ΙΝΤΙΜΕ Στέφανε Τσιτσιπά άρχισε να είσαι τώρα αυτό που θα γίνεις μετά

Όλοι θέλουμε να τον δούμε νικητή, στην ουσία όμως ο Τσιτσιπάς έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στον τελικό του Roland-Garros και απέναντί του βρίσκεται το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα, Novak Djokovic. Όση Εθνική υπερηφάνεια και αν μας περισσεύει, ξέρουμε πολύ καλά πως ο Στέφανος δεν θα μπει στον αγώνα του Philippe Chatrier ως το φαβορί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ελπίδα να ονειρευτεί την κατάκτηση ενός Grand Slam. Μαζί του και εμείς.

 

 

Καλώς ή κακώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Ελλάδα είναι ένα πρόσωπο που διχάζει, κάτι που έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με το γνωμικό του Ησίοδου: «Φήμη... κακή αργαλέη φέρει, χαλεπόν δ’ αποθέσθαι» (σ.σ. Η κακή φήμη είναι βαρύ φορτίο και είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτήν).

Σήμερα το απόγευμα είναι αβέβαιο αν ο περισσότερος κόσμος θα παρακολουθήσει έναν Δαυίδ που θα τεντώνει με αξιώσεις τη σφεντόνα του κόντρα στον Γολιάθ παρά έναν τύπο-συνώνυμο του «ελληνικού Harrods», της Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι και των ιδιαίτερων δηλώσεων στο Instagram. Τα λάθη (αν ήταν λάθη) του παρελθόντος έρχονται να συναντήσουν τον Τσιτσιπά την πλέον ακατάλληλη στιγμή της ζωής του, εκεί που έχει ανάγκη τη στήριξη όλων των συμπατριωτών του.

 

 

Ακούς συχνά «δεν είμαι με τον Τσιτσιπά», «και να χάσει τι έγινε;», ή ακόμα «είμαι με τον Djokovic», τα οποία είναι πολλά από τα σχόλια που ακούγονται εν όψει του μεγάλου τελικού στο γαλλικό Open, γεγονός που αποδεικνύει ότι είμαστε εντελώς διχασμένοι σε μια πραγματικά μεγάλη στιγμή για το ελληνικό τένις.

Για μία μοναδικότητα των ημερών όπου είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τόσο τη Μαρία Σάκκαρη, όσο και τον Στέφανο Τσιτσιπά στη μάχη τους προς την κορυφή, μετατρέποντάς μας σε φανατικούς φιλάθλους του τένις, την ώρα που στο παρελθόν είχαμε ως όνειρο απατηλό τη συμμετοχή ενός Έλληνα σε αντίστοιχο τουρνουά.

Διαβάστε τι γράψαμε για τους δύο τις προηγούμενες μέρες.

Σήμερα το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται στο κεντρικό κορτ του Παρισιού και θα επιχειρήσει να κάνει όλους όσους παρακολουθήσουν απόψε από την τηλεόραση να πανηγυρίσουν σε ενδεχόμενη νίκη. Διότι αυτό θα κάνουν, ακόμα και αν δεν τον παραδεχτούν.

 

 

Ακόμα και αν υπάρχουν τύποι και τύπισσες που δεν τον «χωνεύουν», σήμερα θα ταχθούν στο πλευρό του ακόμα και αν τον απαρνηθούν όπως ο Απόστολος Πέτρος τον Ιησού Χριστό σε περίπτωση ήττας. Για τον κόσμο όμως που εκτιμάει πραγματικά τις θυσίες και τις στερήσεις που βίωσε αυτό το παιδί -ειναι σκληρό πράγμα ο πρωταθλητισμός- προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κορυφή, θα είναι εκεί για να τον στηρίξουν, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ονειρεύεται.

Τα βήματα που έχει κάνει προς τα άστρα είναι μεγάλα. Έστω και αν ακόμα κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved