Κινέζοι έφτιαξαν δική τους Σαντορίνη για να γλιτώσουν τα αεροπορικά

Και νομίζουν ότι έτσι θα επισκεφτούμε τη δική τους Σαντορίνη εγκαταλείποντας την αυθεντική.  

Άλλη μία τεράστια «κινεζιά» είναι γεγονός! Και αυτή τη φορά το faux δεν είναι σκουπάκι ή ρούχα, αλλά η Σαντορίνη μας. Ένα ολόκληρο νησί, δηλαδή, ξεπερνώντας και οι ίδιοι οι Κινέζοι πολίτες τον εαυτό τους. Πριν αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, ας ξεκαθαρίσουμε: Η Σαντορίνη δεν αντιγράφεται, είναι μία και μοναδική, ακόμη και όλη τη κινέζικη σοφία να διοχετεύσουν δεν μπορούν να φτιάξουν Σαντορίνη. Πάμε να δούμε τώρα τι προσπάθησαν να κάνουν.

 

 

Οι Κινέζοι επειδή έχουν κατακλύσει τη Σαντορίνη και επειδή τα αεροπορικά είναι ακριβά, είπαν να φτιάξουν το δικό τους νησί και να φτιάξουν μια δική τους εκδοχή, γιατί απλά μπορούν. Σκέφτεται ο Κινέζος έξυπνα: «Γιατί να βγαίνουν τόσα λεφτά από τη χώρα, σου φτιάχνω εγώ ντεμέκ Σαντορίνη και γλιτώνεις και την ταλαιπωρία, χωρίς πολλά-πολλά». Από φραπέ μέχρι και ο αέρας, όλα είναι αριστοτεχνικά δοσμένα για να έχουν ένα πιστό αντίγραφο από το νησί των Κυκλάδων. Έτσι, οι Ασιάτες μπορούν να πάνε στη Σαντορίνη ιμιτασιόν και να παντρευτούν. Με το ηλιοβασίλεμα δεν έχουμε μπορέσει ακόμη να καταλάβουμε τι συμβαίνει, πώς μπορούν να το αντιγράψουν και αυτό;

Ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις «Blue Lagoon» του κόσμου

 

Πού, πώς και γιατί;

Ειδικότερα, στην επαρχία της Κίνας, το Γιουνάν, δημιουργήθηκε ένας ορεινός οικισμός που ονομάζεται «Πολιτεία του Νταλί» και είναι ένα μεγάλο θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία που μοιάζουν με την αρχιτεκτονική της Σαντορίνης. Έχει θέα σε λίμνη και έχει τουριστικά πανδοχεία, επιχειρήσεις, διαμερίσματα και μικρούς ελικοειδείς δρόμους στολισμένους με λουλούδια και φυτά. Είναι κάτι σαν Σαντορίνη, χωρίς να είναι Σαντορίνη, δηλαδή στενάκια με ασβεστωμένα κτίρια με στρογγυλεμένες άκρες, μπλε του κοβαλτίου θόλους και μπαλκόνια με θέα. Ακόμη, εκτείνεται σε 3.700 στρέμματα και για να δημιουργηθεί απαιτήθηκε μια συνολική επένδυση 1 δισ. ευρώ.
Ουσιαστικά για τους Κινέζους είναι ένας εναλλακτικός και οικονομικότερος προορισμός από τη Σαντορίνη, που τόσο αγαπάνε. Είναι ένας τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές, ελκυστικός για την οικονομική ομάδα που δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλά μπορεί να αντέξει οικονομικά μια «διεθνή εμπειρία».

To Ντουμπάι είναι ο dream προορισμός των Ελλήνων Millennials

Και στο Άμπου Ντάμπι

Κάτι παρόμοιο έχουν κάνει και στο Άμπου Ντάμπι που επίσης είναι θαυμαστές της Σαντορίνης, καθώς και εκεί υπάρχει μικρογραφία που απευθύνεται μονάχα σε ενήλικες. Ο λόγος για το resort «Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat» διαθέτει 22 δωμάτια, τα οποία ξεκινούν από τα 735 δολάρια τη βραδιά.
Και για το μέλλον επιφυλασσόμαστε για το πού θα βρούμε μια ακόμη κόπια του κυκλαδίτικου νησιού.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved