Πέντε ψαγμένοι προορισμοί για να ταξιδέψεις στην Ευρώπη

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

Πέρα από τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά, η άλλη πρόταση είναι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη. Και επειδή όπως φαίνεται όλοι όσοι ψάχνονται για το κάτι το διαφορετικό ή όπως αλλιώς λέμε για το κάτι το εναλλακτικό το Conde Nast Traveller, σoυ προτείνει που μπορείς να πας και να αρχίσεις να ψάχνεις για το πού θα κλείσεις. Το ενδιαφέρον σε αυτή τη λίστα είναι ότι όπως και στην Ελλάδα υπάρχει η τάση για αναζήτηση πιο ιδιαίτερων προορισμών, έτσι φαίνεται να ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα ταξίδια σε σχετικά άγνωστους προορισμούς, που δεν έχουν πληγεί από τον υπερτουρισμό είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις. Ας δούμε τις προτάσεις του Conde Nast Traveller.

 

 

Μπράγκα, Πορτογαλία

Λέγεται ότι είναι η παλαιότερη πόλη της Πορτογαλίας και είναι αρκετά υποτιμημένη. Αν και βρίσκεται δίπλα στο Πόρτο, η Μπράγκα είναι ένας ιδανικός προορισμός από μόνη της, καθώς διακρίνεται από στενάκια, λιθόστρωτα σοκάκια, ρωμαϊκά ερείπια, μεσαιωνικό καθεδρικό ναό και όμορφες πλατείες με υπαίθρια καφέ και εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακό φαγητό.

Το επόμενό σου ταξίδι έχει προορισμό την κεντρική Ευρώπη

Ρότερνταμ, Ολλανδία

Το Ρότερνταμ - η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας - είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Τα Cube Houses, το Nieuwe Luxor Theatre και το Van Nelle Factory είναι ανάμεσα στις στάσεις που πρέπει να κάνεις. Και μην ξεχνάς το Ρότερνταμ είναι επίσης το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, από όπου κάποτε μετανάστευσαν οικογένειες Ολλανδών στη Νέα Υόρκη. Οπότε έχεις πολλά να μάθεις σε αυτό το μέρος.

Οι 20 πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη - Σε ποια θέση βρίσκεται η Aθήνα;

Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Διακρίνεται ακόμα από σημάδια της πλούσιας ιστορίας της και η πόλη είναι χτισμένη σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά, όπου εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα και το παραδοσιακό της χρώμα. Πολλά κτίσματα της Παλιάς Πόλης έχουν ξαναχτιστεί ή αποκατασταθεί. Η πολυφωτογραφημένη γέφυρα Stari Most (παλαιά γέφυρα) είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και παράλληλα αποτελεί το ορόσημο της πόλης.

 

 

Μπορντό, Γαλλία

Οι Γάλλοι την αποκαλούν χαϊδευτικά «la belle dormante», δηλαδή η «Ωραία Κοιμωμένη». Το Μπορντό είναι χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία και φυσικά είναι διάσημο για το καλό  κρασί. Η ετήσια παραγωγή εκτιμάται σε 800 εκατ. φιάλες, ενώ κάποιες από τις ετικέτες συγκαταλέγονται στις ακριβότερες του κόσμου. Στο Μπορντό βρίσκεται και το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο, το La Cite du Vin, το οποίο άνοιξε το 2016. Πέρα όμως από το κρασί στην πόλη θα βρείτε και άλλα πράγματα για να κάνετε.

Μπέργκεν, Νορβηγία

Θα το βρεις ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και εντυπωσιακά φιορδ, το Μπέργκεν έχει κάτι το παραμυθιακό πάνω του. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και η ψαραγορά της πόλης είναι ίσως ο μεγαλύτερος πόλος έλξης των τουριστών. Το γραφικό Bryggen, η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έχει ιστορία 900 ετών και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved