Μήπως οδεύουμε προς ένα ακόμα «Holyfield vs Tyson»;

Η ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι και τα πάντα πλέον είναι στα χέρια του Tyson.

Ακόμα και αν δεν είσαι φαν της πυγμαχίας, τον Mike Tyson όλο και κάπου τον έχει πάρει το αφτί σου. Είτε λόγω της παρουσίας του στο «The Hangover», είτε έχεις ακούσει κάποιο από τα podcasts του, ή απλώς για την τρομακτική του φήμη μέσα στις τέσσερις γωνίες.

 

Επίσης τον απόλαυσες και στο πρόσφατο comeback του, κόντρα στον Roy Jones Jr.

Μαζί με τα παραπάνω ωστόσο τον έχεις ακουστά και για την περιβόητη νύχτα όπου τον κυρίευσε η τρέλα και αποφάσισε να ανταποδώσει τις (νόμιμες) κεφαλιές του αντιπάλου του δείχνοντας… τα δόντια του. Η μέρα που δάγκωσε το αφτί του εχθρού εν ώρα αγώνα, μια κίνηση που ουσιαστικά αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στην παγκόσμια πυγμαχία. Ο αντίπαλός του, λεγόταν Evander «The Real Deal» Holyfield και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άλλος που να έχει φέρει τον Tyson τόσο πολύ στα όριά του και τις δύο φορές που έχουν αναμετρηθεί για τον Παγκόσμιο Τίτλο.

 

 

Αν ο Buster Douglas ήταν εκείνος που έδειξε στον κόσμο ότι ο «Baddest Man on the Planet» μπορεί να ματώσει, ο Holyfield ήταν αυτός που τον αποτελείωσε. Μέχρι σήμερα πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνες τις δύο αναμετρήσεις, όπως και ότι ο Tyson ίσως και να μπορούσε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση στη ρεβάνς, ωστόσο με την κατηφόρα που πήρε η καριέρα (η ζωή του για να είμαστε ειλικρινείς) μια τρίτη αναμέτρηση δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι.

Μπορεί ο κόσμος να τους θεωρεί εχθρούς, πλέον όμως οι δύο άντρες τα έχουν βρει (σε εκπομπή της Oprah Winfrey μάλιστα έδωσαν τα χέρια) ενώ έχουν φτάσει σε σημείο να γυρνούν και κοινές διαφημίσεις.

 

 

Το comeback «ανέστησε» μια νεκρή τριλογία;

Πολλά ακούγονταν εδώ και καιρό όσον αφορά την επιστροφή του Tyson στα ρινγκ μετά από 15 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα σε ηλικία 54 ετών. Αν κάποιος είδε τον αγώνα κόντρα στον Roy Joners Jr. πέρα από νοσταλγία και περηφάνεια για τα δύο τοτέμ που ανέβηκαν στο ρινγκ, ο Tyson σιγούρεψε ότι έχει αρκετό ακόμα κάρβουνο στη μηχανή του. Σίγουρα ο αγώνας κόντρα στον Jones Jr. του άνοιξε την όρεξη και όπως δήλωσε στο τέλος του αγώνα «θέλω να δώσω και άλλους αγώνες».

Αυτά είδε ο Holyfield, του ήρθε η όρεξη και από ότι μαθαίνουμε έχει κάνει ήδη την πρόταση στον Tyson να ολοκληρώσουν την προσωπική τους βεντέτα με μια τριλογία που θα γράψει ιστορία.

«Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Αυτή είναι μία μάχη που πρέπει να πραγματοποιηθεί για την κληρονομιά και των δύο μας. Το Σάββατο είπες ότι είσαι πλέον έτοιμος να με αντιμετωπίσεις, για αυτό υπέγραψε το συμβόλαιο και μπες στο ρινγκ μαζί μου», είπε ο Holyfield στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον μεγάλο αντίπαλό του.

«Ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία αυτή τη μάχη και η μπίλια έχει πέσει πλέον σε σένα. Είμαι έτοιμος», ολοκλήρωσε.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Τyson θα ήθελε πολύ να παλέψει εναντίον των σύγχρονων πρωταγωνιστών, Tyson Fury και Anthony Joshua και σε αγώνα 8 γύρων των δύο λεπτών κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα έχουμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις μεταξύ δύο διαφορετικών εποχών. Μόνο που πριν από ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρέπει να κοιτάξει στο πώς θα ξεπεράσει έναν-έναν τους εφιάλτες του. Και αν κατάφερε να βρει ισορροπία στη ζωή του, έστω και στα 54 του, ο μεγάλος «σκόπελος» που ακούει στο όνομα Evander Holyfield είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο μέχρι σήμερα για τη σωτηρία της ψυχής του, περισσότερο ακόμα και από τα κάγκελα που του στέρησαν την ελευθερία στις αρχές του ’90.

 

 

Είναι η τεράστια ευκαιρία για τον κόσμο να αναβιώσει μια αυθεντική πυγμαχική κόντρα, που κάνει αυτές των Fury – Wilder, Alvarez-Golovkin, Mayweather- McGregor να μοιάζουν με παιδικά παραμύθια. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Tyson να δώσει ένα διαφορετικό τέλος σε μια ιστορικλη «βεντέτα». Σε έναν προσωπικό εφιάλτη που άνοιξε ο ίδιος αλλά ποτέ δεν έκλεισε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved