Assosiated Press Damian Lillard πού το πας;

O «Dame» δεν σταματάει τους «πυροβολισμούς» και οι Nuggets ευγνωμονούν τα Θεία όταν αστοχεί. 

Νομίζω πως το χτεσινό παιχνίδι των NBA Playoffs ανάμεσα στους Nuggets και τους Blazers ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει στη φετινή Post Season. Δύο παρατάσεις, δύο buzzer beater-ισοφαρίσεις, πολύ ξύλο και αρκετές μνημειώδεις φάσεις σε μια σειρά που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Και μέσα σε όλα έχεις τον Damian Lillard που δεν σταματάει τους «πυροβολισμούς» στο αντίπαλο καλάθι.

 

 

Η αλήθεια είναι πως όταν γράφαμε για τους ανερχόμενους τότε Blazers πριν από χρόνια, σε μια περίοδο που όλοι τους θεωρούσαν διαλυμένους αλλά με το gangsta δίδυμο Lillard-McCollum μπόρεσαν να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα καταφέρουν να φτάσουν έως το τέλος της διαδρομής. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ΝΒΑ το Portland είναι πάντα ένας καλός προορισμός για κάποιον superstar όχι όμως στα χρόνια της ακμής του, με τον Carmelo Anthony να αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα.

Για τους ρομαντικούς ωστόσο, η μετέπειτα μορφή των θρυλικών Jail-Blazers έχει πάντα θέση στην καρδιά, ειδικά από τη στιγμή που έχει για αρχηγό τον Damian Lillard. Έναν τύπο που θα μπορούσε άνετα να έχει πολλά πρωταθλήματα και ατομικές διακρίσεις, αν δεν είχε τέτοιο «έρωτα» με την πόλη και κυρίως τη φανέλα που φοράει. Μια σημαία που αρνείται να φορέσει δαχτυλίδι αν δεν το κάνει με τη φανέλα που αγαπάει και αυτό το αποδεικνύει περίτρανα κάθε φορά που πατάει τα παρκέ.

 

 

Το Denver κερδίζει, αλλά υποφέρει

Οι Nuggets μπορεί να έχουν το πάνω χέρι στη σειρά και να απέχουν μόλις μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης, ωστόσο τέτοιο «αίμα» δεν έχει στάξει ποτέ από τις πληγές που τους έχει προκαλέσει ο αιμοσταγής «δολοφόνος» από το Oregon. Δύο φορές νόμιζαν ότι θα κερδίσουν το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς για αυτούς αμφότερες οι παίκτες των Blazers έδωσαν τη μπάλα στα χέρια του αρχηγού τους. Και εκείνος δύο φορές, με τη λήξη της κανονικής διάρκειας έδωσε παράταση στο μαρτύριό τους. Μέχρι και ο speaker της αναμέτρησης είχε χάσει τα λογικά του με αυτά που έβλεπε.

 

 

Το Portland μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να φτάσει στο τέλος του δρόμου αλλά είναι πάντα ανάμεσα στις ομάδες που λατρεύεις να παρακολουθείς στην Post Season. Είναι το απόλυτο αουτσάιντερ που έρχεται και ενοχλεί όποιον το υποτιμήσει και ο μπροστάρης Lillard το φυσάει και δεν κρυώνει που η ομάδα του δεν βρίσκεται στην επόμενη φάση μετά από τέτοια σειρά.

Μπορεί να μας έδωσε πολλά highlights (και) στη χτεσινή αναμέτρηση, αλλά το απόλυτο στιγμιότυπο ήταν στο τρίποντο που έχασε στη δεύτερη παράταση με το σκορ στο 140-140.

«And he finally misses» ξεφωνίζει με ανακούφιση ο speaker και λίγο αργότερα ο Austin Rivers κάνει το «Σταυρό» του που επιτέλους αστόχησε ο Dame. Ένα highlight που εξυμνεί απόλυτα την «ταραχή» που περνάει κάθε άμυνα από τον «killer» του Portland. 

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved