Η «φαγούρα» που παιδεύει τους άντρες σε κάθε σχέση τους

Αξίζει να ανησυχούμε για τον καλύτερο φίλο της κοπέλας μας;

Όλα πάνε υπέροχα με τη νέα σου φίλη. Μάλλον δηλαδή. Τόσο υπέροχα που ήρθε η στιγμή να σε γνωρίσει επιτέλους στον κολλητό της. Ναι, καλά διάβασες, όχι στην καλύτερή της φίλη, στον άντρα κολλητό της. Πιο συγκεκριμένα στον straight άντρα κολλητό της. Στον straight άντρα κολλητό της, που γιατί όχι, ίσως να είναι και κρυφά ερωτευμένος μαζί της από το Λύκειο που την ξέρει. Ακόμα και αν δεν είναι, η θέση του στη ζωή της είναι τόσο σημαντική που συγκαταλέγεται στην κατηγορία «Οι άντρες της ζωής μου» μαζί με τον μπαμπά, τον αδερφό και πιθανώς κάποιον κοντινό ξάδερφο που μεγάλωσαν μαζί -σαν αδέρφια. Είναι ο τύπος που ξέρει πολύ περισσότερα για εκείνη από ό,τι εσύ, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της, που έχει αποδείξει επανειλημμένα και με διαφορετικούς τρόπους για ποιο λόγο παίζει αυτό το ρόλο στη ζωή της. Είναι ο άνθρωπος που αν θέλει, έχει το πλεονέκτημα να σαμποτάρει τη σχέση σας.

Αν η σημαντικότητά του σε κάνει να νιώθεις ήδη τις σουβλερές τσιμπιές της ζήλιας, αν ψάχνεις από τώρα το profile του στο Facebook στην προσπάθεια να εντοπίσεις κάποιο ψεγάδι, που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, το μόνο που σου ζητάμε είναι να χαλαρώσεις. Τα κορίτσια του Ratpack.gr είναι με το μέρος σου και όλα είναι υπό έλεγχο.

 

 

Αρχικά χαλάρωσε

o1Wtq4vsk LWd4Z0g2EZQ5kmAF2WpG9Z3Sr2iQ6wum6

Ναι, έχουμε παρακολουθήσει σε αμέτρητες αμερικάνικες παραγωγές τον «κολλητό από το Λύκειο», που είναι κρυφά και τρελά ερωτευμένος με την κολλητή του να διαλύει στο τέλος τον «παραλίγο» γάμο της, την πιο ευτυχισμένη στιγμή του γαμπρού και να ζει μαζί της καλά και εμείς καλύτερα. Το καλό όμως με αυτές τις ταινίες και εκεί που θέλω να εστιάσεις, είναι πως όλες αυτές οι εκδοχές γράφτηκαν από σεναριογράφους που απλά βαριόντουσαν πολύ για να μπορέσουν να σκεφτούν κάποια πιο πρωτότυπη κατάληξη με αποτέλεσμα να κοπιάρουν ο ένας τον άλλο. Με άλλα λόγια: Ακριβώς επειδή εκεί είναι Χόλυγουντ και εδώ πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να νιώθεις την παραμικρή απειλή. Πες στον εσωτερικό σου μονόλογο, που σε τρομοκρατεί με ανόητες σκέψεις, να το βουλώσει και θυμήσου πως ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ. Και κάποιος λόγος θα υπάρχει που μετά από τόσα χρόνια, δεν είναι εκείνος. Μπορεί να μοιάζει με τον Brad Pitt του 1997 αλλά για εκείνη είναι στο κουτάκι «ΦΙΛΟΙ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» και δεν υπάρχει, πίστεψέ με, τίποτα σέξι σε αυτό το κουτάκι.

Όπως συνηθίζεται και είναι φυσιολογικό, στο μυαλό σου θα υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ίσως λίγα παραπάνω από την περίπτωση που ο «κολλητός» ήταν γυναίκα και τον έλεγαν Μαρία. Έχεις το δικαίωμα, λοιπόν, να εκφράσεις όποια απορία έχεις, έχοντας στο μυαλό σου, έστω για λίγο, πως ο κολλητός είναι κολλητή. Προσπάθησε να παραστήσεις έστω για λίγο πως όντως δεν έχει καμία σημασία το γεγονός πως ο καλύτερος της φίλος είναι άντρας και προσπάθησε να φανείς όσο λιγότερο ανασφαλής. Παράδειγμα, αντί να ρωτήσεις: «Και πού γνωριστήκατε με το Χρήστο; Έχει συμβεί μεταξύ σας κάτι στο παρελθόν; Δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό;» ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Γνωρίστηκαν στο φροντιστήριο, δεν έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν και η μόνη φορά που της πέρασε από το μυαλό ήταν όταν η μάνα του την παρακάλεσε να του βρει ένα κορίτσι που να της μοιάζει. Όσο «εγκυκλοπαιδικές» και αν ακούγονται οι ερωτήσεις, η φίλη σου είναι γατόνι και θα καταφέρει να διακρίνει την ανασφάλεια που κρύβουν. Επιπλέον, φαντάσου πόσο εκτός τόπου και χρόνου θα της φανείς με το να μην μπορείς να πιστέψεις πως εν έτει 2019 ένας άντρας και μία γυναίκα μπορούν να κάνουν παρέα χωρίς να υπάρχει κάποια ερωτική υπόνοια μεταξύ τους. Καταλαβαίνω, θέλεις να ξέρεις τα πάντα αλλά αντί να τη βομβαρδίσεις με ανασφάλειες, άσε το χρόνο και εκείνη να σου αποκαλύψουν με τον καιρό όλα όσα θέλεις να μάθεις.

 

Ο «Χρήστος» πέρα από το μύθο

FRIENDS jumbo

Ο Χρήστος, ο «Χρηστάκος» της -τρομάρα του-, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο «απειλητικός» όσο τον έχεις σκιαγραφήσει στο κεφάλι σου. Πραγματικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε ακουστεί στην ταινία «500 μέρες με τη Summer», «Έχει πρόσωπο Μπράντ Πιτ και κοιλιακούς Ιησού». Πιθανότατα είναι κάτι άκρως αντίθετο αλλά αυτό, μόνο αν τον γνωρίσεις από κοντά και έχεις την ευκαιρία να τον απομυθοποιήσεις θα το καταλάβεις. Οπότε, το γοργόν και χάριν έχει. Όσο πιο σύντομα πάτε για εκείνο τον καφέ που λέγατε, τόσο το καλύτερο για εσένα.

Οκ, στον καφέ αναπόφευκτα θα υπάρξουν κάποιοι εναγκαλισμοί, εκδηλώσεις αγάπης και χαράς, άβολα inside jokes μεταξύ τους που όσο και να προσπαθήσεις δεν θα καταφέρεις να πιάσεις, ίσως ο τύπος να σου κάνει μία μικρή επίδειξη του πόσο καλά και πόσο καιρό γνωρίζει την κοπέλα σου, μόνο και μόνο για να σου «ανοίξει» κουβέντα. Είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει λάβει «οδηγίες χειρισμού» από την κοπέλα σου, που τον προτρέπουν να σε κάνει και δικό του φίλο, να σου μιλάει ευγενικά, να μην αναφέρει λέξη για εκείνον τον πρώην που δεν γνωρίζεις την ύπαρξή του. Μην ξεχνάς, όμως, πως το πρώτο βασικό σας κοινό είναι εκείνη, και αυτός από εκεί θα πιαστεί για να σου «ανοίξει» κουβέντα. Στο μεταξύ, όσο εκείνος θα σου περιγράφει παρασυρμένος από την αφήγηση πόσο απαίσια ντυνόταν η κοπέλα σου στο Λύκειο, εσύ θα έχεις τουλάχιστον δύο ώρες γεμάτες να ανακαλύπτεις ψεγάδια που στο τέλος θα τον εκθρονίσουν από το βάθρο «Θεός του σεξ» που τον είχες θρονιάσει με το έτσι θέλω.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί που θέλω να εστιάσεις είναι πως από όλους τους άντρες του κόσμου για κάποιον λόγο εκείνη επέλεξε το «Χρηστάκο» να είναι ο κολλητός της. Οπότε μην σκεφτείς ούτε δευτερόλεπτο να τον κάνεις στην… άκρη. Πιο πιθανό είναι η κοπέλα σου να το καταλάβει και να κάνει εσένα μία και καλή. Το καλύτερο που εσύ έχεις να κάνεις, είναι να δείξεις πόσο καλή θέληση έχεις, προτείνοντας από μόνος σου να τα πείτε οι τρεις σας από κοντά. Μην μπεις στον πειρασμό να «μετρηθείς» κάνοντας επίδειξη ισχύος, ούτε να υποδυθείς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου για τον πείσεις πως η «κολλητή του» είναι σε καλά χέρια. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ειλικρινής μπορείς, ακόμη και όταν αναφέρεσαι σε κάτι που δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα. Φαντάσου απλά πόσο γαμάτος τύπος θα του φανείς όταν ξεστομίσεις με απύθμενο coolness και πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Όταν μου είπε ότι τον κολλητό της το λένε Χρήστο, σκέφτηκα κατευθείαν ότι πρόκειται για κάποιον τύπο που τη γουστάρει από το Λύκειο και απλά δεν της το λέει» και κλείσε την «παράσταση» με ένα αληθοφανές γέλιο. Μέτρα από μέσα σου 3 δευτερόλεπτα και «κόψε» αντιδράσεις.

Εκεί θα φανούν όλα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved