Euroleague: O μήνας που θα κρίνει τα Playoffs

Με μόλις έξι αγωνιστικές να μένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου της Euroleague, οι «αιώνιοι» στοχεύουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και ισοβαθμίες για να διεκδικήσουν μια θέση στα Playoffs. Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή σεζόν με υψηλές προσδοκίες, ωστόσο πέντε μήνες μετά την πρώτη αγωνιστική η κατάσταση για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι εντελώς διαφορετική και οι πιθανότητες για πρόκριση φαίνεται να μην είναι με το μέρος τους.

Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή σεζόν με υψηλές προσδοκίες, ωστόσο πέντε μήνες μετά την πρώτη αγωνιστική η κατάσταση για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι εντελώς διαφορετική και οι πιθανότητες για πρόκριση φαίνεται να μην είναι με το μέρος τους.

Έχοντας ξεχάσει το ενδεχόμενο πλεονεκτήματος έδρας, οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν με σαφώς διαφορετικούς όρους τη συνέχειά τους στην περίφημη μπασκετική διοργάνωση. Έτσι, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs, ενώ ο Παναθηναϊκός ανάβει τις μηχανές στο φουλ για να διεκδικήσει την πρόκριση, έστω και την τελευταία στιγμή!

Προφανώς οι εξελίξεις στην Euroleague είναι τέτοιες που δεν μου αφήνουν τα περιθώρια να χάσω έστω και ένα… καλάθι, καθώς κάθε αγώνας μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στον βαθμολογικό πίνακα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Γι’ αυτόν το λόγο, το «τεφτέρι» μου και το Vodafone TV θα πάρουν φωτιά στις επόμενες αναμετρήσεις.

«Tι πρέπει να γίνει για να περάσει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague;»

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, έπειτα από όσους αγώνες είδα στα κανάλια NOVASPORTS του Vodafone TV, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κυνηγήσουν τα εξής αποτελέσματα ή ισοβαθμίες, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόκριση. Αρχικά είδαμε την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να κερδίζει την Μπασκόνια, τόσο στη Βιτόρια, όσο και στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε ισοβαθμία με τους Βάσκους να είναι προς όφελος του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο 1-1 με την Μακάμπι, αλλά υπερισχύουν στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω διαφοράς πόντων, ενώ στην περίπτωση που επιτύχουν ακόμα μια νίκη επί της Μπάγιερν στην 27η αγωνιστική αποκτούν σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved