Άξιζε τελικά τόση βαβούρα για την επιστροφή του Mike Tyson;

Ο διάλογος στο φινάλε με τον Jones Jr. πάντως ήταν ό,τι καλύτερο κρατάμε από το comeback του.

Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου στο Los Angeles τελικώς γράφτηκε ιστορία. Mike Tyson και Roy Jones Jr. μπήκαν στο ρινγκ του Staples Center και πάλεψαν μέχρι να χτυπήσει το τελευταίο καμπανάκι (στους 8 γύρους). Οι δύο θρύλοι της πυγμαχίας μπήκαν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς ακόμα και αν έχουν ξεπεράσει τα 50 τους χρόνια, με σκοπό να αποδείξουν ότι το έχουν ακόμα μέσα τους.

 

 

Για τον Tyson ειδικότερα που είχε να αγωνιστεί 15 ολόκληρα χρόνια (ο Jones μόλις 3) η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα στις απαιτήσεις ενός πραγματικά δύσκολου αθλήατος όπως η πυγμαχία. Σωματικά και ψυχικά, ο «Baddest Man on the Planet» έδειξε ότι στα 54 του είναι σε πολύ καλή φόρμα και τα χτυπήματά του έχουν ακόμα τη δυνατότητα να δώσουν δουλειά σε πλαστικούς χειρουργούς για επιδιορθώσεις προσώπων.

Παρόλα αυτά οι αγωνοδίκες έβγαλαν ισόπαλο το αποτέλεσμα με 76-76 στα σημεία.

 

 

Όποιος παρακολούθησε τον αγώνα επίδειξης μεταξύ των δύο κατάλαβε δύο πράγματα:

Ήταν όντως ένας αγώνας επίδειξης, με τους δύο πυγμάχους να μην δίνουν το 100%, τελικώς κανέναν να μην προσπαθεί για το νοκ άουτ, παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο.

Ταυτόχρονα ήταν πραγματικά απολαυστικό να παρακολουθείς δύο τοτέμ να συγκρούονται μετά από πολλά χρόνια, ωστόσο το αισθανόσουν ότι πλέον η ακμή τους έχει περάσει και δεν θα επανέλθει. Για τον Jones Jr. ειδικά οι 8 γύροι των 2 λεπτών έμοιαζαν σαν αιώνας, την ώρα που ο Tyson μπορεί να είχε κουραστεί εξίσου, ωστόσο το έβλεπες στα μάτια και τις κινήσεις ότι λυσσάει για να πάρει τη νίκη (εδώ που τα λέμε κανονικά έπρεπε να την είχε πάρει, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

 

mike tyson interview

 

Στο τέλος του αγώνα, ο εκφωνητής κάλεσε αμφότερους στο κέντρο για μια γρήγορη συνέντευξη τύπου, η οποία ήταν ίσως πιο απολαυστική και από το ίδιο το παιχνίδι.

Ο Tyson ήταν απογοητευμένος που δεν κέρδισε ωστόσο με μεγάλη χαρά στο πρόσωπό του, έχοντας νιώσει αναλαμπές από το ένδοξο παρελθόν του προκάλεσε ξανά τον Jones Jr. για έναν ακόμα αγώνα. Ο αντίπαλός του ωστόσο φαίνεται πως μετά από αυτό το ματς (και πολλά από τα χτυπήματα που δέχτηκε) μάλλον πάει για οριστική αποχώρηση.

 

 

Η τελική συνομιλία ήταν πραγματικά διασκεδαστική, με τον Tyson να έχει αρκετή διάθεση για χιούμορ, ατάκες που δεν τον έχουμε συνηθίσει ενώ υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει και για άλλους αγώνες.

Το αν θα το κάνει απέναντι σε σύγχρονους αθλητές τύπου Fury και Joshua το βλέπουμε κομματάκι δύσκολο καθώς είναι σαφές πως η αντοχή ενός 54χρονου που επέστρεψε από ναφθαλίνη 15 χρόνων όσο τερατώδης και να είναι, δεν αρκεί για να ανταγωνιστείς, πόσο μάλλον για να κερδίσεις κάποιον που βρίσκεται στην περίοδο ακμής του.

Αν πάντως στο μυαλό του υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξει έναν ακόμα αγώνα με τον Evander Holyfield, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved