Το κλειδί της επιτυχίας για τους μεγάλους άντρες των σπορ

Εάν ποτέ ψάξετε για επιβεβαίωση, για το εάν οι σπουδαίοι άνθρωποι του αθλητισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους, ρίξτε μια ματιά στο έτος 2020.

Όσο εμείς λοιπόν, από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα περνάμε τις ώρες μας ως επί το πλείστον, μπροστά από οθόνες βλέποντας ό, τι τίτλο σειράς, ταινίας και ντοκιμαντέρ υπάρχει, αυτοί συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, σε καθημερινή βάση. Ωστόσο πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν ακραίες και ορισμένες φορές, αντίξοες συνθήκες.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους όμως; Εμείς βρήκαμε τέσσερις ανθρώπους που έζησαν μοναδικές επιτυχίες μέσα στο 2020 και απαντούν, στο εάν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας και ποιο είναι τελικά αυτό.

Lewis Hamilton (Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 με τη Mercedes)

c7103a35 ad42 4890 871b 08ed38d5f60a

Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι βασικοί λόγοι πίσω από τη συνεχή επιτυχία του Lewis Hamilton; Απίστευτο φυσικό ταλέντο; Το έχει. Μια ακόρεστη δίψα για σωστή δουλειά; Την έχει και αυτή. Ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο; Και απ' αυτό έχει ο Άγγλος πιλότος

Ίσως όμως το βασικότερο όλων είναι η... φυσιοθεραπεύτρια της Mercedes, Angela Cullen, που μόνο αυτό δεν είναι, καθώς ουσιαστικά «τρέχει» ολόκληρη την καθημερινότητα του Hamilton.

Παρακολουθεί τα πάντα. Από τη διατροφή και τον ύπνο του, μέχρι την προσωπική του ζωή, ενώ έχει φτάσει να οργανώνει και τα ταξίδια του Άγγλου. Ένας σύγχρονος «φύλακας άγγελος» στο πλευρό του 7 φορές πρωταθλητή της Formula 1.

 

 

Jurgen Klopp (Προπονητής της Liverpool - Πρωταθλητής Αγγλίας το '20)

Screen Shot 2020 12 24 at 17.22.19

 

Εάν σας λέγαμε, πως η επιτυχία του Jurgen Klopp με τη Liverpool, επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από έναν άνθρωπο που ονομάζεται Pep, ο πρώτος που θα σας ερχόταν στο μυαλό, θα ήταν (και λογικά) ο Pep Guardiola. Και όμως δεν μιλάμε για τον τεχνικό της Manchester City, αλλά για τον Pep Lijnders, τον 37χρονο βοηθό του Γερμανού τεχνικού στους «Reds».

Εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Merseyside το 2017, επί ημερών Brendan Rodgers και γρήγορα κέρδισε τους πάντες στο Melwood με τη νοημοσύνη και τον ενθουσιασμό του. Μιλάει πολλές γλώσσες και λατρεύει να αναφέρει συχνά τον Αϊνστάιν. Το 2018 αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Liverpool προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ολλανδικής NEC,  αλλά όταν απολύθηκε μετά από μόλις πέντε μήνες, καλωσορίστηκε πίσω στο Anfield με ανοιχτές αγκάλες.

Χαρακτηριστική η ατάκα του Klopp για τον Lijnders: «Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για τον Pep και τη μεγάλη επιρροή που έχει στην ομάδα. Για το πόσο φανταστικός νεαρός προπονητής είναι, πόσο ζωντανή παρουσία είναι, πόσο μεγάλη είναι η επιρροή της αισιοδοξίας του και πόσο ζωντανός είναι στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης». Όταν μιλούν οι λέξεις.

 

Anthony Joshua (πυγμάχος στην κατηγορία Heavyweight)

Screen Shot 2020 12 24 at 18.00.30

 

Τους τελευταίους 18 μήνες, ο Anthony Joshua βρήκε την έμπνευση, το θάρρος και την καθοδήγηση από έναν πνευματικό γκουρού με τα αρχικά JC. Αλλά δεν είναι η φυγούρα του γενειοφόρου άντρα που βρίσκεται σε ένα σύννεφο, αλλά ο προπονητής του στο γυμναστήριο του Wolverhampton, Joby Clayton.

Ο Joby είναι προπονητής πυγμαχίας και πολεμικών τεχνών που κηρύττει βαθιά σκέψη, ενώ αγαπά και το τρέξιμο ξυπόλυτος. Παίρνοντας την έμπνευσή του από διάφορες πηγές όπως ο Bruce Lee, η κίνηση των άγριων ζώων, η κουβανική πυγμαχία και ο διαλογισμός, βρίσκεται για πάνω από 30 χρόνια στο... πεδίο μάχης και έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ψυχικής και σωματικής προετοιμασίας που ονομάζεται «Η διαδικασία» ή αλλιώς «The Process».

Αρχικά μπήκε στην ομάδα του Joshua για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Ruiz και από εκείνη τη στιγμή και μετά η διαδικασία του έχει αποδειχθεί τόσο επιτυχημένή, που πλέον θεωρείται βασικό συστατικό της καθημερινότητας του Άγγλου πυγμάχου.

 

Ronnie O'Sullivan (παίκτης Snooker όλων των εποχών)

Screen Shot 2020 12 24 at 18.11.26

 

Ο 45χρονος Ronnie O'Sullivan είχε μάλλον μια τυπική για εκείνον χρονιά φέτος, κερδίζοντας σχετικά άνετα τους πάντες και φυσικά τον τίτλο του Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Και εάν πλέον θεωρείται και όχι άδικα, ο κορυφαίος όλων των εποχών στο Snooker, μετά και τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του, ο Ronnie δηλώνει πως το μυστικό του όπλο είναι η εμμονή του, με το Snooker.

«Νομίζω πως πρέπει να έχεις εμμονή με αυτό που κάνεις. Εάν δεν έχεις τότε μην το κάνεις καθόλου, ξέχασέ το», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του. Μάλιστα εκτιμά πως έχει περάσει πάνω από 22.000 ώρς πάνω από το τραπέζι του Snooker και επισημαίνει πως η δουλειά δεν γίνεται μόνο με το χέρι.

«Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται οκτώ ώρες την ημέρα στη δουλειά, άλλοι μόλις δυο. Όμως σε αυτούς, στις έξι ώρες που τους περισσεύουν πρέπει να κάνουν κάτι, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους». Τάδε

έφη, Ronnie O'Sullivan, κύριοι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved