Το ποδόσφαιρο ως υπερθέαμα

Η αρχιτεκτονική του γηπέδου είναι αρκετή για να πείσει κάποιον να το επισκεφτεί ακόμα και αν δεν γνωρίζει τι είναι το οφσάιντ.

Το ποδόσφαιρο, ως άθλημα, είναι τραχύ, ταχυδυναμικό, με πολλές επαφές και πολλές παρεξηγήσεις εντός και εκτός γηπέδου. Η σχέση του με την τέχνη, πλέον, είναι κάκιστη αφού οι ποδοσφαιριστές που έδιναν έμφαση στο θέαμα και τις περίτεχνες ντρίμπλες είναι ένα είδος προς εξαφάνιση. Τα τελευταία 10άρια, όπως συνηθίζουμε να λέμε, είναι ελάχιστα.

Η γέφυρα που θέλει ενώσει ξανά την τέχνη με την μπάλα, ακούει στο όνομα Zaha Hadid Architects. Το Xi’an International Football Center που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, θα φιλοξενήσει το AFC Asian Cup και έχει σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που παρακολουθεί ένας θεατής τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Πώς είναι να οργανώνεις το πέταλο των Baras Bravas;

Η αρχιτεκτονική του, από μόνη της, είναι αρκετή για να πείσει κάποιον να το επισκεφτεί ακόμα και αν δεν γνωρίζει τι είναι το οφσάιντ. Η χωρητικότητά του είναι 60,000 θέσεις και οι κάτοικοι της Xi’an θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκεί τις δύο ομάδες της πόλης. Στην δυτική Κίνα, από το 2023 και μετά, το ποδόσφαιρο αλλάζει και δημιουργεί ξανά μία σοβαρή σχέση με την τέχνη.

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved