Στη Formula One πάντα θα ρισκάρεις τη ζωή σου

Βλέποντας τον Grosjean να τυλίγεται στις φλόγες, θυμηθήκαμε άλλα παρόμοια περιστατικά της τελευταίας 20ετίας.

Μπορεί πλέον η Formula One να είναι αρκετά πιο ασφαλής από τα παλιότερα χρόνια. Από τα χρόνια εκείνα που ένα απλό τρακάρισμα σου κόστιζε τη ζωή, ωστόσο όπως αποδείχτηκε εν έτει 2020 στο τελευταίο Grand Prix, λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα.

Υπάρχει κάποιος που δεν φρίκαρε με το τρομακτικό τρακάρισμα του Rοmain Grosjean λίγο μετά την εκκίνηση στην κούρσα του Bahrain, όταν το μονοθέσιό του τυλίχθηκε στις φλόγες;

Δείτε το τρομακτικό περιστατικό από πολλές οπτικές γωνίες:

 

 

Από τότε που οNiki Lauda είχε το τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Nürburgring , έγινε τεράστια δουλειά και μελέτες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια των πιλότων οι οποίοι με τόσο δυνατές ταχύτητες παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα κάθε φορά που μπαίνουν σε μονοθέσιο.

Ειδικά από τη μαύρη μέρα στην Ίμολα και τον θάνατο του Ayrton Senna, οι ενέργειες έγιναν πιο έντονες και τελικά έχουμε πολύ πιο ασφαλείς καταστάσεις σε κάθε πίστα των Grand Prix.

 

 

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που την τελευταία 20ετία η καρδιά μας χτύπησε λίγο πιο δυνατά παρατηρώντας μονοθέσια να βρίσκονται στον αέρα, να πιάνουν φωτιά ή να προσκρούουν με δύναμη στα διαχωριστικά.

Για αυτό δεν είναι τόσο απλό να είσαι πιλότος της F1. Χρειάζεται εκτός από τρομακτική προπόνηση να είσαι έτοιμος να χειριστείς τις πιο ιδιαίτερες καταστάσεις στη ζωή σου. Στιγμές που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορεί να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή.

Δείτε υπεύθυνα το παρακάτω βίντεο:

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved