Ένα «grazie» ειναι λίγο μπροστά στο μεγαλείο του Alessandro Del Piero

Είναι το μόνο όμως που μπορούμε να πούμε για τη «σημαία» της Juventus.

Αν κάνετε ένα σερφάρισμα στο internet θα διαπιστώσετε (όσοι ελάχιστοι δεν γνωρίζετε) ότι ο Alessandro Del Piero υπήρξε ποδοσφαιριστής. Τεράστιος. Αλλά, ο Del Piero δεν ήταν απλά ένας ποδοσφαιριστής. Δεν ήταν απλά ένας τύπος που είχε ένα απίστευτο, θεϊκό χάρισμα με την μπάλα στα πόδια που «ξέσκισε» όλα τα ρεκόρ στην ιστορία της Juventus.

 

 

Ο Del Piero ήταν είδωλο

Θέλετε το star quality που κουβαλούσε σε όλη του την καριέρα, η αστική του ευγένεια, η εικόνα του (που παρά το ύψος του) που σε συνδυασμό με την ιταλική του φινέτσα τον έκαναν «μοντέλο». Θέλετε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω; Ο Alessandro Del Piero δεν ήταν απλά ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας. Ήταν ένας ροκ σταρ των γηπέδων.

Ένα πραγματικό row model για όλους τους πιτσιρικάδες που στις αλάνες της Ιταλίας φορούσαν την φανέλα της «Γιούβε» με το Νο10 στην πλάτη και προσπαθούσαν να εκτελέσουν φάουλ βάζοντας λίγο από τα μαγικά φάλτσα του. Φευ...  

 

 

Μεγάλος του, ποδοσφαιρικός, έρωτας υπήρξε ο Michele Platini. Γάλλος. Ε, και; Αυτόν είχε αφίσα στον δωμάτιό του, με τις εκτελέσεις φάουλ του κοιμόταν, με τις κάθετες του Γάλλου ξυπνούσε. Και ο «Ale» υπήρξε πολύ τυχερός γιατί μέσα σε όλα, είχε την ευτυχία να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου οι δικοί του άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να στηρίξουν τα όνειρά του αλλά και να μην του κόψουν τα φτερά. Και αυτό μέτρησε πολύ. Εξίσου ίσως και με το απαράμιλλο ταλέντο του.

Βέβαια για να γραφτεί η ιστορία δεν αρκούν όλα τα παραπάνω. Θα πρέπει να έχεις και τύχη. Και ο Del Piero, δόξα τω Θεώ είχε μπόλικη. Όταν ξεκίνησε να μοιράζει «σακούλες» στους αντιπάλους του και να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του με την φανέλα της Padova, έφτασε μια ανάσα από το να βρεθεί στο Μιλάνο. Κάτι που σαφώς τον ιντρίγκαρε, αλλά δεν ήταν το όνειρό του.

 

 

 

Το μεγάλο του όνειρο ήταν να φορέσει την φανέλα της «Μεγάλη Κυρίας». Και το έκανε πράξη. Προσπέρασε την Milan, πιστεύοντας πως θα γίνει αυτό που περίμενε. 

 

Kαι δικαιώθηκε

Tο όνειρό του έγινε τελικά πραγματικότητα, ακόμα και αν έπρεπε να τα βάλει με «Ιερά Τέρατα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για να τα καταφέρει. Όταν παίζεις στην Juventus ξέρεις πολύ καλά με ποιους έχεις να κάνεις. Με ποιους έχεις να τα βάλεις. Viali, Ravaneli, Baggio. Ο Θεός ο ίδιος να ήσουν θα έπρεπε να κάνεις κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που ξέρεις για να «σπάσεις» αυτή την τριάδα. Και όπως είναι φυσικό ο Del Piero δεν τα κατάφερε.

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι που ο μια μεγάλη ατυχία του Roberto Baggio έμελλε να είναι η ανατολή του άστρου του.  Ένας σοβαρός τραυματισμός του πρώτου ανάγκασε τον Giovanni Trapattoni να ρίξει στην μάχη τον πιτσιρικά και εκείνος σαν να είχε μετρήσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στο χορτάρι, έβαλε το γκολ της ζωής του κόντρα στην Fiorentina. Ένα γκολ πραγματική ζωγραφιά. Ένα τέρμα που μόνο αυτός μπορούσε να σκοράρει.

 

 

H γέννηση του «Πιντουρίκιο»

Ένα γκολ που ουσιαστικά ήταν  προπομπός για όλα όσα θα βλέπαμε από τον καλλιτέχνη «Πιντουρίκιο».  Το προσωνύμιο που του είχε προσδώσει ο Giovanni Anielli, καθότι στo πρόσωπο –για την ακρίβεια- στα πόδια του Del Piero ο ισχυρός αυτός παράγοντας έβλεπε κάτι μεταξύ ζωγράφου και μαέστρου. Ό,τι ακριβώς ήταν και ο αυθεντικός Πιντουρίκιο. «Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του μεγάλου ζωγράφου, αντίθετα τον Ραφαέλο τον γνωρίζουμε όλοι. Πιστεύω ότι  με παρομοίασε μαζί του για να καταδείξει μια μετεξέλιξη» είχε δηλώσει αρκετά χρόνια αργότερα ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της «Μεγάλης Κυρίας».

Ο Alessandro Del Piero σήμερα γίνεται 46 χρονών και αν γυρίσει το κεφάλι πίσω θα δει μια σπουδαία παρακαταθήκη που έχει αφήσει, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Δεν είναι μόνο τα ρεκόρ και οι τίτλοι (που θα διαβάσετε παρακάτω και θα... ζαλιστείτε), είναι και η προσωπικότητα. Ο Del Piero υπήρξε εραστής της μπάλας. Ένα κράμα του Platini και Baggio μαζί.

ΥΓ: Για την ιστορία, όπως θα δείτε στο παρακάτω άλμπουμ:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved