Τελικά θέλαμε έναν αγώνα Mayweather vs Logan Paul;

Μερικοί δεν δέχτηκαν καν να ανοίξουν την τηλεόραση, κάποιοι άλλοι ωστόσο το χαρακτήρισαν «διαφήμιση» για την πυγμαχία.

Είναι μεγάλη αλήθεια πως στην εποχή των social media και της τεχνολογίας, όσο πιο επικοινωνιακός είσαι, τόσο καλά μπορείς να πουλήσεις τον εαυτό σου. Σε άλλες εποχές, ένας πυγμάχος που δεν είχε πάνω από 10 νοκ άουτ, ή εμφατικές νίκες στο ενεργητικό του, δεν θα προκαλούσε ποτέ το ενδιαφέρον ενός (πρώην) παγκόσμιου πρωταθλητή, όσο προκλητικός και αν ήταν.  

Με λίγα λόγια, αρκετός κόσμος απορεί ακόμα που κοτζάμ Mayweather Jr. επανήλθε προκειμένου να μπει στο ρινγκ με έναν τύπο που δεν είναι καλά-καλά μποξέρ, αλλά επαγγελματίας Youtuber. Τι ξεχωριστό όμως διαθέτει ένας τύπος, όπως ο Logan Paul που να μπορεί να αναγκάσει κοτζάμ Mayweather να επιστρέψει έστω και σε αγώνα επίδειξης; Μα προφανώς τον μαγνήτη για τα πολλά εκατομμύρια δολάρια που στήθηκαν γύρω από το ρινγκ.

 

 

Ένα ματς-ανέκδοτο

Έτσι το χαρακτήρισαν, έτσι εξελίχθηκε. Τι και αν το trash talking έδινε και έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες, σε σημείο ο Paul να κλέβει δημοσίως το καπέλο του «Money» και να αρχίσουν να κυνηγιούνται μπροστά στις κάμερες; Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή σχεδιασμένο, το θέμα είναι ότι οι δύο «αθλητές» μάλλον πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Να δημιουργήσουν ίντριγκα, να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα και να προκαλέσουν το ενδιαφέρον όσο περισσότερων ανθρώπων μπορούσαν στο συγκεκριμένο ματς.

Όπως είναι φυσικό ο Mayweather είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια της «μάχης» αλλά με το τελευταίο καμπανάκι των 8 γύρων, το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία (σε αγώνα επίδειξης δεν υπάρχουν κριτές) με τον «Money» να μην μπορεί να πραγματοποιήσει τις προβλέψεις ότι το νοκ άουτ είναι θέμα χρόνου.

 

 

Ακόμα και η δήλωση του 44χρονου πυγμάχου, πως «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είμαι 21 ετών πλέον» προκειμένου να δικαιολογήσει την καθίζησή του μετά τον 4ο γύρο, δεν μας έπεισε ότι τον ένοιαζε περισσότερο η συνέχεια του νικηφόρου σερί του, από τα χρήματα που θα έβγαζε στον αγώνα (30 εκατομμύρια δολάρια εγγυημένα και μόνο για τη συμμετοχή του και συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια από τις προβολές του pay-per-view, την ώρα που ο αντίπαλός του «τσέπωσε» περί τα 20 εκατομμύρια δολάρια).

 

 

Κακά τα ψέματα, ο Logan Paul δεν είναι επαγγελματίας πυγμάχος αλλά ένα φαινόμενο των social media που έχει τον τρόπο να τραβάει τα βλέμματα του κοινού. Και ένα τέτοιο άτομο για τους περισσότερους είναι «δυσφήμιση» για αυτό το σπουδαίο άθλημα που ονομάζεται πυγμαχία αλλά ταυτόχρονα υπάρχει η πεποίθηση ότι άτομα σαν και αυτόν  είναι υπερπολύτιμα για την διαφήμιση του.

Όπως και να ‘χει η ιστορία θα μιλήσει για έναν αγώνα χωρίς κανένα απολύτως νόημα, ο οποίος όμως μπόρεσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως τόσο σε επίπεδο views, όσο και χρημάτων. Όλα αυτά στον απόηχο του τρίτου αγώνα του «Gibsy King» Tyson Fury εναντίον του Deonthay Wilder και τον δεύτερο αγώνα του Mike Tyson μετά την επιστροφή του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved