Ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε πάντα την ατάκα στο τσεπάκι του.

Στις 23 Οκτωβρίου του 1940, στο Τρες Κορασόες της Βραζιλίας, γεννήθηκε ένα είδωλο του αθλητισμού. Σήμερα, σε έναν κόσμο 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές σπορ και ο Πελέ (πραγματικό όνομα: Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο) παραμένει στο επίκεντρό του, απολαμβάνοντας παγκόσμιο θαυμασμό και εκτίμηση.

Γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από την λατρεία της για το ποδόσφαιρο.

Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του.

Δες τι γράψαμε για την καινούρια ταινία του Μαραντόνα.

 

Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί.

Ένας από τους 20 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Pele, το «Μαύρο Διαμάντι» παραμένει αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία, χάρη στους διάφορους ρόλους του ως πρεσβευτής και φιλάνθρωπος.

Θυμήσου τι είχαμε πει για τον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ.

Μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα, έχει διδάξει με τις παρουσίες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και με τις ατάκες του. Αυτές που σου μαζέψαμε στο παρακάτω άλμπουμ:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved