Εξακολουθεί να είναι είδηση ότι έπεσε ξύλο στο NBA;

Αν ναι, τότε ο Ibaka και ο Chriss θα δουν τους εαυτούς τους στα αμερικάνικα δελτία ειδήσεων.

Στη δημοσιογραφία υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι το «Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο» δεν συνιστά είδηση. Το ανάποδο, όμως, ΝΑΙ. Αν το ακολουθήσουμε, λοιπόν, θα είναι δημοσιογραφικά λάθος να λανσάρουμε σαν ντοκουμέντο το χθεσινοβραδινό ξύλο ανάμεσα στους Serge Ibaka και Marquese Chriss στη διάρκεια αγώνα των Raptors-Cavaliers.

Βλέπετε, οι μπουνιές στο NBA είναι «άλλη μια μέρα στη δουλειά»:

 

 

Στο τέλος της τρίτης περιόδου, κάτι ψέλλισε ο Marquese στον Ibaka, ο τελευταίος ανέβασε απότομα... υδράργυρο και κάπως έτσι άρχισε το πυξ-λαξ. Όπως καραλαβαίνετε, αμφότεροι αποβλήθηκαν από τον αγώνα.

Ιδού και το βίντεο:

 

 

Στο ΝΒΑ το να πέσουν μερικές... ψιλές δεν θεωρείται και κάνα έγκλημα όπως στην Ευρώπη. Βλέπετε οι Αμερικάνοι το έχουν στην νοοτροπία τους να μάχονται για το οτιδήποτε, σε σημείο που υπάρχουν αθλήματα που επιβάλλεται να τις... παίξεις ακόμα και αν δεν το προβλέπουν οι κανονισμοί (βλ. χόκεϊ).

Επειδή εμείς είμαστε Ευρωπαίοι και δεν το έχουμε συνηθίσει και τόσο, κάθε φορά που βλέπουμε καβγά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, θυμόμαστε τους μεγαλύτερους καβγάδες που έχουν γίνει ποτέ στα παρκέ του ΝΒΑ. Και δεν είναι και λίγοι.

 

 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved