Instagram Ο Guardian θέλει να πας τον Μάιο στην Τήνο

Ένας φάρος ηρεμίας και ομορφιάς που πρέπει να επισκεφτείς την Άνοιξη.

Στις 5 Μαΐου η Αθήνα θα είναι ένας άδειος τόπος. Είναι η ημερομηνία που πέφτει η Κυριακή του Πάσχα και όλοι θα έχουμε φύγει για τα χωριά ή τα νησιά μας. Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι απλώς Αθηναίοι και ψάχνονται να φύγουν, τότε η Τήνος είναι μία καλή επιλογή. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά συμφωνεί και ο Guardian

Σύμφωνα με αρθρογράφο του βρετανικού μέσου, η Τήνος αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον Μάιο. «Στην καρδιά των Κυκλάδων, ανάμεσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί που προσφέρει μια γαλήνια απόδραση από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Σε αντίθεση με τη γειτονική Μύκονο, γνωστή για τις πολυσύχναστες παραλίες και τη νυχτερινή της ζωή, η Τήνος αποτελεί μια ήρεμη εναλλακτική λύση, όπου ο χρόνος επιβραδύνεται, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φυσική ομορφιά του νησιού και στον χαλαρό τρόπο ζωής» αναφέρει αρχικά για να προσθέσει εν συνεχεία:

«Ο Μάιος στην Τήνο είναι μια περίοδος μακάριας ηρεμίας, που διακόπτεται μόνο από το μελωδικό σφύριγμα των μελισσοφάγων, μια έντονη αντίθεση με την έντονη ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Αυτή την εποχή το νησί αποκαλύπτει την πραγματική του γοητεία, προσκαλώντας όσους αναζητούν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά να εξερευνήσουν τους θησαυρούς του. Η ηρεμία της Τήνου επεκτείνεται πέρα από το σπίτι που μέναμε με αρχαία μονοπάτια να διατρέχουν το νησί, συνδέοντας γραφικά χωριά όπως το Κάτω Κλείσμα, που είναι πολύβουο το καλοκαίρι αλλά γαλήνιο τον Μάιο. Αυτά τα μονοπάτια οδηγούν τους τυχοδιώκτες μέσα από ένα ποικίλο μωσαϊκό τοπίων, από σοκάκια γεμάτα βατράχια, σε χωράφια που περιβάλλουν μπαμπού και στην παρθένα αμμουδιά της παραλίας Κολυμπήθρα, που υποστηρίζεται από εντυπωσιακούς γαλάζιους βράχους».

«Το φαγητό στην Τήνο προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι που συμπληρώνει τη φυσική γοητεία της. Η Αετοφωλιά, ένα χωριό σκαρφαλωμένο σαν αετοφωλιά, φιλοξενεί ταβέρνες που σερβίρουν πιάτα που ξεχειλίζουν από τοπικές γεύσεις και φρεσκάδα, από μανιτάρια με σκόρδο μέχρι μπιφτέκια με μέντα, με αποκορύφωμα μια γλυκιά φέτα χαλβά, μια χειρονομία φιλοξενίας. Πέρα από τις γαστρονομικές απολαύσεις, η Τήνος είναι γεμάτη ιστορία και πολιτισμό. Το νησί φημίζεται για τη θαυματουργή εκκλησία της, τόπο προσκυνήματος με βαθιά πνευματική σημασία, και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται διάσπαρτα στο τοπίο, απομεινάρια της βενετσιάνικης επιρροής, με τα περίτεχνα καμπαναριά και τους μπλε τρούλους των εκκλησιών τους.

Η Τήνος ενσαρκώνει την ουσία των Κυκλάδων, προσφέροντας ένα μείγμα φυσικής ομορφιάς, ιστορικού πλούτου και γαστρονομικής αριστείας. Τα χωριά της, ένας λαβύρινθος ομορφιάς αδιαπέραστος από τις σύγχρονες ενοχλήσεις των αυτοκινήτων, κοσμούνται από τοίχους με λευκό σοβά, μαρμάρινες καμάρες και ζωηρά φυτά σε γλάστρες, παρουσιάζοντας ένα γραφικό σκηνικό σε κάθε στροφή».

Συνοψίζοντας, «η Τήνος είναι ένας φάρος ηρεμίας και ομορφιάς, ένα κρυμμένο στολίδι των Κυκλάδων που περιμένει να ανακαλυφθεί. Προσφέρει ένα καταφύγιο για όσους επιθυμούν να επανασυνδεθούν με τη φύση, να εντρυφήσουν στις πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις και να απολαύσουν τις απλούστερες απολαύσεις της ζωής, μακριά από τη φασαρία».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved