«Βασικά, έλεγα να βγω με τα παιδιά σήμερα...»

Μία συντάκτρια γράφει για τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό μιας γυναίκας μετά από τη... θανατηφόρα σου ατάκα.

26 SHARES

Ναι, καλησπέρα, με λένε Σοφία και είμαι νορμάλ. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Μάλλον, εγώ για τον εαυτό μου έτσι συμπεριφέρομαι. Όπως όλες οι γυναίκες άλλωστε. Και αν κάποιος θέλει να βγει με τους φίλους του, γιατί να μη βγει; Ενήλικοι άνθρωποι δεν είμαστε; Ότι θέλουμε δεν κάνουμε; Ε, όχι, λοιπόν. Δεν κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Τι σκέφτεται ανάλογα με τη θέση που έχει στη ζωή σου

Σόρι κιόλας, αν πίστεψες έστω για λίγα δευτερόλεπτα πως υπάρχει γυναίκα θα σου πει κατευθείαν «να πας στην ευχή του Θεού παλικάρι μου». Αυτό θα στο πει η μάνα σου. Και πάμε να δούμε μια σειρά από ευχές και σκέψεις που κάνουν οι γυναίκες όταν τους λες ότι θέλεις να βγεις αποκλειστικά με τους κολλητούς σου -ανδροπαρέα:

«Να περάσεις σούπερ απόψε!». Αυτό θα στο πει η κοπέλα που γνώρισες προχθές. Σήμερα σου ζήτησε να βγείτε, να τα ξαναπείτε, όμως εσύ της απάντησες πως έχεις να βγεις με τους κολλητούς, διότι το είχατε προ πολλού κανονίσει. Χμμ ναι. Σε πιστέψαμε.


«Α, θα βγεις; Οκ…» (ακολουθεί αμήχανη στιγμή σιωπής). Αυτό θα στο πει η κοπέλα με την οποία βγαίνεις κανένα 3μηνο. Όχι λίγο, ώστε να είστε στη φάση που απλά «βγαίνετε», ούτε πολύ, για να πούμε ότι έχετε και τη σχέση της ζωής σας. Οπότε, ναι, την ενοχλεί που κανόνισες χωρίς να τη ρωτήσεις τι έχει σκοπό εκείνη να κάνει, αλλά δεν μπορεί και να σου το δείξει. Πρόβλημα.

«Εντάξει, να τα πούμε εμείς μετά;». Αυτό θα στο πει αν ήδη τα έχετε κανένα 6μηνο (για να μη σου πω χρόνο). Διότι πλέον είσαι δικός της, δεν ανησυχεί για την έκβαση της σχέσης σας, πάει, τα έχετε, είστε μαζί, το ξέρει και το έχει χωνέψει. Αλλά όχι τόσο, ώστε να σου έχει και τυφλή εμπιστοσύνη (σαν άλλη Άννα Βίσση). Με λίγα λόγια, έχει μια ανασφάλεια, μήπως και δεν επιστρέψεις μόνος σου στο σπίτι. Για αυτό, αν θέλεις να βγεις, φυσικά και μπορείς, όμως μετά να βρεθείτε, ώστε να επιστρέψετε μαζί στο σπίτι. Το ‘πιασες;

«Πάλι θα βγεις με τα παιδιά;». Αυτό θα στο πει στα δύο χρόνια σχέσης. Σε θέλει, σε έχει ανάγκη, σε έχει ερωτευτεί, αγαπήσει, δεν θέλει να σε χάσει, θέλει να περνάτε όλο τον ελεύθερό σας χρόνο μαζί. Όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να βγαίνεις δύο φορές την εβδομάδα με τα παιδιά. Ούτε καν μία. Μπορείς να βγαίνεις, αν θέλεις, αλλά θα έρχεται και εκείνη μαζί. Τι εννοείς όχι; Έχεις μυστικά από εκείνη; Έχεις άλλη; Σίγουρα έχεις άλλη. Αλλιώς γιατί να βγεις με τα παιδιά;

«Πότε θα βγεις με τα παιδιά;». Αυτό θα στο πει μετά από 5 περίπου χρόνια σχέσης (μην αποθαρρύνεσαι, μπορείς να ελπίζεις και για τα 4). Και θα το εννοεί. Και θα ανυπομονεί. Και δεν θα την πειράζει καθόλου. Γιατί και εμπιστοσύνη θα σου έχει και θα θέλει να της αδειάσεις τη γωνιά για να κάνει το μποτέ της με την ησυχία της και να μιλήσει στο τηλέφωνο με τις φίλες της, χωρίς να είσαι διαρκώς μπάστακας. Με λίγα λόγια, κάνε λίγη υπομονή. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια είναι δύσκολα.


Τι σκέφτεται ο κανόνας

Εντάξει, υπάρχουν πολλά κορίτσια εκεί έξω που σέβονται το γεγονός πως θέλεις να δεις την παλιοπαρέα. Όπως κι εκείνες θέλουν να βγουν με τους φίλους τους. Όμως εμείς δεν αναφερόμαστε σε εκείνες τις «λίγες». Αναφερόμαστε στον κανόνα. Και ο κανόνας λέει πως καμία γυναίκα -τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης- δεν χαίρεται όταν της λες πως θα βγεις «αποκλειστικά αντροπαρέα». Εσύ φταις. Γιατί, αλήθεια, το κάνεις τόσο συγκεκριμένο; Γιατί πας να δημιουργήσεις πρόβλημα από εκεί που δεν υπάρχει; Μα, είναι αυτόματα σαν να της λες «δεν θα έρθεις» ή -ακόμα χειρότερα- «οι φίλοι μου μου είπαν να σου πω να μην έρθεις». Ή πολύ χειρότερα: «Θα βγούμε για γκόμενες». Μα τι άλλο μπορεί να θέλετε να συζητήσετε και δεν θέλετε να είναι κι εκείνη μαζί; Για την άστατη περίοδό σας, τις ορμόνες σας που χτυπάνε κόκκινο, το γεγονός πως ο Μάκης ξέχασε τα γενέθλιά σας και-τι-θα-κάνετε-τώρα ή μήπως το αν θα πρέπει να πάρετε εκείνες τις louboutin που έχετε βάλει στο μάτι; Όόόόόόχι, εσείς δεν έχετε τέτοια προβλήματα. Άντε να πείτε ΠΑΛΙ καμιά ιστορία από το στρατό ή για τις μεταγραφές στην μπάλα. Άρα; Άρα πάτε για γκόμενες. Πάτε ΣΙΓΟΥΡΑ για γκόμενες.

Όχι, επιμένω. Εγώ τους άντρες που λένε, για παράδειγμα, «εγώ κάθε Παρασκευή βγαίνω με τους φίλους μου για τσίπουρα» ή «τις Πέμπτες βγαίνω με τους συναδέλφους μου για μπύρες» τους καταλαβαίνω. Είχα κι εγώ σχέση με έναν τέτοιο, τυπικό, τύπο. Φυσικά και τον άφηνα να πηγαίνει. Αλίμονο. Απλά, ήξερα πού πήγαιναν και περνούσα και έλεγα και ένα «γεια» σε ανύποπτη στιγμή. Ε, μην τα θέλετε κι όλα δικά σας.

26 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved