Μεταμόσχευση μαλλιών: Ο επιστημονικός τρόπος για να φαίνεστε νεότεροι και πιο ελκυστικοί!

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί την Νο1 επέμβαση κοσμητικής ιατρικής που επιλέγουν οι άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού  ISHRS, το τελευταίο χρόνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 500.000 μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε όλο τον κόσμο καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 28% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τις 500.000 μεταμοσχεύσεις, σχεδόν το 85% πραγματοποιήθηκε σε άνδρες.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί την Νο1 επέμβαση κοσμητικής ιατρικής που επιλέγουν οι άνδρες και σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα των ερευνών, αποτελεί μια επέμβαση που εκτός από την εμφάνιση βελτιώνει και την ψυχολογία!

 Ο Dr. Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD, εξειδικευμένος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών μας ενημερώνει: «Τον Αύγουστο του 2016, δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA Facial Plastic Surgery  η πρώτη μελέτη* που παρουσιάζει την επίδραση της μεταμόσχευσης μαλλιών στην ψυχολογία του ασθενούς κάνοντάς τον να φαίνεται νεότερος, πιο ελκυστικός, ακόμα και πιο επιτυχημένος. Στη μελέτη συμμετείχαν 122 άτομα που επελέγησαν τυχαία και ομοιόμορφα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Στους συμμετέχοντες έδειχναν σε αντιπαράθεση 2 φωτογραφίες του ίδιου άντρα- μια πριν και μία μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών- και τους ζητούνταν να συγκρίνουν τις 2 φωτογραφίες.  Από τα 13 ζεύγη εικόνων που εμφανίστηκαν, 7 άνδρες είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών ενώ οι 6 όχι. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την κάθε φωτογραφία χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της ελκυστικότητας, της επιτυχίας και της “συμπάθειας” δηλαδή πόσο συμπαθής τους φαινόταν ο άνδρας στην φωτογραφία. Στα συμπεράσματα της έρευνας παρατηρήθηκε πως η μεταμόσχευση μαλλιών καταφέρνει και αλλάζει  εντυπωσιακά όχι μόνο την εμφάνιση του άνδρα με τριχόπτωση αλλά και το πώς τον εκλαμβάνουν και τον αποδέχονται οι συνάνθρωποι του κοινωνικά, επαγγελματικά και αισθηματικά. Όλες αυτές οι παράμετροι έχει αποδειχθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στο χώρο εργασίας αλλά και στην κοινωνική επιτυχία, και αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να βελτιώσει τις αξιολογήσεις καθολικά και στους 4 αυτούς τομείς».

«Πάρα πολλοί άνδρες πάσχουν από τριχόπτωση που οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία, τη γνωστή σε όλους φαλάκρα», αναφέρει ο Dr. Αναστασάκης.

«Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι το αίτιο της τριχόπτωσης σε 99 στους 100 άνδρες με τριχόπτωση και έχει καθαρά γονιδιακή αιτιολογία. Αυτό βέβαια δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση το σωµατικό ή ψυχικό σθένος, την πνευµατικότητα, το χαρακτήρα ή την αναπαραγωγική ικανότητα του ατόµου, ούτε η εµφάνισή της µπορεί να συσχετιστεί µε κανέναν από αυτούς τους παράγοντες. Εντούτοις, η επίδραση που µπορεί να έχει στις ψυχολογικές και κοινωνικές εκφράσεις του ατόµου, οφείλονται αποκλειστικά στα στερεότυπα που αφορούν στην εμφάνιση. Η ύπαρξη στερεότυπων στην κοινωνία μας, που βασίζεται στα εξωτερικά χαρακτηριστικά  δυστυχώς έχει μια αρκετά μεγάλη αλλά συνάμα ασυνείδητη ισχύ, σε σημείο που να επηρεάζεται σημαντικά η συμπεριφορά μας απέναντι στους ανθρώπους ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση», συνεχίζει και προσθέτει: «Εκατοντάδες μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι είναι λιγότερο όµορφοι ή ελκυστικοί µειονεκτούν σε όλες τις διαπροσωπικές συναλλαγές, από τις ευκαιρίες στον επαγγελματικό στίβο μέχρι και τις πιθανότητες να βρουν σύντροφο ζωής και να παντρευτούν. Όσον αφορά στο πεδίο της μεταμόσχευσης μαλλιών, η διαφορά που έχουν τα άτομα πριν και μετά την επέμβαση στην εμφάνισή τους επηρεάζει προς το καλύτερο όχι μόνο την αυτοπεποίθηση τους αλλά και τον τρόπο που τους αντιλαμβάνονται οι γύρω τους».

Σύμφωνα με τον Dr. Αναστασάκη, «η μεταμόσχευση μαλλιών κάνει πιο χαρούμενους τους άντρες αρκεί να είναι επιτυχημένη, φυσική και να συνδυαστεί αρμονικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και την ηλικία του ατόμου. Οι άνδρες µε τριχόπτωση έχουν σε µεγάλο βαθµό µειωµένη αυτοπεποίθηση. Αυτό, σε συνδυασμό με τα άδικα και λανθασμένα στερεότυπα που έχουν στο μυαλό τους, τους ωθούν στο να κάνουν κάτι δραστικό για την εμφάνισή τους. Η αλλαγή που προσφέρει η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι πραγματικά εντυπωσιακή, προσφέρει αυτοπεποίθηση, «κρύβει» χρόνια και ενθαρρύνει το άτομο το οποίο έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών να αγαπήσει ξανά περισσότερο την εικόνα του και μάλιστα να την βελτιώσει και σε άλλους τομείς. Η μεταμόσχευση μαλλιών προσφέρει απόλυτη φυσικότητα, πυκνότητα και ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο κάθε φορά που  κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέπτη μετά την μεταμόσχευση μαλλιών.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ασθενείς πως η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ιατρική πράξη και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το άτομο στο οποίο θα εμπιστευθούν το κεφάλι τους να είναι ΜΟΝΟ ιατρός εξειδικευμένος στη μεταμόσχευση μαλλιών γιατί το αποτέλεσμα της επέμβασης θα είναι εκεί κάθε μέρα και θα το βλέπουν στον καθρέπτη τους.

Πλέον, οι τεχνικές της Μεταμόσχευσης Μαλλιών έχουν τελειοποιηθεί και σε εξειδικευμένα χέρια τα αποτελέσματα είναι όσο φυσικά και πυκνά είναι και τα φυσικά μαλλιά, σαν να μην είχαν χαθεί ποτέ. Ολοένα και περισσότεροι άνδρες αλλά και γυναίκες ενημερώνονται για το πόσο μπορεί η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών να βελτιώσει την εικόνα και την αυτοπεποίθησή τους».

Ευχαριστούμε πολύ τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη Χειρουργός Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής, εξειδικευμένος χειρουργός αποκατάστασης τριχωτού ISHRS member, Diplomate of the American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS).

Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού με τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD στο ιατρείο του, Περικλέους 1 στο Μαρούσι, κατόπιν ραντεβού στο 210-8011000.

*Kristin L. Bater, BA; Masaru Ishii, MD, PhD; Andrew Joseph, MD, MPH; Peiyi Su, BA; Jason Nellis, MD; Lisa E. Ishii, MD, MHS (August 25, 2016)  “Perception of Hair Transplant for Androgenetic Alopecia” [online]. Available at JAMA Facial Plastic Surg. doi: 10.1001/jamafacial.2016.0546 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved