360 ART DAYS: Όταν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μας σύστησαν την τέχνη του μέλλοντος

Καλοκαίρι στην πόλη σημαίνει after work συναντήσεις με τους κολλητούς σε αυλές και ταράτσες, σινεφίλ προβολές σε θερινά σινεμά, συναυλίες που μας ξεσηκώνουν και φυσικά, καλλιτεχνικές αναζητήσεις και socializing σε γκαλερί, μουσεία και χώρους πολιτισμού.

Κακά τα ψέματα. Δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα από το καλοκαίρι μας να πάει χαμένη, για αυτό φροντίζουμε να «κυνηγάμε» όλα τα μοναδικά events που «παίζουν» καθημερινά στην πόλη μας και ειδικότερα, τις εκδηλώσεις που μας συστήνουν νέους καλλιτέχνες, για τους οποίους σύντομα θα μιλάει όλη η χώρα, αλλά εμείς τους ανακαλύψαμε πρώτοι.

Μία τέτοια ιδιαίτερη εκδήλωση, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αποθήκη «Δ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα σε ένα διήμερο παρουσιάστηκαν οι πρωτοποριακές δημιουργίες των σπουδαστών των τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών, Performing Arts και ΜΜΕ & Ήχου, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & ΜΜΕ του εκπαιδευτικού ομίλου της χρονιάς, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Το διήμερο πραγματοποιήθηκε υπό τον τίτλο «ART DAYS» και αποτελούσε μία πολυδιάστατη εκδήλωση μέσα από την οποία οι σπουδαστές διαμοίρασαν πολιτισμό και απέδειξαν στους τυχερούς επισκέπτες πως μπορεί να παραχθεί υψηλή τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα.

Με υποστηρικτές τους έμπειρους επαγγελματίες εκπαιδευτές τους, οι σπουδαστές δούλεψαν μέσα στα σύγχρονα εργαστήρια iMac, τον σκοτεινό θάλαμο και τα high end studio ηχογραφήσεων, με σκοπό να ετοιμάσουν ένα αξιόλογο επαγγελματικό αποτέλεσμα και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα στο κοινό.

 

delta1

 

Προβολές, performances, θέατρο και εικαστικά σε ένα «πλούσιο» διήμερο

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολές, live performances, αλλά και στατικές εκθέσεις, ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τα ιστορικά, τα πολιτιστικά και τα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, εκθέσεις φωτογραφίας και γραφιστικής, ένα ποτ πουρί εκπομπών από τους σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας, εσωτερικούς χώρους σπιτιών αποτυπωμένους σε μακέτες, καθώς και εκθέματα από τους συντηρητές έργων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Οι νότες των μουσικών συγκροτημάτων και των DJ «ξεσήκωσαν» το κοινό, ενώ τις εντυπώσεις «έκλεψε» η θεατρική παράσταση «X_ousiA», μία χοροθεατρική παράσταση, η οποία αφορούσε σε πτυχές του έργου και της ζωής του αείμνηστου συνθέτη και στιχουργού, Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ήταν επενδυμένη από πρωτότυπες διασκευές της μουσικής του παρακαταθήκης.

 

delta2

 

Μία εκδήλωση ήταν μόνο το πρώτο βήμα για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Η συμμετοχή των σπουδαστών στην εντυπωσιακή εκδήλωση «ART DAYS», αποτελεί το πρώτο βήμα για το «χτίσιμο» του επαγγελματικού προφίλ τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες. Μάλιστα, τα έργα που παρουσίασαν οι σπουδαστές, θα χρησιμοποιηθούν για να εμπλουτίσουν το portfolio των εργασιών τους, το οποίο αποτελεί ένα απαραίτητο συμπλήρωμα του βιογραφικού τους. Και το σίγουρο είναι πως η συνεχής υποστήριξή τους από το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, σε συνδυασμό με την ποιοτική κατάρτιση που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αποτελούν εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον, όπου θα μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν!

 

delta3

 

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι πως το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει επικρατήσει στη συνείδηση του κοινού ως ο εκπαιδευτικός όμιλος με την κορυφαία ποιότητα εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Αυτό συμβαίνει διότι προσφέρει διετείς σπουδές, που οδηγούν σε ένα αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα, με επιπλέον δυνατότητα απόκτησης διεθνών πιστοποιήσεων που μεγιστοποιούν την αξία των σπουδών και αποτελούν εφόδιο για μία επιτυχημένη καριέρα. Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι δραστηριοποιείται σε οκτώ πόλεις της χώρας και συγκεκριμένα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τα Χανιά, την Ξάνθη και τον Βόλο, προσφέροντας περισσότερες από 90 ειδικότητες σε 12 τομείς σπουδών.

 

delta4

 

Τέλος, για τη διασύνδεση των σπουδαστών με τις επιχειρήσεις, λειτουργούν πλήρως οργανωμένα Γραφεία Σταδιοδρομίας σε κάθε πόλη, τα οποία εξασφαλίζουν εγγυημένη πρακτική άσκηση σε όλους τους σπουδαστές. Τα Γραφεία Σταδιοδρομίας παραμένουν στη διάθεση των σπουδαστών, όσα χρόνια και αν περάσουν από την αποφοίτησή τους, προσφέροντας εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δέχεται αιτήσεις εγγραφών για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου 22 με προνομιακά δίδακτρα. Σπούδασε μία από τις ειδικότητες της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & ΜΜΕ με προνομιακά δίδακτρα στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved