά ότι μόνο τρόμος τους περιμένει άμα «ξυπνήσει» ο Greek Freak.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved