H επιμονή είναι αυτή που έκανε τον Γιάννη MVP

«Μην με λέτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής». Με αυτή τη νοοτροπία το δαχτυλίδι, αργά ή γρήγορα, θα γίνει δικό του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο δικός μας Γιάννης, είναι και επίσημα ο MVP του ΝΒΑ και μάλιστα για δεύτερη σερί σεζόν. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μετά από αυτή την διάκριση μπήκε και μεγάλωσε κατά ένα άτομο μία ειδική κατηγορία που σίγουρα ζηλεύουν αρκετοί. Έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του πιο απαιτητικού και «μαγικού» πρωταθλήματος που κατακτά το βραβείο του MVP αλλά και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού την ίδια χρονιά. Δίπλα του στο βάθρο, ο καλύτερος όλων, o Michael Jordan (1988) και ο Hakeem Olajuwon (1994). Τιμή του και τιμή μας. 

Το εντυπωσιακό βίντεο των Bucks με Γιάννη, Michael Jordan και Hakeem Olajuwon: 

 

Αν για κάτι είναι ο γνωστός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πέρα από τα αθλητικά του προσόντα και τα εξωφρενικά του νούμερα τα τελευταία χρόνια, είναι επιμονή του η οποία στα μάτια μας φαντάζει ως αρετή. Ο Greek Freak δεν είναι ξεροκέφαλος, είναι ρεαλιστής και γνωρίζει καλύτερα από όλους μας, θαυμαστές και επικριτές, πως η επιμονή του τον έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και πως εκείνη είναι πάλι που θα τον φτάσει στο επόμενο και πιο δύσκολο στάδιο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν

Ο Γιάννης δεν είναι ικανοποιημένος και δεν θα χαμογελάσει αληθινά μέχρι να φορέσει το δαχτυλίδι. Οι συζητήσεις που έγιναν φέτος μετά τον αποκλεισμό των Bucks από τους Miami Heat ήταν πολλές και οι περισσότερες αφορούσαν. -όπως είναι λογικό- τον Γιάννη, το αν όντως είναι ικανός να πάρει μια ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα αλλά και το μέλλον του. Η εύκολη λύση αλλά και απόφαση, θα ήταν να αποχωρήσει από τους Bucks και να πάει σε μία ομάδα που θα τον πλαισιώσει κατάλληλα και θα χτίσει το παρόν και το μέλλον της με εκείνον ως το πιο γερό θεμέλιο.

Μαντέψτε, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μέλλον του Γιάννη μοιάζει με μια τεράστια ταμπέλα που γράφει Welcome to Milwaukee. «Γιατί να μην μείνω 15 χρόνια» είπε και έκανε γνωστό σε όλους πως δεν έχει σκοπό να φύγει από την πόλη που ανέδειξε και τον ανέδειξε. Μίλησε με τους ιδιοκτήτες των Bucks, ανέλυσαν τι πήγε στραβά αυτή τη χρονιά και αποφάσισαν πως τα λάθη αυτά πρέπει να αποφευχθούν την επόμενη σεζόν.

Ο Γιάννης κάθε χρόνο βελτιώνεται, αυτό είναι δεδομένο, το δείχνουν άλλωστε και τα στατιστικά του. Το δαχτυλίδι, αργά ή γρήγορα, θα γίνει δικό του, είτε παίζει για τους Milwaukee είτε για κάποια άλλη ομάδα. Και τότε ναι, θα είναι σε θέση να δεχτεί πως είναι ο MVP. Μέχρι τότε, θα αφήσει την επιμονή του να τον οδηγεί. Ποτέ και κανένας δεν βγήκε χαμένος από αυτή και σίγουρα δεν θα βγει ούτε και ο Γιάννης.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved