Ήταν ένας Τούρκος, μία κάμερα και 15 εξωπραγματικά τοπία...

Δεν είναι ανέκδοτο, είναι μαγεία.

Ο -τουρκικής καταγωγής- Cuma Cevik, πρώην ζωγράφος και νυν φωτογράφος, έχει πλέον «κρεμάσει» πινέλο για να αφοσιωθεί σε ένα και μόνο χόμπι: Να διοργανώνει περιπετειώδη ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου και να τραβά φωτογραφίες από μαγευτικά τοπία που μοιάζουν με πόστερ. Δικά του πόστερ.

Σαν να θέλει να αποδείξει στον εαυτό του, ότι αυτά που σταμάτησε να ζωγραφίζει, μπορεί πλέον να τα απαναθατίζει, μέσα από τον φωτογραφικό του φακό

Ο Τούρκος φωτογράφος, είχε αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με τις ελαιογραφίες, όταν και αυτές, τις κέρδισαν οι κοινωνικές σπουδές, αρνούμενος να ξοδεύει έναν σκασμό λεφτά για να ακολουθήσει το ακαδημαϊκό μονοπάτι της τέχνης. 

Λες και αυτό ας πούμε, είναι τέχνη χωρίς πτυχίο:


F2

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία, σαν ένα μέσο δημιουργικής διεξόδου, την οποία και απογείωσε όταν ξεκίνησε να ταξιδεύει σε ένα ευρύ φάσμα χωρών ανά τον πλανήτη. Κι αφού μοιράστηκε με τον κόσμο, μερικές από τις πιο σκαλωματικές φωτογραφίες του περασμένου έτους, σχεδίασε τον χάρτη του 2018, ο οποίος περιλαμβάνει προορισμούς όπως η Ιορδανία, τα Νησιά Φερόε, το Βιετνάμ, η Ιταλία και πολλά άλλα.

Μέρη που θα επισκεφτεί, για τον ίδιο σκοπό: Να μας ξεναγήσει στον δικό του μαγικό κόσμο, όπως αυτός που ακολουθεί. 31 SHARES