Ξέρουμε ποια είναι η καλύτερη ημέρα και ώρα για να πετάξεις με αεροπλάνο
Μάθαμε και πότε πρέπει να κλείσεις εισιτήρια.
 

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που μας ταλανίζει όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι είναι η ώρα που θα «πετάξουμε». Πόσες φορές κοιτάμε τις ώρες των πτήσεων και πέρα από την οικονομική παράμετρο, «προσέχουμε» τις ώρες για να πετάξουμε και πώς μπορούν να μας βολέψουν. Όπως και να ’χει είμαστε σε θέση να απαντήσουμε πλέον με ακρίβεια για το ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πετάξεις, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Expedia.

Σε άλλα νέα οι πιλότοι δεν πρέπει να τρώνε το ίδιο φαγητό και υπάρχει λόγος

Σύμφωνα με την έκθεση των αεροπορικών ταξιδιών για το 2023, η Expedia αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να ταξιδεύουν τις Τετάρτες. Η βασική σκέψη πίσω από αυτό είναι ο οικονομικός παράγοντας, καθώς σύμφωνα με την έκθεση, «οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν Τετάρτη, σε σχέση με εκείνους της αρχής της εβδομάδας εξοικονομούν, κατά μέσο όρο, 15% στις πτήσεις εσωτερικού. Για διεθνείς πτήσεις, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν Τετάρτη αντί για το Σαββατοκύριακο εξοικονομούν 10% κατά μέσο όρο».

Τι ώρα να πετάξεις;

Ένα από τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν είναι η να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί η πτήση και εδώ η Expedia προτείνει να φεύγεις πριν από τις 3 μ.μ., καθώς «οι πτήσεις που αναχωρούν μετά τις 3 μ. μ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ακυρωθούν. Συμβουλεύει επίσης την αποφυγή ταξιδιών κατά τις περιόδους αιχμής, ειδικά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάποτε οι πτήσεις πολυτελείας έμοιαζαν κάπως έτσι

Πότε να κάνεις κράτηση;

Η Expedia έχει καταλήξει ότι η Κυριακή είναι η καλύτερη ημέρα για να κάνεις κλείσεις πτήση τα τελευταία 4 χρόνια. «Οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση Κυριακή αντί για Παρασκευή εξοικονομούν, κατά μέσο όρο, περίπου 5% στις πτήσεις εσωτερικού και 15% στις διεθνείς πτήσεις», αναφέρει η Expedia.

Τέλος, συμβουλεύει να κάνεις κράτηση τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα για πτήσεις εσωτερικού και τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα για διεθνείς πτήσεις, καθώς μάλλον θα εξοικονομήσεις περίπου ένα 10% κατά μέσο όρο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved