Γιατί πρέπει να εντάξεις τα τζελάκια και τα ενεργειακά ροφήματα στην προπόνησή σου

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και ο Θοδωρής Μαροσούλης σου δίνουν την απάντηση

Τα ενεργειακά ροφήματα και τα τζελάκια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους  δρομείς μεγάλων αποστάσεων, τους ποδηλάτες και τους τριαθλητές, οι οποίοι τα καταναλώνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, χωρίς καν να σταματούν τη διαδρομή τους. Αποστολή τους είναι να τροφοδοτήσουν τους αθλητές με υδατάνθρακες και να τους προσφέρουν περισσότερη ενέργεια.

Οι κορυφαίοι αθλητές ωστόσο δεν περιορίζονται στην κατανάλωσή τους μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά τα έχουν εντάξει στην καθημερινή ρουτίνα των προπονήσεων βλέποντας σημαντική  βελτίωση στις επιδόσεις τους.

Κωνσταντίνος Γκελαούζος, δρομέας
(Προπονητής: Χρήστος Παπαχρήστου, ΠΑΟ)

Οι εντατικές προπονήσεις είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Η ένταση των προπονήσεων διαφέρει και μπορεί κάποιες φορές να είναι μεγαλύτερη από εκείνη που επικρατεί στις συνθήκες ενός αγώνα. Η λήψη υδατανθρακών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, βελτιώνει την απόδοση και συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης.

Ενδεικτικά, σε μια προπόνηση Long Distance 30 Km, χρησιμοποιώ ένα ενεργειακό ρόφημα Maurten Drink Mix 320 τρεις ώρες πριν ξεκινήσω. Κατά την εκκίνηση λαμβάνω ένα Gel 100 Caf το οποίο περιέχει 25 γρ. υδατανθράκων και επιπλέον 100 γρ. καφεΐνης, ενώ κατά τη διάρκεια του Long run χρησιμοποιώ ένα Gel 100 κάθε 6 χιλιόμετρα περίπου. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζω το σώμα μου για την επικείμενη δραστηριότητα, τροφοδοτώ ενδιάμεσα τους μυς με υδατάνθρακες και έτσι διατηρώ ένα σταθερό  ρυθμό.

Τα ενεργειακά ροφήματα και τα gel της Maurten αποτελούν επίσης την κύρια πηγή  τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου.

Θοδωρής Μαροσούλης, επιχειρηματίας, ποδηλάτης
(Ομάδα: ΑΙΟΛΟΣ)

Η καφεΐνη έχει γνωστά οφέλη στο σώμα των αθλητών καθώς αυξάνει την εγρήγορση και μειώνει το αίσθημα κόπωσης. Η λήψη καφεΐνης σε συνδυασμό με υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνησης βελτίωσε σημαντικά την απόδοση μου. Συνηθίζω να παίρνω ένα Maurten Gel Caf 100 κατά τη διάρκεια της προπόνησης πριν από έντονη διαλειμματικη άσκηση. Κατά τη διαρκεία των προπονήσεων αντοχής μεγαλύτερης της μιας ώρας χρησιμοποιώ επίσης ένα ή περισσότερα ενεργειακά ροφήματα Maurten Drink Mix 160.

Σε τι διαφέρουν τα Gel της Maurten

Τα τζελ της Maurten  καλύπτουν τις ανάγκες ενυδάτωσης και ενέργειας που χρειάζεται ένας αθλητής καθώς περιέχουν 25 γρ. υδατανθράκων. H σύνθεση τους αποτελείται από 100% φυσικά συστατικά και δεν περιέχουν χρωστικές, συντηρητικά ή υποκατάστατα γεύσης και δεν προκαλούν διαταραχές στο στομάχι.

Βασίζονται στην τεχνολογία υδρογέλης, ένα βιοπολυμερικό περίβλημα που περιέχει υδατάνθρακες οι οποίοι απελευθερώνονται σταδιακά. Έτσι επιτυγχάνεται γραμμική παροχή ενέργειας στους αθλητές και όχι μια απότομη έκρηξη ενέργειας που ακολουθείται και από απότομη πτώση.

Επιπλέον, τα ενεργειακά ροφήματα και τα τζελ της Maurten περιέχουν επαρκείς ποσότητες ηλεκτρολυτών και έτσι συμβάλλουν στην απαραίτητη ενυδάτωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής προπόνησης ή ενός αγώνα. Χάρη στην τεχνολογία υδρογέλης, οι ηλεκτρολύτες μεταβαίνουν ομαλά από το στομάχι στο λεπτό έντερο και απορροφώνται πλήρως από τον οργανισμό σε αντίθεση με τους κοινούς ηλεκτρολύτες σε υγρή μορφή οι οποίοι δεν απορροφώνται στο σύνολό τους.

Τα ενεργειακά ροφήματα της Maurten χρησιμοποιούνται από κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως.

www.maurten.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved