Θα έκανες κάμπινγκ στα χιόνια της Λαπωνίας;

Έστω και στο περίπου, Santa Claus is camping to town.

Η ταινία «Sami Blood», μια συμπαραγωγή Σουηδίας, Νορβηγίας και Δανίας, εκτός από την εξασφάλιση του 11ου κινηματογραφικού βραβείου LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτέλεσε και ένα πολύ καλό εισαγωγικό μάθημα για όσους θέλησαν να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό των Sami στη Σκανδιναβία.

Εμείς πάλι, βραβείο δεν έχουμε να δώσουμε, ωστόσο μπορούμε να σου πασάρουμε έναν πολύ καλό προορισμό για να κάνεις τις διακοπές σου και μάλιστα έτσι όπως εσύ θες, για να μην χαλάσεις την αγαπημένη σου συνήθεια.

Το κάμπινγκ ντε, ποια άλλη;

f3

Κοντά στην περιοχή της Λαπωνίας, υπάρχει ένας φυσικός βιότοπος, ο οποίος έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο και σου δίνει τη δυνατότητα να… στήσεις, αλλά και να γνωρίσεις τον αυτόχθονα πολιτισμό της βόρειας Σουηδίας. Στο Sápmi Nature Camp, θα μείνεις στις σκηνές lavvu, που αποτελούσαν παραδοσιακό κατάλυμα της φυλής των Sami, ωστόσο είναι κάπως πιο εκσυγχρονισμένες, προσφέροντας διπλά κρεβάτια, σόμπες ξύλου και τοπικά έπιπλα.


f2

 

Περιπλανήσου σε βοσκοτόπια χιλιάδων ετών, γνώρισε τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας και εξερεύνησε τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Και μέσα σ’ όλα αυτά, κάνε και το κάμπινγκ σου.

Τι άλλο θες για τα Χριστούγεννα; Θα σου πούμε: 425 ευρώ τη βραδιά για να μείνεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved