Assosiated Press NBA Playoffs: Ο «τελικός» του Giannis

Το Game 7 μεταξύ Nets και Bucks, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να ζητήσουμε.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι τελικά ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους Milwaukee Bucks στο πρώτο τους δαχτυλίδι από την εποχή του Kareem Abdul-Jabbar, ή απλά ήταν μια σπίθα που δεν θα κάνει ποτέ θόρυβο όσο ο κεραυνός. Σίγουρα έχει δώσει δικαιώματα στον κόσμο να αμφιβάλλει μετά την περσινή αποτυχημένη πορεία στο Bubble του Orlando, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο με όσα λένε οι διάφοροι «εχθρικοί» σχολιαστές του ΝΒΑ, όπως οι Bayless, Perkins μέχρι και ο Barkley.

 

Μόνο ο Shaquille O'Neal στηρίζει πάντα τον «Giannis».

Παρόλα αυτά είναι στο χέρι του να τους διαψεύσει, ειδικά μετά την εποποιΐα που μας φυλούσε σήμερα τα ξημερώματα. Εκεί όπου κόντρα στους «θανατηφόρους» Brooklyn Nets, σήκωσε ανάστημα και παρέα με τον Kris Middleton «κατάπιαν» τον Durant, τον Harden και την παρέα τους.

Σίγουρα η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά σε τέτοιο σημείο που έχουν φτάσει οι δυο ομάδες, ωστόσο από την πλευρά τους οι Bucks κατάφεραν να βελτιώσουν λίγο περισσότερο την κατάστασή τους. Για την ακρίβεια μετά το «φιάσκο» του τέταρτου αγώνα τον οποίο έχασαν μέσα από τα ίδια τους τα χέρια, μία ήττα-αποκλεισμός στην έδρα τους στο Game 6, ενδέχεται να «τερμάτιζε» οριστικά το project-τίτλος και να οδηγούσε σε ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι (αν δεν πάει στους τελικούς ο Coach, Mike Budenholzer έχει κάνει ήδη πρόβα τον αποχαιρετιστήριο λόγο στους παίκτες του).

Μια ήττα όμως στο Game 7, στην έδρα μάλιστα της πιο «διαστημικής» ομάδας αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ δεν θα έρθει με τόσο μεγάλη μουρμούρα και ενδέχεται να αφήσει τα κομμάτια του παζλ από την ίδια αφετηρία για του χρόνου. Στο κάτω-κάτω από τους Nets θα έχεις αποκλειστεί, όχι από κάποια άλλη, φυσιολογική ομάδα.

 

 

Όλα για όλα τα ξημερώματα Κυριακής

Η φετινή Post-Season είναι τόσο απρόβλεπτη και γεμάτη παιχνίδια συγκινήσεων και σασπένς. Με τους Lakers του LeBron να κάνουν ήδη διακοπές, τους Nets να απέχουν ένα παιχνίδι από την πρόκριση αλλά και τον αποκλεισμό, τους Clippers να συνεχίζουν το ταξίδι δίχως Leonard, τους Sixers να τρέμουν στο ενδεχόμενο αποκλεισμού από την Atlanta, τους Suns να ακονίζουν τα «νύχια» τους αλλά χωρίς τον Chris Paul, ενώ παράλληλα δεν πρέπει ποτέ να ξεγράφουμε τον Donovan Mitchell με τους Jazz. Μάλλον δεν αποτελεί υπερβολή ότι η κατάκτηση του φετινού τίτλου είναι σαν να ρίχνεις την μπίλια στη ρουλέτα. Δεν ξέρεις ποτέ πού θα σου κάτσει.

 

 

Το ζευγάρι ωστόσο Nets και Bucks που αν δεν υπήρχαν οι Περιφέρειες θα μπορούσαν άνετα να απαρτίζουν το ζευγάρι των Τελικών ολόκληρου του ΝΒΑ, ετοιμάζεται να μας δώσει άλλη μια σπουδαία συγκίνηση την Κυριακή τα ξημερώματα.

Ένα Game 7, γεμάτο παικταράδες που το κίνητρο για τη διάκριση ξεπερνάει και το ίδιο το παιχνίδι, είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας επιφυλάξει το φινάλε της φετινής σεζόν. Υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βλέπεις μία ολόκληρη χρονιά να κρίνεται και για τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι;

Durant και «Άγιος ο Θεός» από τη μία –με τον Harden να «ψάχνεται» και τον Irving να είναι αμφίβολο αν θα παίξει- με στόχο ένα ακόμα βήμα προς το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Nets, Αντετοκούνμπο και Middleton από την άλλη να επιχειρούν αυτό που κανείς δεν περιμένει από τους ίδιους, αλλά βαθιά μέσα τους οι περισσότεροι το επιθυμούν.

 

AP21166820806846

 

Να ρίξουν στο καναβάτσο μια super-team, επαναλαμβάνοντας ό,τι είχαν κάνει και οι Dallas Mavericks στους Miami Heat το 2011. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι στη φάση των Τελικών, από τη στιγμή που η σεζόν τελειώνει με μία ήττα, το Game 7 μεταξύ Nets-Bucks είναι κάτι πολύ ανώτερο από ένας Ημιτελικός Περιφέρειας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved