Ποιο ιγκλού; Σε αυτό το ξενοδοχείο ο πάγος δεν λιώνει ποτέ!

Αυτή είναι η επιτομή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Τα ξενοδοχεία από πάγο είναι μία μόδα που ξεκίνησε από το 1989 και έκτοτε εξελίχτηκε σε παράδοση στις πιο κρύες χώρες του κόσμου για όλους εμάς τους κακομοίρηδες, που ο μόνος πάγος που βλέπουμε είναι αυτός στο ποτήρι μας. Όσο εντυπωσιακά και αν φαίνονται, όλοι γνωρίζουν πως μόλις πιάσουν οι ζέστες τα κτίσματα αυτά λιώνουν σαν τα παγωτά. Κι όμως, πλέον, υπάρχει ένα που δεν φοβάται τον ήλιο.

Πρόκειται για το πρώτο μόνιμο ξενοδοχείο πάγου, το IceHotel 365 το οποίο άνοιξε τις πύλες του στη Σουηδία (125 μίλια από τον Αρκτικό Κύκλο) και προσφέρει δροσερές στιγμές στους καλεσμένους καθ' όλη όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ναι καλά άκουσες. Τι και αν έξω έχει παγετό, τι και αν έχει λιακάδα (που δεν θα έχει) θα είναι ανοιχτό και τις 365 μέρες του χρόνου.

ice hotel 365 06

Το πρωτότυπο αυτό κατασκεύασμα χρειάστηκε 30,000 λίτρα νερό (ας είναι καλά ο ποταμός Torne που είναι από δίπλα) για να χτιστεί, την ώρα που για να μένει «όρθιο» πρέπει η θερμοκρασία του να μένει σταθερά στους -5 βαθμούς κελσίου.

Πώς όμως μένει σταθερά εκεί; Η ψυκτική μονάδα του η οποία είναι χτισμένη κάτω από το ξενοδοχείο ενεργοποιείται μέσω ηλιακής ενέργειας και εγγυάται πως ακόμα και στις πιο ζεστές μέρες του χρόνου η θερμοκρασία θα παραμένει σταθερή. Ποιος να το πίστευε ότι ο καλύτερος «φίλος» του παγοξενοχείου θα ήταν ο ήλιος

ice hotel 365 12

Το IceHotel 365 άνοιξε τις πύλες του στα τέλη του Νοέμβρη (2016) και διαθέτει 20 δροσερότατες σουίτες, με την κάθε μία να διαθέτει μπάνιο και σάουνα. Ρίξε μια ματιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved