Πρωτοβουλία για λιγότερα αδέσποτα στην Ελλάδα

Με τίτλο «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου» η πρωτοβουλία ξεκινά με μία ημέρα φιλοξενίας και υιοθεσίας, στο «Ellinikon Experience Park», την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

 

Purina® και Dogs’ Voice αναλαμβάνουν κοινή δράση με στόχο να αυξηθούν οι φιλοξενίες και υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων που σήμερα ζουν σε καταφύγια.

Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία ανακοίνωσαν η Purina ® και ο οργανισμός Dogs’ Voice, με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τη σημασία της φιλοξενίας ως απάντησης στο πρόβλημα του αυξανόμενου πληθυσμού των αδέσποτων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία έχει στόχο να βοηθήσει περισσότερα αδέσποτα να βρουν προσωρινό ή παντοτινό σπίτι και περισσότερους ανθρώπους και οικογένειες να ζήσουν τις μοναδικές καθημερινές στιγμές φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης που προσφέρει η ζωή με τα κατοικίδια.

Η πρωτοβουλία ξεκινά με μια ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, με τίτλο «το Σπίτι του, η Αγκαλιά σου», η οποία θα πραγματοποιηθεί, στο «Ellinikon Experience Park», στον χώρο του «Zen Garden» την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, από τις 17:00 έως τις 21:30. Πρόκειται για μια ημέρα φιλοξενίας και υιοθεσίας που απευθύνεται τόσο σε κηδεμόνες κατοικίδιων, όσο και σε ανθρώπους που δεν έχουν αλλά ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν ή να ενημερωθούν για τα οφέλη και τη διαδικασία φιλοξενίας ή υιοθεσίας ενός αδέσποτου.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τους αδέσποτους σκύλους του Dogs’ Voice που διασώθηκαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές και φιλοξενούνται στο προσωρινό καταφύγιο του οργανισμού, στο Μαρκόπουλο. Θα μάθουν περισσότερα για την αξία και τη διαδικασία της φιλοξενίας, της προσωρινής, δηλαδή, φροντίδας ενός αδέσποτου στο σπίτι – και πώς αυτή μπορεί να κάνει τη ζωή πιο όμορφή για τους ίδιους αλλά και για τα αδέσποτα.

Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ποιος σκύλος ταιριάζει καλύτερα στη ζωή και την καθημερινότητά τους και να προχωρήσουν άμεσα σε φιλοξενία ή υιοθεσία – με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των έμπειρων μελών και εθελοντών του Dogs’ Voice.

Στον χώρο της εκδήλωσης, το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης σκύλων και η έμπειρη κτηνιατρική ομάδα της Purina ® θα δώσουν πρακτικές συμβουλές, κατ’ ίδιαν αλλά και μέσα από παρουσιάσεις, για τις ανάγκες των κατοικίδιων και την υπεύθυνη υιοθεσία, ώστε η συνύπαρξη να είναι ουσιαστικά και αμοιβαία επωφελής για τον κηδεμόνα και για το ζώο. Θα υπάρχουν, επίσης, βιωματικές δράσεις με σκύλους οδηγούς της «Liberty Guide Dogs», παιδική παράσταση των «Πολύχρωμων Νομάδων» και δημιουργική απασχόληση για παιδιά με θέμα τα ζώα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αληθινές ιστορίες ανθρώπων και κατοικιδίων που ενώθηκαν μέσα από την εμπειρία της φιλοξενίας η οποία έδωσε στα αδέσποτα μία δεύτερη ευκαιρία και χάρισε στους ανθρώπους που τα φιλοξένησαν μια νέα μοναδική καθημερινότητα και μία σχέση ζωής.

 

purina

 

Η Σοφία Δουράτσου, Γενική Διευθύντρια της Nestle PURINA® Petcare για την Ελλάδα επεσήμανε: «Στην PURINA® τα κατοικίδια είναι το πάθος μας. Αναπτύσσουμε τροφές εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης που βελτιώνουν τη ζωή για γάτες και σκύλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και τρόπου ζωής, εδώ και 130 χρόνια. Ο δεσμός μεταξύ κατοικίδιων και ανθρώπων είναι πραγματικά μοναδικός, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στην πεποίθησή μας ότι όταν οι άνθρωποι και τα κατοικίδια είναι μαζί, η ζωή γίνεται πλουσιότερη #WeAreBetterWithPets. Στην Purina®, πιστεύουμε επίσης ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει ένα σπίτι. Γι' αυτό το λόγο, συνεργαζόμαστε με διάφορους οργανισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προκειμένου να στηρίξουμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων, καθώς και την υπεύθυνη κηδεμονία. Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 3 εκατ. σε αριθμό, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά και την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε με συνέπεια τις δράσεις μας. Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να αυξήσουμε τις φιλοξενίες και τελικά τις υιοθεσίες, συμβάλλοντας στη μείωση των αδέσποτων στη χώρα μας. Το σημαντικότερο είναι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή ή συνθήκη για να ανοίξει η πόρτα της οικογένειάς μας σε ένα αδέσποτο. Αντίθετα, υπάρχει σίγουρα εκεί έξω ένα αδέσποτο με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που ταιριάζει στην καθημερινότητά μας και θα επιλέγαμε για μια σχέση ζωής.»

Η Έλενα Δέδε, ιδρύτρια του οργανισμού Dogs’ Voice, είπε: «Με τη δράση αυτή ευελπιστούμε να αναδείξουμε τον θεσμό της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, τη γέφυρα που περπατάει ένα αδέσποτο ζώο για να οδηγηθεί στη νέα του ζωή ως ευτυχισμένο κατοικίδιο. Κάθε ζώο αξίζει μια ζωή με αξιοπρέπεια και αγάπη και σας καλούμε όλους να έρθετε να γνωρίσετε τα ζώα που φροντίζουμε και γιατί όχι, να βρείτε εκείνο που θα σας ταιριάξει πραγματικά και θα αλλάξετε τη ζωή του και τη δική σας για πάντα!»©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved