Στο Imaret το τσάι είναι ιεροτελεστία

Στην Καβάλα κρύβεται μία ξεχωριστή εμπειρία τσαγιού -και όχι μόνο- που κάθε άντρας αξίζει να ζήσει. 

O κόσμος του τσαγιού είναιένας ξεχωριστός κόσμος με τους δικούς του νόμους και με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχοντας μιλήσει με σομελιέ τσαγιού που γνωρίζουν αυτό τον μαγικό κόσμο, κατάλαβα πώς είναι πολύ πιο σύνθετος από αυτόν που νόμιζα. Σήμερα το τσάι έχει γίνει περισσότερο διαδεδομένο, καθώς ο κόσμος που το καταναλώνει έχει ενημερωθεί και πλέον είναι γνωστό ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να βρει κάποιος το δικό του τσάι. Υπάρχουν τσάγια που μπορούν να προτιμώνται ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Είναι αυτό που αναφέραμε και παραπάνω, ένας ιδιαίτερος κόσμος πολυεπίπεδος με τα δικά του ιδιαίτερα γνωρίσματα. Και μέσα σε όλο αυτό, υπάρχει ένα μέρος σημείο αναφοράς για τσάι στην Ελλάδα, που είναι το ξενοδοχείο Imaret στην Καβάλα.

Τι προσφέρει τελικά το πράσινο τσάι σε έναν άντρα;

Πρόκειται για ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Καβάλας με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα, όπου και η τέχνη της μαγειρικής είναι κάτι σαν ιερή τελετουργία. Σε αυτό το ξενοδοχείο με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα υπάρχουν μερικά εξαιρετικά τσάγια συνοδευόμενα από σπιτικά scones με κρέμα και μαρμελάδα και  σάντουιτς. Αυτό ξεδιπλώνεται μέσα στην ατμόσφαιρα της ιστορίας, προσφέροντας πανοραμική θέα της Καβάλας.

Το τσάι με λιωμένο τυρί είναι ξεκάθαρα ό,τι πιο σιχαμένο έχουμε δει

Είναι μια αυθεντική εμπειρία «Τσάι στο Ιμαρέτ» καθώς προσφέρει σπάνιες γεύσεις σε συνεργασία με τον κορυφαίο γαλλικό οίκο Mariage Frères και τον αγγλικό Fortnum & Mason με συνοδεία εξαίσιων εδεσμάτων. Υπάρχουν εξαιρετικά σάντουιτς τσαγιού, μαντλέν και λαχταριστά επιδόρπια μαζί με το την επιλογή του τσαγιού. Ένα ιδανικό σημείο «A la recherche du temps perdu» όπως έγραψε κάποτε ο Marcel Proust. Για να μυηθεί κανείς στη γεύση του τσαγιού ή για να βελτιωθούν οι προτιμήσει στο τσάι προσφέρεται μια τεράστια γκάμα σε έναν τεράστιο κόσμο γεύσης και μυρωδιάς, προετοιμάζοντας και αποκαλύπτοντας αυτά τα σπάνια τσάγια. 

Οπότε την επόμενη που θα βρεθείς στην Καβάλα, μπορείς να περάσεις για μια γνήσια εμπειρία τσαγιού. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved