intime Τσιτσιπάς: Πόσο μεγάλος αθλητής είναι με βάση τα εισοδήματά του

Την αξία του στα court την έχει αποδείξει και με το παραπάνω, τώρα έρχεται η ώρα της συγκομιδής.

Την καριέρα ενός αθλητή μπορεί να τη μετρήσει κάποιος με δύο τρόπους, μετρώντας κύπελλα, μετάλλια και διακρίσεις ή μετρώντας χορηγίες και χρηματικά έπαθλα. Όσο κυνικός κι αν είναι ο δεύτερος τρόπος, πάντα επιβεβαιώνει τον πρώτο. Ένας κορυφαίος αθλητής είναι το μήλο της έριδας για τους διαφημιζόμενους και δικαίως.

 

 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι παρατηρώντας τα μυθικά ποσά που διακινούνται στον χώρο του τένις βλέπουμε και ένα χρηματιστήριο της αθλητικής αξίας των παικτών και ειδικά της τάσης που έχουν. Για παράδειγμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχει κερδίσει περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή τα δεκαπλάσια σχεδόν σε σχέση με τον Roger Federer, ο οποίος κέρδισε μόλις 280.000 δολάρια. Ο Nadal από την πλευρά του, κέρδισε περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια και αυτό είναι η πιο έμπρακτη απόδειξη της τάσης διαδοχής που αρχίζει να διακρίνεται στην κορυφή του τένις.

 

 

Χρειάστηκε ένας πολύ δύσκολος τελικός στο Roland Garros για τον Djokovic για να κατακτήσει το Grand Slam, όμως η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά προς την κορυφή είχε ένα σκαλοπάτι ανόδου. Ανέβηκε από την 5η στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και η οικονομική εκτίναξη μόλις τώρα αρχίζει. Η μεταξύ τους σύγκριση στις οικονομικές απολαβές είναι ενδεικτική.

 

 

Στην πενταετή του πορεία σε διεθνή τουρνουά, ο Έλληνας τενίστας έχει κερδίσει περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 150 εκατομμυρίων του Djokovic. Η πορεία του Στέφανου προς την κορυφή είναι δεδομένη, αν λάβουμε υπόψη και το νεαρό της ηλικίας του και τα μεγάλα ονόματα όπως του σαραντάρη πλέον Federer και του Nadal που βρίσκονται πολύ κοντά στο κρέμασμα της ρακέτας τους. Όμως δείχνει και πόσο δύσκολη θα είναι η πορεία του προς την κορυφή λόγω της ανταγωνιστικότητας. 

 

 

H νέα φρουρά των Zverev, Tim και Medvedev, μαζί με τον δικό μας Στέφανο, έρχεται με φόρα να εκθρονίσει την παλιά φρουρά και αυτό δεν θα γίνει μόνο στα κύπελλα. Ο Federer πλέον κερδίζει εκατομμύρια από τις χορηγίες βαρύγδουπων brand όπως της Rolex, της Credit Suisse και της Mercedes-Benz. Τέτοιου είδους χορηγίες είναι πολύ πιθανό να έρθουν στα χέρια του Τσιτσιπά πολύ νωρίτερα από την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Οι μεγάλες εταιρίες ήδη έχουν αρχίσει τους διαγκωνισμούς πολύ πριν η αξία του Στέφανου φτάσει στα αστέρια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved