Jon Super | Associated Press 10 πράγματα που δίδαξε το ποδόσφαιρο τον Sir Alex Ferguson

Για τους αγώνες, τις μεγάλες στιγμές και την ίδια τη ζωή. 

O Sir Alex όπως τον αποκαλούν οι οπαδοι της United μέχρι σήμερα, κατάφερε να κατακτήσει τίτλους, να προκαλέσει αντιπάλους, να αποτελέσει μήλο της έριδος. Έδωσε όμως το δικό του στίγμα και μέσα από αυτό καθορίστηκε και η δική του ζωή. Και ιδού τι έμαθε.

 

 

1. Η δουλειά που κάνει μία ομάδα πρέπει πάντα να αγκαλιάζει έναν τοπ παίκτη. Και εκείνος ωστόσο, πρέπει να δουλέψει σκληρά.

2. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τον Ryan Giggs. Ήταν 13 χρονών και χοροπηδούσε στον αέρα σαν κόκερ σπάνιελ που κυνηγούσε ένα κομμάτι χαρτί.

3. Δεν χειροκροτάς έναν διαιτητή. Ποτέ.

4. Ξέρεις πότε ο αντίπαλος σου είναι καλύτερος από σένα. Η ομάδα τους κερδίζει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γι’ αυτό (για την ήττα από την Barcelona το 2009 στον τελικό του Champions League).

 

 

5. Η City; Ποια City; Το μόνο που μπορεί να κάνει η City, είναι να παραδειγματιστεί από την United.

6. O Jose (Mourinho) καταλάβαινε πάντα πως η νίκη και η ήττα είναι σαν δίδυμα αδέρφια. Όταν κερδίζεις δεν γίνεσαι υπερφίαλος και όταν χάνεις δεν τρελαίνεσαι.

7. Κάποιες φορές το γρασίδι και μία αγελάδα να τρώει. Και συνειδητοποιείς πως κάνει καλύτερη δουλειά από την αγελάδα που έχεις εσύ στο δικό σου γρασίδι.

8. Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά νομίζω πως έχω μαλακώσει πλέον σαν άνθρωπος. Χάνω την ψυχραιμία μου γρήγορα, αλλά πλέον επανέρχομαι και γρήγορα.

 

 

9. Κανείς δεν διαφωνεί πως το ποδόσφαιρο είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές σου βγάζει τον χειρότερό σου εαυτό.

10. Ο David (Beckham) δεν υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες χάρη σε κάποιο θεϊκό ταλέντο. Δεν σταμάτησε ποτέ να προπονείται με τον πιο σωστό, αποδοτικό τρόπο.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved